МАРТенско юначе в къщи вече плаче!

• 9 776
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Една приятелка вчера слага(бебето е януарче) педиатърката я била осигурила май за 56 лв.
Аз ще се опитам да обходя днес 2-3 аптеки да питам, ей сега ще звънна на "Фармател" да питам, те са на Търговска лига.

Резултата от обаждането във Фармател:
Няма налична ваксина Пентаксим - след 5-6.май ще има, цената е 62,60лв.

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 14:10 от Desem

# 31
  • София
Привет  Hug
Джу, Мила_па за витамин К нищо не са ми казвали, за пръв път чух сега  newsm78 . Единственото което ми каза лекарката (аз раждах при Лазарова) е след един месец аз на преглед. За бебето нищо не казаха. И аз бях по каса и не съм плащала нищо. На съседката по легло и казаха, че се полагат 2 безплатни прегледа, но тя беше платено....да не би пък заради това  newsm78. Сега погледнах епикризите, в тази на бебчо не пише нищо за преглед, в мойта пише след 42 дни. Аз да ви питам на вас паднаха ли ви конците? Доки каза, че трябва да си паднат сами, но аз ходих на преглед при гинето която ми следеше бремеността първите 7 месеца и тя каза, че трябва да махаме конците защото нямало да паднат сами....и ги махнах.

Я да питам кърмещите мами, има ли такова нещо като криза при кърмата, тука ме убеждават че имало 2-3 кризи и първата се появявала към 14-15тия ден. Аз не съм чувала такова нещо преди и да ви питам вие имахте ли. На мен ми се струва, че от вчера ми е доста по малко кърмата и се чудя дали е от това или просто си ми намаля.... newsm78 Все имам чувството че бебо не яде достатъчно  Cry

# 32
Вики вече много често се смее и то с широко отворена уста, и издава разни звуци  Simple Smile
Муцуна, браво, но вие вече сте на 2 месеца, нормално е да почне да прескача през нощта яденета  Simple Smile

# 33
Привет  Hug
Джу, Мила_па за витамин К нищо не са ми казвали, за пръв път чух сега  newsm78 . Единственото което ми каза лекарката (аз раждах при Лазарова) е след един месец аз на преглед. За бебето нищо не казаха. И аз бях по каса и не съм плащала нищо. На съседката по легло и казаха, че се полагат 2 безплатни прегледа, но тя беше платено....да не би пък заради това  newsm78. Сега погледнах епикризите, в тази на бебчо не пише нищо за преглед, в мойта пише след 42 дни. Аз да ви питам на вас паднаха ли ви конците? Доки каза, че трябва да си паднат сами, но аз ходих на преглед при гинето която ми следеше бремеността първите 7 месеца и тя каза, че трябва да махаме конците защото нямало да паднат сами....и ги махнах.

Я да питам кърмещите мами, има ли такова нещо като криза при кърмата, тука ме убеждават че имало 2-3 кризи и първата се появявала към 14-15тия ден. Аз не съм чувала такова нещо преди и да ви питам вие имахте ли. На мен ми се струва, че от вчера ми е доста по малко кърмата и се чудя дали е от това или просто си ми намаля.... newsm78 Все имам чувството че бебо не яде достатъчно  Cry
Мишке, на мен д-р Лазарова ми свали конците от епизиотомията само, че ми бяха сложили от тези дето се резорбират сами, но за по-дълъг  период от време. Останаха ми вътрешните, още ги усещам да са си там, чакам ги да си паднат. Другата седмица смятам да ходя да видя как се развиват нещата, защото не знам вашите лохии с какъв цвят са, ама моите са си кървави (а доколкото знам не би трябвало да са такива).
Относно прегледите за бебето, вече и аз не знам - може на нас да са ни ги писали за да ни видят дали са се резорбирали хематомчетата от вакуума примерно. Но нищо не ви пречи да звъннете и да питате имате ли право на преглед за бебето.
Относно кърмата, вероятно е започнала да ти се регулира, т.е. да не усещаш напрежение като в началото от препълнени гърди. Но това не означава че кърмата ти намалява, Мишке Wink Да си призная и аз постоянно се психирам достатъчно кърма ли имам и дали й стига на беба, защото тя почти перманентно е гладна  newsm78

# 34
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Вики вече много често се смее и то с широко отворена уста, и издава разни звуци  Simple Smile
Муцуна, браво, но вие вече сте на 2 месеца, нормално е да почне да прескача през нощта яденета  Simple Smile
Браво на Вики  Hug, това е супер. Аз почвам да мисля, че нещо му има на Муцун щом още не се усмихва...  Tired
Зайко, аз отдавна съм му махнала нощното хранене, но той все си се буди и трябва да му бутам залъгалката или чай, който хич не харесва, а сега последните 2 дни не се и буди, съответно не буди и мен  Crazy

