🏋Как тренирам - 32 💪

• 10 498
  • 270
  •   1
Отговори
# 255
Нейви под разтягане висене ли имаш предвид?

Да, но не само това...
Трябва да си тренирам хвата, предмишниците, изобщо ръце, китки... след толкова години тази част на тялото ми заслабна много.
А навремето в казармата на лоста освен набирания, коремни възлизания правех колкото си искам и какво ли не.

Сега виждам, че обикновеното висене се оказва предизвикателство... 10-15 секунди не са проблем, но след това прогресивно с времето става невъзможно. Което ми се струва плашещо Simple Smile
Та започвам всеки ден с висене с различен захват, след това ще включа определени набирания и т.н. докато достигна някакво "безсрамно" ниво Simple Smile
Да ви кажа 55 години, последните от които оставени на течението на произвола и на изкушенията на съвременния живот правят с тялото страшни неща.
А от една година тренирам по програмата на Карълайн, с дъмбелите като цяло нямам проблеми, дори има тренировки, които целите ги изкарвам с нейните тежести... но се оказва, че фитнеса не е само Карълайн Simple Smile Има си и разтягане с йога, има си и дишане и релакс... сега ще вкарам и малко стил "мокър суджук", да си повися известно време и да ми дойде акъла в главата Simple Smile
Усеща се и декомпресията в гръбнака....

# 256
Нейви, толкова ме развесели с твоята история...
И аз много пъти си "купувам копче" и после си шия палто за него. Да ползваш лоста със здраве и да ни държиш в течение за резултатите.

# 257
Аз също съм много зле с висенето на лост, хвата, набиранията и т.н А съм гледала видеа, че захватът е признак за дълголетие и сила.  Висенето пък се препоръчва за гръбначния стълб. На мен са ми много слаби китките и ръцете, силната ми част са краката, а най-мазната - ханша, което прави тези упражнения особено трудни. Мъжете в нас се набират на лоста, но аз се сещам него само когато искам да се разтегна и да направя 1-2 набирания Bowtie.

# 258
И аз съм зле с висенките ,китките ми са ахилесовата пета ...даже си взех специален ластик за набиране ,че да издържам повече -декомпресия да има ...

# 259
Ехее, за 1-2 набирания мога само да мечтая. Възможни са ми единствено с ластик, тогава правя 15. Голям кеф.
За висенето писах тук - почнах отскоро, от 45 сек увеличих на 60. Засега.

# 260
Добро утро ☘
Как сте? Голям студ бррр…
Самостоятелно висене не правя, но правя коремни преси от вис, 4 серии по 10-15 повторения.

Тази седмица още не съм тренирала, надявам се утре да е първата.
Направих си татуса, стана точно както исках и съм много доволна 🙂

# 261
Добро утро ☘
Как сте? Голям студ бррр…
Самостоятелно висене не правя, но правя коремни преси от вис, 4 серии по 10-15 повторения.

Тази седмица още не съм тренирала, надявам се утре да е първата.
Направих си татуса, стана точно както исках и съм много доволна 🙂

Може ли да го видя/м? Innocent

# 262
Аз пак с мускулна треска на бедрата от неделената тренировка, и какво толкова от 4 по 15 без тежести на хакен машината. На другите машини съм пушка, но тези бедра...
Днес гръб и корем ще тренирам.

Чудя се дали да не си купя отново степер за вкъщи. Преди имах два и им видях сметката от тренировки през зимата, дори Кетлер не издържа. Хаха. Но бях много доволна от раздвижването.
Скрит текст:
Нямам татуси, не харесвам.

# 263
Привет и от мен!
Днес ми беше втората тренировка за седмицата. Изготвих си нова програма с помощта на ЧатДжПТ, която да е безопасна за след раждане и да не вреди на диастазата, а напротив. Фокуса ми е функционалност, коригиране на асиметрии и заздравяване на тазовото дъно и коремното ядро.

