Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 10

• 4 800
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
Усетих го миналата година през януари в Милано. Беше си доста студено.

# 31
  • Milano
Той нашият кмет е много екологичен и Милано трябва да се различава от останалите - един градус по-малко и един час по-малко от останалите в зона Е.

Преди няколко години беше доста студено и дъждовно след 15/04, когато го спират и издадоха разрешение до 01/05.

Друг пример - на национално ниво (мисля) бяха решили през 2022/23 парното да бъде с две седмици по-кратко - една седмица по-късно да бъде включено и една седмица по-рано да бъде спряно.
Добре, че се задържа топло до края на октомври.

Така, че варианти всякакви според зависи, но общият случай е в предният пост според декрет от 1993г.

# 32
Здравейте на всички пътуващи и помагащи. Както по рано писах импулсивно закупих билети за Бари от 20.12 до 24.12 /4 нощувки/ за 6 човека. Умувах, мислех как да стане с нощувките /дали да има няколко на различни места или всичките да бъдат в Бари/ и в крайна сметка домашните любимци решиха всичките да бъдат Бари с идеята да не мъкнем багаж насам натам. И сега идва въпроса за мястото което харесах -
https://www.booking.com/hotel/it/laus-teatro-petruzzelli-suite.b … type=total&ucfs=1&

добър ли е като местоположение?
Да много ви е добър избора . Близо сте до крайбрежната и до старият град .

# 33
  • София
Алберобело ➡️ Бари.
Гарата е в ремонт и машините за билети са временно демонтирани.
Ако пътувате с влак, можете и от кондуктора да купите без оскъпяване.
Ако пътувате с автобус, местата за продажба на билети са тези :

# 34
Аз ли нещо не правя както трябва, но не мога да се оправя със влаковете от Бари до Локоротондо. Или даже от Алберобело до Локоротондо. Излизат ми само варианти на автобуси от сайта:
https://www.fseonline.it
Били сме там преди 3 години и нямах проблеми със сайтовете, но сега се оплетох. Ще съм благодарна за съвет къде да търся. Ще спим в Локоротондо и бих искала отсега да се ориентирам.

# 35
# 36
  • София
Пуснах контролно търсене за утре - излизат и двата вида транспорт.
Не знам какво бъркаш, но ако търсиш за след доста време, може да не са качени още.
Не го мисли това - транспорт има. Няколко дни преди пътуването ще си подредиш.

Да, тук се продават. Но то и горния линк така и така до тук води.

# 37
Здравейте.Blush
Записвам се в темата като абсолютно начинаещ, надявам се да почерпя полезна информация от вас. Hug

Никога не сме били в Италия, и реших, че може би е време да опитаме едно лежерно италианско море+гледки.

Започвам да гледам от днес опции, но като суров план ми е юни да кацнем в Бари със съпруга ми, оттам до Монополи с влак.
4 нощувки в Монополи, иска ми се да е бавно и спокойно, да се потопим в атмосферата и да се насладим на морето също.
Един ден с влак до Локоротодно, 1 ден до Torre Guaceto - пак плаж.
После се местим за 2-3 нощувки в Полиняно а Маре. Оттук не знам още какво можем да достигнем с влак/автобус за еднодневна разходка.

Някъде около 7 дни го виждам.
Как ви изглежда? Акцентът е бавна почивка и потопяване в атмосферата.
Има ли нужда да купувам предварително билети за влакове?

# 38
Благодаря много, RebelHeart, наистина причината е, че търся за 21 декември. Дава ми автобуси от Алберобело до Локоротондо. Сега за 7 декември се появяват влакове. А иначе от Бари до Локоротондо трябва да се прехвърляме, нали? Видях сега за 6 декември продължителност от 3 часа, което е доста. В този случай ще си пътуваме с автобус от Бари до Локоротондо. През 2022 година спахме в Мартина Франка и оттам нямаше никакъв проблем с влак до близките градчета. Благодаря още веднъж и приятни пътешествия!
Free Soul, аз за седем дена бих отишла и до Лече. От Монополи за един ден и до Остуни.  За регионалните влакове няма нужда от предварително купуване на билети.

# 39
  • Mostly in my mind
Аз септември купих билети за автобусите от Бари до Алберобело и от там до Локоротондо през омио.

# 40
За автобуси и аз мога сега от официалния сайт да купя, чудех се защо не виждам влаковете. Най-вероятно ще купя и аз от Бари до Локоротондо, да не го мисля. Благодаря!

# 41
  • София
Повечето влакове все още изискват прекачване в Путиняно, да. Има и малко директни.
Средата на декември влиза в сила новия годишен график за всички железници в Европа и поради тази причина още не се виждат тези за 21.12. Други администрации са си ги качили, но италианците и българите не си дават зор 🙃
Може и да има повече директни влакове, ще видим. Текат реконструкции, електрифицират, правят нови перони.... То е така от години по тия трасета и все не стават задоволително бързи.

# 42
  • Mostly in my mind
За автобуси и аз мога сега от официалния сайт да купя, чудех се защо не виждам влаковете. Най-вероятно ще купя и аз от Бари до Локоротондо, да не го мисля. Благодаря!
През омио се виждат и влаковете.

# 43
Има ли агенция от която сте доволни ?Искам да ползвам организирана почивка,защото смятам,че няма да се справим сами.

# 44
Free, Полиняно и Монополи са много близо едно до друго. Ако искате преместете се на север,Барлета,напр. Тук в темата е писано и го хвалят . От Бари имаш повече опции накъде да идеш.
    Слънчице, лесно е и за самостоятелно пътуване, зависи какво искаш. Аз сама организирам нашите, с доста въпроси тук в темата, но винаги ми се дават търпеливи и коректни отговори. За което благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт