🏋Как тренирам - 32 💪

• 10 499
  • 270
  •   1
Отговори
# 240
Аз след малко отивам за глутеус, ще правя новото ми любимо жаба на смит машина Simple Smile Много се радвам, че и на нащия смит успявам да го правя.
Откакто споменахте това упражнение в темата, се чудя как го изпълнявате самостоятелно в частта със стъпала да повдигнете и освободите лоста ...

При мен е лесно, смита ни е такъв, че дори и освободен не пада до долу, има си ограничители и ми идва идеално на височина. Първо го освобождавам /стои си сам/ и след това се намествам за упражнението.

Но да при някои смит машини е необходима помощ.

# 241
Благодаря за отговорите, момичета ❤️

Офтопик: Лайк, за такива дни много практични са т.нар. "градски котки" - има ги в Практикер на смешна цена, лекички и избягваш риска от падане с всичките му неприятни последици.

# 242
  • София
Ехо Kissing Face

При мен няма нищо интересно и поради тази причина не пиша. Спазвам си режима стриктно и съм много доволна от себе си. Време беше за малко воля. Утре ще ходим на кино и приятелят ми ще хрупа пуканки и начос сигурно и аз започнах да мисля какво да си взема да ям и аз. Има едни снаксове от леща в Билла и са ок като състав - може едно такова. Че ме хващат лудите, ако не ям нещо докато гледам филм.

За упражнението - зависи каква е смит машината. В нашия фитнес едната е под лек наклон и съответно лоста не се движи 100% нагоре и надолу  и колкото и пъти да се опитвам да правя упражнението там, абсолютно винаги по средата на движението без да искам закачам лоста на куките. Трябва да е напълно права смит машина, без никакъв наклон. Лично аз слагам стоперите на предпоследното ниво и пускам лоста свободно. Не ми се налага да го закачам/откачам и после просто се мушкам под него и се намествам на пейката.

Намерих едно видео, в което го изпълнявам. То е старо, но абсолютно нищо не се е променило, така че ще кача снимки. Не знам дали се вижда къде съм сложила стоперите - до усещане е по-скоро, трябва да си го напаснете, така че да не е прекалено ниско лоста, нито прекалено високо.

Скрит текст:

Скрит текст:

Иначе относно татуировки - нямам такива, свързани с фитнеса, просто защото не съм намерила такава, която да не е банална и да я няма всеки втори Laughing

# 243
Пете, аз като ходя на кино си взимам оризов чипс от Лидъл или оризовки, ако ми се иска сладичко протеинов бар или бисквита 😀

Татуса ми ще е фраза и символ, ще видим обаче кога ще го осъществя 🙂

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 10:36 от Nona M.

# 244
Имате ли идея какво мога да пия за да не съм толкова схваната от фитнеса - почти не мога да вървя, бедрата и задната част са ми леш? Smile. Втори пълен ден е вече, явно не трябваше да почвам с толкова големи килограми. Satisfied Вчера правих пилатес с цел да се разпъна малко, доста зор ми беше с това схванато и  трудно подвижно тяло.

В нашия фитнес около Смит машините/2 бр/ е пълно с мъже и разни напомпани типове, които като я завземат, няма оставяне - така че не мога да се добера до нея , камоли някой да ме чака да се намотая с това упражнение. Правила съм го обаче без тежест по време на пилатес няколко пъти. Доста трудно е и със собствената тежест на тялото.

Татуировки нямам никакви, така че не мога да дам съвет - може би някаква закачлива и по-малка би била чудесна идея.

На кино си взимам пуканки, аз съм им голям фен, но им казвам да са без сол /или поне с по-малко.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 10:45 от mamaLina

# 245
  • Велико Търново
Привет и от мен!
Тази седмица към момента отчитам две силови и три спининг тренировки.Събота и неделя ще са за кардио/стълби и пътека/ и крака.
За храната имам желязно правило-ям само и единствено на маса, така съм и научила момичета от бебета.По паркове и градини не съм хранила, само съм кърмила.
За татуировки съм стара консерва-нямам.
Имам подарък за индивидуална пилатес реформър тренировка, но не знам кога ще успея да намеря време и за нея.
Хубав ден, момичета!