# 35
Здравейте, мацки  Hug
Най-накрая и на мен да ми остане време да драсна нещо  Blush

Черпя ви по случай първата ни месечинка от преди 2 дни   party041 cheers

Да ви разкажа онзи ден нашата госпожица какви ги свърши. Тати трябваше да ходи до съседния град на профилактичен преглед на очите и ние тръгнахме с него понеже там има един голям и много готин парк-супер за разходки. Татито отива на лекар,а ние с Кари- в парка. Обикалям аз,обикалям и сядам малко на една пейка. Беба ревна и аз си викам "тъкмо удобен момент да се пресрамя да я накърмя навън". Почнахме ние да се храним, но като почна да цока малката...2 часа и половина цока  ooooh! Хапва, заспива и аз си мисля, че се е наяла и хоп да я сложа в количката да си продължим разходката. Да, ама не  Crossing Arms Като отвори пак оная уста мале мале  smile3514 И пак се почва с цокането. А аз не стига, че ми замръзна кръста да се голя там, ами разни бабки минават и хоп спрат се да се радват на малката и да ме разпитват  Rolling Eyes Даже един дядо минава, гледа ме и ми вика "enjoy it" - дето и аз не можах да разбера дали има впредвид да се наслаждавам на кърменето или че той се е наслаждавал да ме зяпа  ooooh! Абе истории без думи беше нашата работа направо. Добре че Кари най-накрая заспа, че успяхме да се приберем вкъщи. Че и с автобуса трябваше да се прибираме де  #Crazy

Джу, Карина също стои почти постоянно залепена за циците ми. Педката каза, че си наваксвала на тегло и щом си пълни памперсите и наддава значи си е нахранена и и стига кърмата. За витамин К, на Кари и го биха веднага след раждането. Било за да се предотврати някакъв проблем на кръвосъсирването при новородените или нещо такова.

# 36
Привет, милички  Hug
Сега качих 3 снимки на Пришълеца в албумчето,та разгледах вашите шедьоври- прекрасни създания, пу-пу-пу-пууу Simple Smile
Бимба и другите мами- браво мацки, много сте свежи на снимките, дано сте и здрави!
Светлин яде Милумил. До 3-та седмица не беше наддал изобщо. До 30-я ден стана 3800 с АМ, като постепенно спрях кърмата напълно. Имаме проблем с акането, от няколко пъти на ден с кърмата, стана веднъж-два пъти на 2 дни. От капките за колики допълнително се забавя перисталтиката, но какво да направя, като имаме ужасни колки...
Това, дето Муцунка и zlp са го описали в предишната темичка- за гърченето, ръмженето и т.н.- ами все едно сте били у дома и пишете за моя звяр. Аз не дете отглеждам, а гепард  Shocked
Не търпи преобличане, къпане, масаж не сме правили досега.
Трябва да правим и упражнения,защото се роди с дълъг врат и не може да си държи главичката- ама кой търпи слагане по корем? Реве като оперен певец, блокът кънти!!!
Вашите дечица държат ли си главите сами? Като е легнал, не я задържа с лице нагоре, все се килва настрани. Не може и да се преобръща... Не знам дали е време вече??

За гукането- той ако не е с тикната биба в устата, реве и мрънка, какво гукане? Усмихва се само на играчките си, много рядко и то между страданията от коремчето.
Когато не реве от корем, страда че му е запушен носът. Смених 3 вида капки вече- без особен ефект. Нощем се буди от задушаване, денем го приспивам през 20-30 мин, защото ако не е корема, е носа  ooooh!
Киха, киха... сумти, свири, после съвсем се задръсти и ревне. Започна да покашля даже, та се изплаших и по съвет на педката давам 3 дни осцилококцинум и вит. С
Не сме излизали от 3 дена, а съседът под нас си разбива целият апартамент с чукове и канго...

# 37
Честита месечинка на Ралица на мама Лубрикант и Александър на мама исаписа!Да порастнат големи и послушни дечица!   bouquet

# 38
Честита месечинка на Ралица на мама Лубрикант и Александър на мама исаписа!Да порастнат големи и послушни дечица!   bouquet
  bouquet  bouquet  bouquet

# 39
  • Пловдив Белащица
...
от няколко дена му пукат ставите,от време на време newsm78 има ли и други като нас?

Аз на няколко пъти долавям пукане от ръчичките на малката.

mini_79, вече може да се редактира и оправих на Наталчето името.

Честито на всички празнуващи месечинки.

