🏋Как тренирам - 32 💪

• 10 635
  • 270
  •   2
Отговори
# 225
  • София
За много години на всички!

За добро или лошо - от началото на годината изобщо не съм тренирала. Направих само едно 50 минутно кардио на колелото вкъщи вчера. Така се стекоха обстоятелствата. На 1-ви нищо не работеше, а и честно казано не бяхме спали много и грам на бях в настроение. Следващите дни се отдадох на почивка. Мислех днес да ходя, но истината е, че останах вкъщи и направих един маратон на Сексът и градът с мисълта, че от утре започвам отново да ставам в 5ч. всеки ден и фитнесът няма да избяга.

И ето ме на, въпреки че не съм от хората, които започват ''от утре'' или ''от понеделник'', или ''от новата година'', някак се чувствам точно така. Усещам, че тази година ни предстоят много неща, надявам се все хубави и все в личен план, поне такава е идеята.

Осъзнавам, че съм се поотпуснала малко - не ме притесняват тези 2-3кг, които съм качила, защото знам, че бързо ще ги сваля, но по-скоро се замислям за средата как влияе на човек. Преди да се съберем с приятеля ми бях много стриктна - човек, който знаеше само сън, тренировки, храна и работа. Не близвах сладко, ама никакво. Със захар, без захар. Сега като се замисля умът ми дори не е бил там.  Бях влязла в някакъв коловоз от задачи и напрежение и следвах стриктно всичко. Просто знаех, че трябва. След като се събрахме и психически се успокоих може би и се започна лека полека газирано уж със стевия, честичко някоя друга вафла пак с подсладител късно вечер. Една пица - какво пък толкова. Днес няма да тренирам - утре ще наваксам. И то едното, след другото и води до траен резултат, който сега не харесвам. Дори да реша да съм стриктна, вкъщи свекърва ми сготвила за вечеря нещо мазно и вкусно, а аз съм решила, че ще ядем.. риба Simple Smile Дори да не купувам нищо сладко, вкъщи винаги има такова. Та в този ред на мисли нямам търпение да се изнесем. Стана малко като изповед, ама честно казано така се чувствам.

Та.. не съм вярвала, че ще го кажа, но от утре ще дам всичко от себе си да върна старото си аз до степен, в която се чувствам комфортно.

Успешна седмица на всички!

# 226
Ти само виж като се появят децата, допълнителните семейни ангажименти, грижата за по-възрастните, всичко, което реално "не е лично твое", но не можеш без него, тогава ще говорим за воля и отдаденост към "този живот" Simple Smile

# 227
Първа тренировка в зала за годината- долна част, класика:
Клек с лост зад врата
Тяга
Неравномерна тяга (staggered deadlift)
Лег преса 2 вариации
Предно бедро
Есктензии (любимо)
Абдуктор
И залата затвори в 18:00, късно отидох.

Утре ще е гръб и трицепс.

# 228
  • Бургас/Пз
Петенце, това са нормални неща, хора сме.. излизаме от ритъм... щом те вади от зоната ти на комфорт - търсиш начин да го върнеш обратно, иначе търсиш някакво средно положение - ако това те удовлетворява. В момента си в такъв етап от живота си, че това има значение за теб и в това няма нищо лошо. И ако твоето старо аз ще ти върне комфорта, значи това е правилното за теб. Прегръдки ... ще се справиш 😘

# 229
  • София
Нейви, разбира се. Просто споделих в момента какво ме тревожи. Че има по-важни неща и по-големи трудности - винаги ще има. Но докато мога и времето и силите ми позволяват, защо пък не? Simple Smile

Ани Kissing Face

Стартирах седмицата с крака, но няма да я пиша, защото е едно и също последните пъти.

# 230
Успешна първа седмица на всички! Да ни е спортна годината и всеки да постигне колкото може и колкото иска!

Аз няма да тренирам и тази седмица, защото още съм на медикаментозно лечение и възстановяване. Преди години вече бях в залата от момента, в който нямам интензивна болка. Вече не съм така и чак си се чудя на акъла, но аз до преди година-две изпитвах вина, ако пропусна тренировка, ако ям пица/паста. Вече съм свалила гарда и за момента ще е така, пък после каквото дойде.

