Поправка на цип?

• 109
  • 6
  •   1
Отговори
Възможно ли е да се поправи съвсем нов пластмасов цип YKK?
Счупи се механизмът който се движи ногоре-надолу.
За съжаление и якето е съвсем ново, а смяната на ципа не изглежда никак лесна.

# 1
Не съм професионалист по темата, но са ми смянали ципове заеади описаната причина много пъти. Занесете якето и ще Ви кажат дали е за смяна на цип или само на машинката.

# 2
И на мен са ми сменяли. Но не на всеки става със смяна на машинка. Трябва да може да се вкара отгоре.

# 3
При счупване или повреда на машинката на цип, съм я сменяла с друга. Трябва да намериш подобен цип, за да си пасне машинката.
И да не успееш, нищо не губиш, освен ципа, който си ползвала за замяната.

# 4
Машинките са по 1-2 лв. Но трябва в горната част да няма метален стопер. Ако има, трябва ципа да се смени.

# 5
Маха се стопера и се сменя машинката, това го правят обущари и тези, които поправят чанти.

# 6
Ако е само в машинката повредата (много често се разхлабват от дърпането и спира да роботи ципа), тя може да се смени. Най-често отзад на нея има един номер - най-рапространен е 5, но може да е 8 или 10 (по-едри ципове). Също има значение дали ципът е лят (с пластмасови зъби с една форма) или спирален (пак може да са пластмасови зъбите, но формата е друга), или обратен. Машинка 5 за лят цип не става на спирален или обратен цип и обратно. Но масово са тези двете - лят и спирален, те се и продават най-често в шивашките магазини. Ако е по-специализиран магазина, може да се намери и друг номер - аз миналата година много търсех номер 10 лят за едно мое яке, а за едно яке на детето -скрит цип  номер 8 - не намерих в цяла София, та взех от единия джоб на самото яке.

Общи условия

Активация на акаунт