# 40
  • София
Мишке, на мен д-р Лазарова ми свали конците от епизиотомията само, че ми бяха сложили от тези дето се резорбират сами, но за по-дълъг  период от време. Останаха ми вътрешните, още ги усещам да са си там, чакам ги да си паднат. Другата седмица смятам да ходя да видя как се развиват нещата, защото не знам вашите лохии с какъв цвят са, ама моите са си кървави (а доколкото знам не би трябвало да са такива).
Относно прегледите за бебето, вече и аз не знам - може на нас да са ни ги писали за да ни видят дали са се резорбирали хематомчетата от вакуума примерно. Но нищо не ви пречи да звъннете и да питате имате ли право на преглед за бебето.
Относно кърмата, вероятно е започнала да ти се регулира, т.е. да не усещаш напрежение като в началото от препълнени гърди. Но това не означава че кърмата ти намалява, Мишке Wink Да си призная и аз постоянно се психирам достатъчно кърма ли имам и дали й стига на беба, защото тя почти перманентно е гладна  newsm78

За лохиите.....ми на мен понякога са ми жълтеникави, понякога кафеникави...и понякога кървави, ама не ярка кръв ми  пак тъмнички са, но все пак аз съм родила по-късно от теб. Нищо не са ми казвали какъв трябва да им е цвета, но щом мислиш че не трябва да са толкова кървави ....

Сега четох в кърмаческия и обясняват това положение с първата криза на растежа  newsm78 Той моя дребчо пишка и ака на всяко папане, което означавало че манджата му стига. Дори и да  не сервира торти на всяко папане важното е да мокрят 5-6 пъти пампитата  Laughing Но в интерес на истината наистина вече не усещам това кофти напрежение и супер втвърдяване на гърдите като в самото начало, може пък наистина да се регулира кърмата. Аз естествено си помислих, че щом не са ми мега твърди значи няма мляко  Crossing Arms Иначе аз храня на 3-3,5 часа и за сега все още сме без нощно хранене  Praynig

Джу, ти ходи ли вече на контролен преглед в Токуда? Сега за този преглед трябва ново направление от джи пи-то нали?

# 41
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Уич, любима, драго ми е да те "срещна"! Hug
Липсваш много тук, рядко пишеш, ама си оправдана де, щом и ти отглеждаш звяр (ама какъв гепард само - пу-пу, разкошен е). За къпането, сменянето на памперси, масажите сме по същия начин... дера ли го това дете, к'во ли го правя, че така пищи (сигурно съседите това се питат). Гот му е като го къпя, ама преди да го намокря ела да видиш к'ъв срам, к'ъв кошмар, че съм го съблякла. ooooh! За главата - Муцун я вдигаше, поставен по корем още когато се прибрахме от родилния дом.
Ей го на http://images16.snimka.bg/002659916-big.jpg , а иначе по-често се опъва на лакти http://images16.snimka.bg/002659923-big.jpg
От корем по гръб се обръща, когато е на голям зор и се надува здраво да реве Mr. Green.
Ама, както казваш и ти - то к'во да се усмихва, като той само се мръщи, ръмжи и реве... На тази въртящата се играчка над леглото й се пули здраво, следи ги много съсредоточерно онези ми ти фърфърлюшки, понякога нещо им пропява или по-скоро измяуква, ама не им се хили Tired
За сополите - ако не си му купила помпичка за нос - направи го. И Муцун имаше цифки, ама с тази помпичка бая му помагах. Аз капки за нос не съм капала, а само физиологичен разтвор, но като че ли изчезнаха вече.
Капки за колики не давам вече 2-ри ден и днес до обяд Муцун беше сготвил цели 2 тортички Peace. Мама му съответно е вери хепи Crazy
Честито на всички, които имат месечинка. И Муцун вчера имаше, ама аз се отплеснах и забравих да ви "черпя" ooooh!

# 42
уйч радвам се да те видя.
Момичета и нашата педка каза да почваме с масажите и гимнастиката,но дуда ако не спи,то значи яде или реве та.....
Някой попадал ли е на онагледено и обяснено като за...... какви гимнастики и масажи се правят,че педката днес обясни милата ама аз бях заета да утешавам кресла след боцкането ooooh!

# 43
Честита месечинка на Ралица на мама Лубрикант и Александър на мама исаписа!Да порастнат големи и послушни дечица!   bouquet

bouquet

# 44
Здравейте. Хайде и аз да драсна някой ред, че много разредих напоследък.
Ходихме преди два дни на консултация и пробно кърмене. Оказа се, че няма достатъчно кърма за малчо и трябва да го дохранвам  #Cussing out Миличкия беше наддал съвсем малко за 20 дена - около 200 г. Сега от изк. мляко започна да се запича и реве. Много ми е мъчно  Cry
Иначе се усмихва още от род. дом, особено като заспива така се хили, чак аз се смея с него Simple Smile
Хайде много гушки на всички и приятен ден.   bouquet
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт