✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

• 13 242
  • 385
  •   1
Отговори
# 15
Свързвам Коледа с домашния уют, а от празничните трапези - с баницата, баклавата и сладкия салам, който правихме още в детството ми. Когато е с хубаво и качествено масло като "Президент" е още по-добър.

# 16
Коледни бисквитки!
Вчера правих и се изядоха добре изглеждащите. Остана една, за която ме мързеше да правя форми и я увих. Та макар и най-грозната ми бисквитка, качвам я Grinning

Иначе ги правя с най-базотово тесто (с масло, пудра захар, брашно...) Това е.

# 17
Коледа свързвам с баклавата

# 18
  • София
Коледа я свързвам с капамата, която традиционно приготвям всяка година, както и с коледните джинджифилови меденки, които правим със сина ми. Christmas Tree

# 19
  • Sofia
Коледа свързвам с мирис на канела и джинджифил, обожавам масленки с канела и канелени ботушчета от бутер тесто 🎊

# 20
  • София
Свързвам вкуса на Коледа с аромата на коледни сладки - канела, джинджифил и масло. Една от тайните на хубавите бисквитки е качественото масло Президент.

# 21
  • София
Определено е баницата- може тиквеник или със сирене. Другите не се харесват особено. Обичаме ги вити, рецептата е съвсем стандартна - масло, настъргана тиква, канела и захар. Сирене, яйце, кисело мляко със сода и масло.

# 22
Задължителни за празничната трапеза са питка с праричка на Бъдни вечер и баница с късмети и баклава за Новогодишната нощ. Баницата е със сирене по най-лесната, но винаги успешна рецепта на баба ми:
тавата се намазва с мазнина (олио или масло). Поставят се по две кори и след това мазнина и плънка от натрошено сирене. Редуват се видовете мазнина - веднъж се ползва масло, а при следващата двойка кори - олио. След като се  използват всички кори баницата се нарязва и се залива с разбити три яйца и чаша газирана вода. Пече се на 180градуса за около 40 минути.

# 23
Коледните празници свързвам с баклавата на мама, както и ароматни меденки!

# 24
  • in Wonderland
Коледа свързвам с мирис на канела и джинджифил, коледни сладки и баница.

# 25
Канела, джинджифил, ябълка това са ароматите които за мен са коледа.Меденки, медена къщичка, сладки елхички.

# 26
По празниците обичам времето прекарано със семейството. Любимо ми е, когато се си вкъщи на топло, а на вън е мразовита утрин, да правим закуска заедно с децата.
Обичам солените печива, затова ще ви споделя любимата ми рецепта за:
Питки със сирене
1/2 ч.ч. кисело мляко (125 г)
1/2 ч.л. сода за хляб (3 г)
1 яйце
1/2 ч.л. сол (2 г)
100 г сирене
200 г брашно
30 г масло
В купа се смесват киселото мляко и содата, разбърква се и когато сместа шупна, се добавят солта и яйцето и се разбърква отново. Добавя се по-голямата част от брашното и когато сместа се сгъсти, се прибавя натрошеното на дребно сирене и останалото брашно, замесвайки меко тесто. Може съвсем леко да лепне, но не добавяйте повече от указаното количество брашно. Тавата се покрива с хартия за печене и леко намазнена с масло. Тестото се разделя на 6 малки парченца, от които се оформят питки и които се разполагат в тавата на разстояние едно от друго, защото увеличават обема си при печене. С набрашнен пръст се натискат в средата  и в получената вдлъбнатина се поставя парченце масло.
Обикновено правя тази рецепта х2, защото се изяждат много бързо.
Поздрави!

# 27
Сутринта на Коледа, дружно хапваме палачинки с коледни подправки и агаве сироп с канела

# 28
Къде без питка с повече масло за предстоящите празници?

# 29
Коледните празници винаги ги свързвам с баклавата и сладката ,сиропирана баница, които приготвяше баба ми. И сега се опитвам да спазвам тази традиция и да ги правя за нашата трапеза, но нямат същия вкус.

Общи условия

Активация на акаунт