✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

  • 894
  • 136
  •   2
Отговори
# 120
  • Мнения: 955
За мен вкусът на празника е сладък. Свързвам го с домашни коледни бисквити, топъл шоколад и много приятни емоции.

# 121
  • Мнения: 552
Свързвам празника с всякакви месени соленки - питка, баница, мекички. Като дете винаги ги имахме топлички на трапезата.

# 122
  • Мнения: 281
Коледни меденки и тиквеник. Обичам да ги приготвям за децата.

# 123
  • Мнения: 597
Баница, тиквеник, меденки, руска салата и сарми.

# 124
  • Мнения: 265
Коледа свързвам с ухание на цитруси и шишарки- фунийки с крем.

# 125
  • Мнения: 829
Символите на Коледа за мен са баклава и питка.  Винаги майка ми ги прави и са символ на това, че семейството ще се събере заедно, роплина и уют Simple Smile

# 126
  • Мнения: 970
Едва ли има човек, който като чуе Коледа и не усеща аромата на канела , коледни курабий и баница с тиква.

# 127
  • София/Севлиево
  • Мнения: 12 450
Коледа я свързвам с мандарини и портокали-мил спомен от началото на '90-те, когато със сестра ми бяхме малки и на нея Дядо Коледа и бе занесъл торба с тези плодове в градината и като се прибра вкъщи тя си ги раздели с мен.После се оказа,че вкъщи има скрит и за мен такъв подарък и аз също си ги разделих с нея.

# 128
  • Мнения: 726
Празниците свързвам с миризмата на топла прясно изпечена баница, на която ще бъдат поставени новогодишните късметчета.

# 129
  • Мнения: 1 957
За Коледа правя напукани лимонови и какаови сладки и баница с тиква, с ябълки и със сирене.

# 130
  • Мнения: 3 726
Коледни меденки?
Но ще спаделя рецепта на любими класически палачинки.
Продуктите са следните (за около 24 палачинки):

250 грама брашно
0,5 литра прясно мляко (може да се замести наполовина с вода)
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица пудра захар
1 прах ванилия
1 супена лъжица олио
20 грама разтопено масло
Приготовление:

Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес.

Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.

Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг. Палачинките могат да се направят и само с вода – тогава стават много леки, но не чак толкова вкусни. Ако са само с мляко, стават по-дебели и плътни.

# 131
  • Мнения: 549
Любими сладки изкушения са ни бисквитите с канела и джинджифил, щолен и баклава. От солените - неповторим е вкусът на баницата със сирене и руската салата.

# 132
  • Бургас
  • Мнения: 440
За мен от няколко години задължително за Коледа правим мини щолени, с тези продукти:
брашно - 2 ч.ч.
масло - 100 г
захар - 1/2 ч.ч.
яйце - 1 бр.
сирене крема - 125 г
ванилия - 1 бр.
бакпулвер - 1 бр.
ядки - 70 г ( орехи, лешници, бадеми)
сушени плодове - 100 г ( стафиди, боровинки, фурми)
пудра захар - за поръсване

Суровото тесто е много вкусно.

# 133
  • Мнения: 8 785
Свързвам коледните празници с тиквеника и баницата с късмети.

# 134
  • Мнения: 5 470
Коледа и коледните празници ги свързвам със семейството, семейния уют и приготвянето на вкусни неща:
пухкава и вкусна баница
сладък тиквеник
меки курабийки и мн.други вкусотийки.

Общи условия

Активация на акаунт