🏋Как тренирам - 32 💪

• 3 828
  • 107
  •   1
Отговори
# 45
  • в пералнята
Преди бая години след инцидент на един колега се наложи да му присадят/трансплантират парче фибулна кост (ако правилно си спомням името на тънката кост от коляното до глезена). Понеже се премествал някакъв нерв, за да е възможно това, кракът останал безчувствен и неподвижен месеци. Възстановяването и рехабилитацията - с ток. Сигурно за медицински цели,  мускул или нерв този метод е много ефективен, но за фитнес цел и за цяло тяло ми се вижда мошенгия за кинти. Там се прикрепят електроди на определени места, подава се напрежение и големина на тока с определени параметри и на определени импулси. А тия скафандри, които описвате, ми се виждат измама, като ония магнитни одеала, по които старците бяха луднали преди години, да си лекуват ставите.

Не е скафандър, а е костюм и по същия начин, прикрепят се на определени места и има различен вид напрежение. Като ти пак трябва да си правиш упражнения, просто без тежести и те междувременно подават импулси. Та не е да си лежиш и то да ти върши работата, просто уж прави тренировката по-ефективна.
Ето едно видео, където се обяснява - https://youtu.be/hwPPjAtvICY

Аз лично не мога да си представя да нося все едно дрехите за тренировка на някой друг...

# 46
Здравейте, отчитам се с тренировка с акцент глутеус.

1.Бг клек
2.Задно бедро на машина от лег
3.Отпади с бг торба
4.Румънска тяга едностранно, единия крак е във въздуха
5.Ритници на скрипец
6.Добро утро с торба, задната част на краката е подпряна на пейка/който не е пробвал, изолира много добре и таргетирането е повече/
7.Разтваря на ето тази машина, като аз правих динамичния вариант
Скрит текст:

Дойда ми сета от Зерофит с преглед и тест, пробвах го в еконта и го върнах обратно. Клина размер С, ми беше много стегнат едвам се напъхах, умален е определено. А бюстието направено за силиконки, изрязано и ми се виждаше сутиена, то беше в размер М. И отделно не ми хареса как ми стои, представях си друго Grinning

# 47
  • в пералнята
Аз днес ще ходя на спининг за първи път от 2 месеца. И аз си поръчах от черния петък един сет от Тевео. Клинът и суичърът са много готини и ще си ги запазя, но бюстието върнах, защото е много оскъдно, то направо като изрязан сутиен.

# 48
  • Варна
Още един глас за Under Armour и от мен.

# 49
Добро утро, момичета
Вакуума е голяма работа
Приключвам добре седмицата
Талия 68 см
Холестерол 4.28
Пет тренировки в зала
Днес пешеходстване, поне 8 км и почивка
Хубав уикенд на всички!

# 50
И аз приключих седмицата с 5 тренировки в зала и съм доволна и благодарна, че обстоятелствата ми го позволиха, въпреки голямата напрежонка около жонглирането с хиляда неща.
Уикенда почивам, даже не съм си и помисляла да тренирам нещо. Приятна почивка на всички и до понеделник!

# 51
Днес установих, че упражненията за крака изобщо не са толкова неприятни, колкото бяха в началото Simple Smile
С укрепване на мускулите на краката тренировките стават все по-приятни Simple Smile
Аз отдавна излязох от графика на Карълайн Гирвън, не защото упражненията са ми тежки, а защото за моите години и физическа активност на тялото са ми необходими не 48, а 72+ часа възстановяване на мускулна група.
Имам я силата и за много от упражненията не са ми проблем тежестите или темпото, но възстановяването го усещам доста по бавно, отколкото тя е заложила. Има го желанието, възможностите също, но един такъв "пост тренировъчен фон" на лека умора си стои... а когато си дам ден до два отгоре, тогава желанието дори за LEG'S DAY е голямо, и няма "трудно палене" в началото на тренировката и тежка умора към края, просто всичко си минава перфектно Simple Smile
А не искам да намалям "съпротивлението" на тренировките само и само да вляза в даден график по дни, убеден съм, че е по правилно да си давам по големи паузи, но натоварването да е оптимално Simple Smile Все пак тия 55 години не са шега работа Wink

Тези ръкавички си ги поръчах от България, днес и утре са последните дни на Перен Четък Simple Smile и мисля да се възползвам от някой и друг пакет MyProtein на 50% отстъпка Simple Smile Едно кило Impact Whey Protein идва на 46 лева... а това не е толкова лоша марка Simple Smile Дори напротив Simple Smile

https://www.powersystem.eu/en/p/power-system-weightlifting-glove … tness-white-black