# 246
  • София
mamaLina, според мен разтягане по-дълго време след тренировка и вкъщи фоумролер. Честно казано в такива моменти и въртене на колело ме е спасявало - без значение колко време, не го правя с цел изгаряне на мазнини, а просто движение.

То и при нас е пълно с мъже. Спомням си, че конкретно в тази зала, където снимах клипа, вечно беше едно дебнене кога ще се освободи. А в сегашната единственото, което ме спасява, е че отивам в 6:30ч., когато залата отваря и успявам да се кача преди всички и я окупирам първа. Но колко пъти съм променяла цели упражнения или реда на упражненията... много.

# 247
Благодаря за отговора, но вече са минали 2 дни от тренировката, а в къщи нямам фоумролер. Днес пак ще се замъкна на тренировка Пъмп довечера, ще сложа по-малко кила и ще се опитам да следвам упражненията... Много ме е яд като се схвана така....

# 248
Борбата за смит машината и в нашия фитнес е ожесточена 😁. Аз гледам на нея повече като на женски уред и много се ядосвам мъже като я окупират. На подвижната смит машина не ми е удобно, така и не свикнах да тренирам на този уред.

# 249
  • София
То май навсякъде е така. При нас са две на етажа, но едната е заградена, понеже била част от не знам си какъв Революшън и не можеш да я ползваш, ако не тренираш с инструктор. На втория етаж има още една, ама да препускам като кон из етажите... Наскоро ме бяха питали дали има нужда от поне още една и казах Да, но не виждам да са я сложили.

# 250
В нашата залата има само една смит машина и от край време мъжете я окупират и правят на нея вариации на раменна преса или лежанка. Мен лично много ме дразни това, защото си има отделни уреди за тях, пък и със свободна тежест можеш спокойно да си ги правиш и двата вида упражнения. Повече всъщност ме дразни, че под нея слагат една пейка, която тежи половин тон и после не си я махат, а на мен ми отнема доста усилия да я избутам достатъчно, за да не ми пречи.

# 251
Благодаря за отговора, но вече са минали 2 дни от тренировката, а в къщи нямам фоумролер. Днес пак ще се замъкна на тренировка Пъмп довечера, ще сложа по-малко кила и ще се опитам да следвам упражненията... Много ме е яд като се схвана така....
От тренировката ще ти мине мускулната Simple Smile
Иначе Петенцето е казала - разтягане и фоумролер хубаво омачкване. И двете не за 5 минути, а малко повече, за да има ефект.
Иначе винаги може да отидеш на един масаж цяло тяло, даже няма нужда да е спортен, че може да понаболява, но да има все пак натиск.

# 252
Аз пък днес (най-накрая) успях да си монтирам Pull Up Bar-a в коридора на жилището Simple Smile

Защото не е проста работа Simple Smile
Дадох 120 лева за уреда, от Амазон...
После дадох още 60 лева за обследване на стената, за да не пробия някой силов кабел, защото монтирам на дебелата, гранична стена...
След това се оказа, че с моята дрелка (нищо, че имам изобрачен "чук" на нея) няма да стане, особено ако говорим за 14 мм дубели Simple Smile това не са тези 6-8мм, дето си дупчем по панелите за това-онова... сега, ако е тухла там пък закрепянето е по-сложно Simple Smile
Та не ми се даваха още 60 лева за тази услуга, а истината е, че не ми сечакаше майстор с нужният инструмент, а моя електричар ми каза" я си вземи един перфоратор, има на промоция, и сам си ги надупчи Simple Smile
Та си купих пневматичен перфоратор за 90 лева на промоция, думнах 8 дупки, то се оказа изключително лесно с тази машина, аз с дрелката на режим "чук" се потя на 8 мм с този бетон, с пневматичния перфоратор 14мм свредло влиза като в кашкавал Simple Smile

Така за 270 лева и малко перипетии се сдобих с чудесен Pull Up Bar у дома, а кеф-а от разтягането е осезаем Simple Smile

Доволен съм Simple Smile

# 253
Хаха, Нейви, много се забавлявах на поста! ЧЕСТИТО! И да ни държиш ъпдейтнати за напредъка ти Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 16:30 от mamaLina

# 254
Нейви под разтягане висене ли имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт