Наистина ли е възможно да стана клиент на банка изцяло дистанционно?

• 900
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
shadowpanda Ами обяснете им ситуацията и настоявайте да ви изпратят на адреса

# 16
  • София
ПИБ пращат картата така, както е заявена.
Единствено идва съобщение, че картата е в банков клон, когато вече е издадена, но това не означава, че трябва да се вземе от там. Изпращат второ съобщение, когато е предадена на куриер.
Провери за второ съобщение или им звънни да ти потвърдят доставка.
Виртуалната карта пък няма нужда от пластика.
Единственият проблем с куриерите е недомислицата им, че всичко поръчваш и подписваш през приложението, а пак там активираш картата, но те дават на куриера хвърчащи листче с личните ти данни, за да подпишеш, че си приел картата.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 13:54 от Fever Ray

# 17
Крайно нечовешко отношение от страна на Fibank (ПИБ)! Преживях един страшен тормоз от тях през последната седмица. Анонимните от обслужването им се заяждат с мен, тормозят ме, не ми отговарят на въпроса, правят се че не разбират. Никой не се заема да ми пратят картата, която съм поръчала онлайн до нас, но по неясна причина са я пратили до клон. Но го правят по начин по който да ме тормозят и подиграват.
Смятах да си местя жилищния кредит при тях след като от УниКредит ми спряха картата точно преди да отида на лекар на следващата сутрин и не ми предоставиха решение. Но сега ще си махна всички депозити от Фибанк. Потресена от нечовешкото им отношение.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 08:01 от shadowpanda

# 18
В какво се изразява този тормоз? Те ли ти звънят?

# 19
  • София
Би ли дала повече подробности?
Те ли ти звънят? Защо не се представят, когато са длъжни и при обаждане винаги се представят още в началото на разговора?
Ти пита ли изрично за обяснение?
Как така те подиграват?
Ти не си ли направила заявката през приложението и не виждаш ли там движението на картата?
Зададе ли изрично адрес за получаване?
Подаде ли жалба?
Кога заяви картата и колко време я бавят?
Какво ги питаш, че не разбират?
Провери ли за второ системно съобщение след това, че картата е в клон на банката, както ти писах?
И обслужващият ти клон е получател или централата им, или различно от това място?
Беше писала, че картата ти е виртуална. Да не би да си задала само виртуална опция? Тя няма пластика и я получаваш на момента. Писа, че дори си плащала с нея.
За да получиш пластика не трябва да задаваш опцията за виртуална, а за стандартна карта, която можеш да виртуализиране чак след получаване на пластиката и активирането ѝ в приложението.

# 20
Много странно за ПИБ. Никога не съм срещала подобно отношение към мен, а съм им клиент от може би 15 години.

Общи условия

Активация на акаунт