П.П.
Веднъж да харесам и аз захладняването... тренировките на отворен прозорец и лек дъжд отвън са амейзинг Simple Smile

# 52
  • Варна / UK
Благодаря, Nona M, за новата тема.
Нямам идеал за тяло, както съм писала гоня X-Frame като визия. При обиколка на раменете - 104 -107 (зависи дали тренирам или не) и г** 92-94см - талия 71-73 хич не изглежда голяма (това на 56-57кг, ръст 163 и години 52 and counting...) Joy
И аз приключвам днес с 5 тренировки за седмицата. Утре ще реанимирам след купон.
Последната /поредната/ простотия, която ме осени да правя Grinning
Скрит текст:
L-Sit Ring Parallel Grip Pull-ups x5 - oпитвах се да не докосвам пода, но на едното повторение отпуснах повече и докоснах леко.
https://streamable.com/zzbwu7
Ще ви кача и "прогресията" дотук с pistol squat тези дни.

# 53
Ехее, Надя, тая простотия бая силни ръце и гръб иска. Браво!
Любопитна съм да видя и pistol squat.

Мен пък ме осени идеята след тренировка за гръб да вися на лост, хванала се с ръце. Това с цел разтягане. Умно ли е, не ли, не знам, но ми харесва.

# 54
Здравейте! Записвам се в темата, че не ми излиза в нотификациите. За следващия месец съм решила да ходя един път в седмицата на класове по въздушен обръч. Във вторник беше първата тренировка от четири. Доста добре се справих, но много се насиних на няколко места и ме боли кръста 😕. Днес правих редовната ми тренировка по пол денсинг. Надявам се да съм се възстановила до другия вторник за следващия клас. Засега това е тази седмица.

И да добавя - мъжът ми тази седмица реши да разнообрази тренировките вкъщи с тренировки в един фитнес до нас. Имаха някаква промоция една седмица за някаква символична цена. Беше на 4 тренировки. Тренировките всеки ден бяха различни и с интересни имена Hyrox, Zeus, Titans. Не ги бях чувала досега, но явно са популярни. Всяка тренировка е разделена на различни секции, много разнообразни упражнения. Мъжът ми остана доволен 😊.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 04:08 от MagiB

# 55
  • в пералнята
Hyrox е състезание. Аз се готвя за него в момента. В нашия град ще има април месец и до тогава ще тренирам Simple Smile

# 56
Здравейте, как сте?
Отчитам се вчера с 30 мин. колело.
Днес корем 5 упражнения и 30 мин. пътека.

От утре започвам нова стратегия, ще намаля сериите, а може и упражненията за крака в тренировката за крака. Вместо 4 серии, ще правя 3, и може би ще правя вместо 7 упражнения 4-5, като мисля да вкарам леко кардио 30 мин.
Също ще избягвам упражненията, които натоварвам предно бедро и реално май ще се получи така, че вместо крака в понеделник и глутеус в петък и двете тренировки ще са за задно бедро и глутеус.
Спирам за известно време аддуктор машината за вътрешно бедро, изобщо нямам нужда от допълнително натоварване там.
Другите два дни остават същите сряда горна част+ кардио, неделя корем+ кардио.

Чакам МЦ идната седмица, да видим.....

Направих си подарък за предстоящия ми рожден ден, сетче от Небия Grinning Отдавна съм му хвърлила око, и след като не се получи с Зерофит, реших, че живота е един и трябва да си угаждаме Grinning

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 14:03 от Nona M.

# 57
Аз почивам днес и утре. Почти ми мина мускулната треска на прасците която ми причини тренера в отминалата сряда. В петък едвам ходех Sweat Smile
Най-после поправиха трите счупени машини, за които чакаха части няколко месеца и вчера нова счупена. Дано не се наложи да я чакам и нея толкова време.

# 58
  • София
Нонче, защо не се получи със Зеро фит? Аз чаках Небията в петък, но DHL се замотаха и уж ще е утре. Почивам уикенда. Занимаваме се с обзавеждане и двата дни преминаха в купуване на уреди и търсене на гранитогрес.

# 59
Поръчах и аз от Зерофит и сега трябва да го връщам 😀. Клинът уж го взех S, с не XS, за да не ми е малък, а аз и в S не можах да вляза. Толкова са умалени, все едно беше XXS.  Едвам го обух до средата на бедрото и се отказах. Бюстието е хубаво, но както писахте за силиконки 😃. Няма вградени подплънки и няма как да го нося така, много е смешно.

Общи условия

Активация на акаунт