Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 10

• 4 909
  • 121
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря, но нещо не се отваря. Но винаги си безценен със съвети!

# 16
Гледам билетите за март излизат 60лв
 двупосочни. Но ми се искаше поне април, май да е по-хубаво, пролетно. Излизат ли такива цени и пролетта? Или да взимам за март и край

# 17
  • София
Благодаря, но нещо не се отваря. Но винаги си безценен със съвети!
При мен се отваря нормално.
1. Копирай адреса и отвори през друг браузър.
2. Напиши в google : matera city tour и ще се покаже.

Гледам билетите за март излизат 60лв
 двупосочни. Но ми се искаше поне април, май да е по-хубаво, пролетно. Излизат ли такива цени и пролетта? Или да взимам за март и край
Вероятно ще има такива цени и през пролетта. Полетите България - Италия принципно не са скъпи и често има изобилие от атрактивни цени.
Също можеш да си поиграеш и с различни компании във всяка посока.

# 18
Аз вчера взех за края на март. Тази година бяхме съвсем в началото на март и времето беше прекрасно.

# 19
  • Перник
Наближава нашето пътуване до Бари и сега се чудя да добавя ли още една дестинация или не. Полетът ни пристига в 7 ч в Бари и можем целият ден да останем там. Само,че дали няма да успеем да отидем и до Монополи или Полинямо а маре, веднага от летището или да си отделим целия ден на Бари? Кой град е по-интересен между Монополи и Полинямо а маре за половин ден разходка? Иначе планът до днес беше: първи ден в Бари, втори ден - Алберобело. Но някак искам да пообиколим малко повече за краткия ни престой там, но и не искам да прекараме повечето време в пътуване.... Голямо чудене!

# 20
На мен Монополи ми хареса повече от Полиниано а маре. Но и Бари заслужава да му посветите цял ден. Даже смея да твърдя, че един ден му е малко. На ваше място бих оставила програмата на ниво Бари и Алберобело. А останалото - следващия път Simple Smile

# 21
  • Mostly in my mind
В Бари ли ще нощувате? 2 нощувки ли?
Ако да, аз бих отишла до следобяд в Монополи и Полиняно, а вечерта в Бари. На другия ден,ако ви е пълен,спокойно може и да отидете в Локоротондо. Трулите за колко ще ги минете....

# 22
  • Перник
В Бари ли ще нощувате? 2 нощувки ли?
Ако да, аз бих отишла до следобяд в Монополи и Полиняно, а вечерта в Бари. На другия ден,ако ви е пълен,спокойно може и да отидете в Локоротондо. Трулите за колко ще ги минете....
Да, и двете нощувки ще бъдат в Бари. За това обмислям да отидем първо до съседен град (Монополи или Полинямо) и следобяда да се върнем в Бари на първия ден. За втория ден - до следбеда Алберобело и след това отново в Бари. За Локоротондо транспортът не ми се стори удобен - имаше прекачвания и по-дълго пътуване и за това не го споменах.

# 23
  • Гражданин на света
Здравейте на всички пътуващи и помагащи. Както по рано писах импулсивно закупих билети за Бари от 20.12 до 24.12 /4 нощувки/ за 6 човека. Умувах, мислех как да стане с нощувките /дали да има няколко на различни места или всичките да бъдат в Бари/ и в крайна сметка домашните любимци решиха всичките да бъдат Бари с идеята да не мъкнем багаж насам натам. И сега идва въпроса за мястото което харесах -
https://www.booking.com/hotel/it/laus-teatro-petruzzelli-suite.b … type=total&ucfs=1&

добър ли е като местоположение?

# 24
  • София
Мястото е хубаво, апартаментът също изглежда добре.
Знам че е индивидуално, но аз в периода ноември-април винаги обръщам внимание да е упоменато наличието на отопление. През декември в Катаня такъв студ съм брала през нощта, въпреки наличието на климатик - хич не топлеше, че ми е обеца на ухото да обръщам внимание на тази опция.

# 25
  • Гражданин на света
Мястото е хубаво, апартаментът също изглежда добре.
Знам че е индивидуално, но аз в периода ноември-април винаги обръщам внимание да е упоменато наличието на отопление. През декември в Катаня такъв студ съм брала през нощта, въпреки наличието на климатик - хич не топлеше, че ми е обеца на ухото да обръщам внимание на тази опция.

Това не се бях сетила. Благодаря ви. Пише, че има климатик дано успее да сгрее Simple Smile

# 26
  • Milano
По отношение на отоплението, споменато в горен пост.
Италия е разделена на 6 климатични зони.
Катания, за която се пише по-горе е в зона B  - отоплението може да се пуска от 01/12 до 31/03 до макс.8 часа на ден.

Бари е в зона C  - от 15/11 до 31/03 до 10 часа на ден.

Отоплението  е само през деня ( между 5.00ч. и 23.00ч.)
Изключение е зона F.
За жилищни сгради до 20°+2°.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 14:30 от regina di cuori

# 27
  • София
regina, това за някакъв вид централно отопление ли е? Защото не виждам как някой може да регулира пускането на духалка или климатик.

# 28
  • Milano
Става въпрос за парно отопление, не за климатици.
То може да бъде централно (за целия блок, сграда) или автономно (за всеки апартамент).
Правилата обаче важат за всички.
Ако те хванат има глоби.

Случвало се е при лоши метеорологични условия кметовете да издадат заповед да бъде удължен срока или да бъде пуснато по-рано, но това са изключения.

# 29
Много интересно за парното, благодаря!

Аз се потрових един февруари в Рим, да разбера, кога аджеба работи това парно и как се пуска🤣
Беше належащо, защото такъв целодневен дъжд из ведро ни пра, прибегнах до фурната в крайна сметка, за да изсуша обувките на мъжете.

Само моите крака бяха сухи с български обувки на Грация, за съжаление не го произвеждат вече модела, бих си купила още 2-3 чифта, да си имам доживот🤣

Общи условия

Активация на акаунт