Запознанство с родителите на "само гадже" - да или не?

• 3 696
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
  • Out of the Mix
Не.
Преминаващи не съм запознавал, от какъв зор.
Само във вече установени отношения, но то си назрява - на Рожден ден, някакъв друг повод, или просто ми скимва, "дошло му е времето", и оргазнизирам. Това се почувства.

# 61
  • Обран бостан ;)
Аз ако се запознавах с родителите на всяка с която съм ходил ..... Trollface

Апопо - децата на тия, които са на банера на темата, сигурно са се цункали в детската градина. Wink

# 62
  • Варна

Айде, да се запознават родителите ми с тези на всяко мое гадже през годините ми изглежда доста пресилено.
Но да живея с някого на семейни начела и то повече от три-четири-пет години и да не се познават родителите ни е повече от подозрително. Освен ако много, ама много се срамувам от тях, ако жена ми е отплавала със сал от някой остров около Папуа Нова Гвинея където няма ток и интернет, или ако подобно съжителство със човека до мен не го смятам изобщо за сериозна връзка.
Още малко ще отвори някой тема - "Да запозная ли децата с баща им дето е в другата стая?". Не че няма нуджа и от такива неща понякога.

ПП. Извинявам се, смешно ми стана... Катринката, която е добавена над заглавието ми прилича като за "Да запозная ли жена ми с любовницата ми и нейния мъж?"

Никой не се срамува от никого. Имам две дългогодишни връзки в миналото и настоящата. Мъжете са ме запознавали с родителите си и сме били в прекрасни взаимоотношения. Те (мъжете) също са познавали майка ми и сме си гостували взаимно. Но родители с родители не смятам, че е нужно. Не сме избягвали целенасочено тези запознанства, просто така се е случило. Всички кандидат свекита са били в други градове, а майка ми е в друга държава. Всеки да се смее на каквото му е смешно...

# 63
  • SF
Е ти си каза - бройки и приятели с привилегии. Тези девойката не е и имала намерение да ги смята за гаджета
В примера говорим за шест месеца заедно и прочее любови.
То е същото, без да поставяме квалификации, ако някой си сменя гаджетата през 5-6-7 месеца, да си запознава родителите, май няма нужда.
Евентуално за такъв период може гаджето да се запознае с родителите на гаджето и обратно, но чак родителите да се срещнат като "сватове", няма нужда. Дават се едни надежди, създават се поводи за едни приказки, отношенията след такова запознанство могат да тръгнат и в двете посоки - да се преекспонира сериозността на отношенията им или да се започнат настройки: тези са селяни, майката гледа злобно, бащата гледа тъпо, не са паралии, музикант къща не храни... Айденеманужда, когато връзката е още на етап да не знаят колко, кога и дали ще се получи нещо повече от хахо-хихи.

# 64
Не. Нашите още не се познават, а живеем ефективно заедно от първата седмица. То, ако става дума, аз се чудя дали има смисъл гадже с родители да се запознава, какво остава родители с родители. Съображенията ми са, че масово хората надценяват качествата си, особено в по-напреднала възраст и създават проблеми там, където поначало нямат място, камо ли да си дават мнението. Запознаването с човек/ситуация го прави неволен или пък волен играч, а за себе си съм разбрала, че трудно можеш да разчиташ на добрата воля на хората да не играят. Затова запознанства максимално отложени, информация от кухнята - максимално не-засягаща другия. Това с всичка сила важи и за мен и собствената ми рода, разбира се, не само за ММ и свекърите.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 16:07 от Нарцùса

# 65
Не, като това се включва в смисъла на неангажираща връзка. Ако случайно някъде се засеKат двете семейства, могат да се представят едни на други, но иначе специално да се организира среща и да се запознават е ангажиращо.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 13:33 от Блу

# 66
Нарциса, много добре казано. Ставаш неволен играч. Аз лично за себе си не мога да гарантирам, че няма да стана неволен играч, ако грам не понасям някого или го одобрявам твърде много, тъй че нямам никаква вяра, че останалите хора са толкова над нещата и гък не казват, само се здрависват и кимат учтиво.

# 67
Дават се едни надежди, създават се поводи за едни приказки, отношенията след такова запознанство могат да тръгнат и в двете посоки - да се преекспонира сериозността на отношенията им или да се започнат настройки: тези са селяни, майката гледа злобно, бащата гледа тъпо, не са паралии, музикант къща не храни... Айденеманужда, когато връзката е още на етап да не знаят колко, кога и дали ще се получи нещо повече от хахо-хихи.
Ще се повторя, но що за хора се имат пред вид в такива описания?
Тотална селяния е описаното

Но ок, като търсим някакво общо кратно, приемам и че такива сценарии протичат някъде

# 68
  • Бургас
Отговорих с "По-скоро не". Не считам, че е необходимо едно такова запознаване. Сега, както каза някой назад, ако се засекат случайно двете семейства някъде, да ги представиш от учтивост, но специални запознанства, когато двойката е на ниво гаджета и аху-иху, не виждам смисъл. Създават се едни очаквания, една нагласа и както Нарциса много точно описа - ставаш къде волен, къде неволен играч, че и не само ти. Няма нужда.
Допускам, обаче, че не е невъзможно да се попадне в ситуация, когато може да се наложи едно такова запознанство, затова и не го отричам напълно. Дано не се налага, де.

# 69
Майка ми се запозна със свекървата още като бяхме с ММ на ниво гаджета, защото се срещнахме случайно.
Баща ми, жена му и мъжа на майка ми се запознаха със свекървата вече като забременях и като родих.

# 70
Отговорих с Да, щото прочетох само заглавието и прибързах..
 Та значи, не. С родителите на зетя се запознах чак, когато дъщеря ми забременя. Можеше и за сватбата, ама те сватба не щат, та.. От друга страна познавам купища гаджета, кандидат гаджета и бестита ( от всички полове) и на двете дъщери. Намирам го за забавно, също и те, донякъде и за полезно.

# 71
Ами моите родители искаха да познават момчето с, което излизам, като тийн да са една идея по-спокойни, но чак майка и баща-не. Според мен е както дойде, ако сте от малък град може да се познават преди да се сгаджосате. За мен запознанство е редно, ако живеете заедно или ще се жените. При такива обстоятелства неизбежно се запознават все някога.

# 72
Като бях на 19г. се запознах с родители на гаджето ми и той с моите. На 22г. си хванах друго гадже и отново се запознаха. Не беше нарочна среща, а някак естествено се получаваше. В последната ми връзка без особено желание от моя страна го запознах(съответно се запознах). Причината за нежеланието ми беше липсата на перспектива от моя гледна точка. Той много натискаше да се запознаят "родата". Не намирам за необходимо, освен ако нямате намерение да се жените.

# 73
  • Down south
Не.
Не виждам смисъл в подобно начинание.
Запознанство с гаджета и приятели на дъщеря ми - да, но с родителите им, освен ако на съученици, с които сме се засичали по разни училищни събития, иначе определено - не.

# 74
О, определено не.
Спомням си едно гадже от гимназията , дето запознах с нашите.
После скъсах с него, пък те го били харесали и следващите 2 гаджета бяха сравнявани с него и съответно ми беше опявано, как може да зарежа такъв перспективен младеж.
А тях вече не ги запознах, просто по случайност бяхме видени някъде си.

Докато няма сериозни намерения , никакви официални запознанства

Общи условия

Активация на акаунт