Днешната тренировка:
- One-arm Row – 3 серии × 8 повторения/ръка. Вдишване при спускане, издишване при издърпване.
- One-arm Chest Press / Machine – 3 серии × 10 повторения/ръка. Вдишване при спускане, издишване при натиск.
- Cable Face Pull – 3 серии × 12 повторения. Вдишване при разтягане, издишване при издърпване към лицето.
- Half-kneeling Press с дъмбел – 2 серии × 12 повторения/страна. Вдишване при спускане, издишване при натиск.
- Lat Pulldown – 3 серии × 10 повторения
Вдишване при отпускане, издишване при издърпване към гърдите.
- Pallof Press – 2 серии × 12 повторения/страна. Вдишване при задържане, издишване при натиск.
- Side Plank / Knee Bent – 2 серии × 20–30 секунди/страна. Дишаш бавно и дълбоко, стягаш коремното ядро при издишване.

Включвам и инструкциите за правилно дишане, защото е изключително важно. В никакъв случай не трябва да се задържа дъха, за да не се увеличава вътрекоремното налягане.

Освен тренировката в залата си имам и мини рутина за вкъщи, която правя всяка вечер, пак с цел затваряне на диастазата.

Успешна седмица на всички! 🥰

# 264
Здравейте! Тази седмица се записвам с 4 тренировки до сега - уикенда КГ full body, Пилатес за разтягане, понеделник - тренировка за гъвкавост за шпагат и вчера въздушен обръч за първи път от месец. Цялото тяло ме боли днес, евентуално утре мисля разтягане и в събота пол денсинг.

Относно татуировките - нямам, но искам да си направя една малка с фини линии. Решила съм на кое място и какво, но още нямам смелост да си запазя час. И малко ме е страх да не ми омръзне…

Една снимка от вчера във въздуха по време на комбинация, някои части от тялото ми изглеждат добре, та споделям 😊.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 23:38 от MagiB

# 265
Маги, много добра форма, поздравления!Извън пилатеса, всички други тренировки ми звучат като на чужд език. Тоест никога не съм се сблъсквала. За съжаление.

Вчера тренирах крака и дупе, много ми дойде натоварването, а когато прекаля понякога стигам до невъзможност да поема въздух. Чудя се това моя особеност ли е или и на друг му се е случвало?

# 266
Маги, направо превъзходно изглеждат някои части. 😄 Супер си!

Моята тренировка днес беше долна част + функционална мобилност.
- Back Squat – 3 серии × 10 повторения. Вдишване при спускане, издишване при изправяне.
- Step-down – 3 серии × 6–8 повторения/крак. Вдишване при спускане, издишване при изправяне.
- Single-leg Glute Bridge – 2 серии × 12 повторения/крак. Вдишване долу, издишване горе, стягаш дупе и корем.
- Side-lying Hip Abduction – 2 серии × 12 повторения/страна. Контролирано, бавно дишане.
- Bird Dog – 2 серии × 10 повторения/страна. Вдишване при разтягане, издишване при прибиране.
- Side Plank Rotation / Reach – 2 серии × 10 повторения/страна. Издишване при събиране, вдишване при разтягане.

# 267
Хайде и аз да отчета първа тренировка за годината Grinning Тръгнах по-късно от обичайното - други години още на 1-2 януари се отчитам, но се надявам това да не се окаже знамение за 2026 Grinning
Направих горна част с по-малки тежести от обичайните, целта ми беше да раздвижа ставите, да загрея мускулатурата и да подобря кръвообръщението. Завърших с 30мин кардио, тази година целта ми е да го имам след всяка тренировка, ама ще видим откъм време как ще го докарвам, че след това бягам за работа.

# 268
  • sofia
Аз влезнах в новата година с болки в левия крак. Как и защо се случи, така и не разбрах. Явно някакъв нерв съм възпалила. Като седя по-дълго време и ме боли много, като се движа съм ок. Невроложката каза, че чакаме да мине до края на месеца. Пия невраксил и едно друго нестероидно противовъзпалително, та дано премине таз гадост.
Тренировките са леки, без клекове, напади и разтягания на краката. Ръцете ги товаря с една идея по-леко.

# 269
Ели и Зоя - благодаря!

Забравих да се похваля, че при силовата тренировка от Джирван си увеличих тежестите на 15 lbs (6.8 кг) всяка. Знам, че за някои от вас това не е много, но за мене е. Никога досега не съм работила с такива тежести и се радвам на напредъка си и че издържах до края с тези гирички😊

Общи условия

Активация на акаунт