Продължавам да ви чета, а уикенда дано и аз да се разпиша с лека тренировка - май ще почна с горна част, че е по-изолирано. Вече си визуализирам някои усещания Grinning Grinning Grinning

# 231
Пете, толкова добре разбирам как се чустваш Heart
Хора като нас са в постоянна "борба" да устояват и да се придържат към принципите и вярванията си, спрямо тязи които ни заобикалят.
Пожелам възможно най* скоро да се отделите. Във всички аспекти ще сте по- добре самички.

Аз съм имала случай, когато сме били на гости на свекървата изкарах само на печени фъстъци Grinning, защото всичко останало, което беше приготвила не го ям. Ама аз съм си чешит донякъде и тогава ми прикипя и казах НЕ.
А тя не е да не е запозната с какво се храним вкъщи, никак не е сложно да опечеш някакво месо/не да го пържиш/ и някаква салата. Но....

А с мъжа ми колко съм се карала, навремето беше стигнал 140 кг. Сега не е, но той има доста по- слаба воля от мен. Като ми кажа "Знаеш ли какво ми се яде?- и ме втриса вече Grinning Определено дължи на мен доста от това, което е постигнал.
Той е на принципа, че когато има повод трябва да има от всичко и в изобилие, така е отгледан. Толкова сме различни с него .......

Аз да се оплача, че вече ми писна от празници и софри... Освен стандартните Коледа и Нова година, при нас има и именни и рожденни дни. Тази вечер пак имаме повод и ще събираме, ще готвя аз. Но мъжа ви веднага искам сиренце, кашкавал, мезе...еми викам добре. Ще има и алкохол. Да минават вече този януари, че ми писна.

Иначе аз почивах само на 1- ви, всички останали дни тренирах да компенсирам повечето хапване и пийване.

Успешна година!

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 09:27 от Nona M.

# 232
  • sofia
Момичета, все по-често ми излизат в инста някакви треньорки (не БГ), които промотират пилатес упражнения, комбинирани с тежести. Пробвали ли сте? Малко ми доскуча фитнеса и ми се иска да разнообразя, но не знам дали ефективността е същата. Искам да поддържам тонизирано/стегнато тяло, изгаряне на мазнини и по-продълговати/издължени мускули.

# 233
Момичета, все по-често ми излизат в инста някакви треньорки (не БГ), които промотират пилатес упражнения, комбинирани с тежести. Пробвали ли сте? Малко ми доскуча фитнеса и ми се иска да разнообразя, но не знам дали ефективността е същата. Искам да поддържам тонизирано/стегнато тяло, изгаряне на мазнини и по-продълговати/издължени мускули.

Аз съм правила Пилатес с леки тежести, харесват ми такъв тип тренировки. Като цяло Пилатес тренировките са ми точно са разнообразие и за разтягане, в дните за активна почивка и когато нямам много време за по-дълга тренировка.

# 234
  • на брега на морето
За много години момичета и момчета!
Аз предпочитам да се разтягам с йога. Но на който както му харесва.

# 235
За много години и от мен! И аз се поотпуснах по празниците - качила съм 3 кг...Но поне си поотядох. Проблемът е, че все още имаме сладки неща в нас и че когато времето е студено навън, ми се яде доста...Вчера направих първа тренировка Комбат и Пъмп - днес тялото ми ме боли и едва ставам от стола, но все пак бях прекъснала всичко за 16 дни, така че нормално. Поне бях отпочинала и имах доста сила, справих се чудесно с тежестите с които приключих годината. Желая силна и спорна година на всички! Да сме здрави на първо място!

# 236
Добро утро, момичета и момчета! Идвам да се похваля с първата си тренировка в залата от дооооста дълго време насам. Толкова се вълнувах, че ми идваше да направя поне 20 упражнения, които вкъщи досега нямах възможност да правя. 😂 Естествено, нямаше как да се случи това, първо защото не е оптимално и второ, разполагах само с 45 минути за тренировка, тъй като дребосъците се будят в 08:00 часа.

За момента ще карам на тренировки за цяло тяло, като се надявам поне три пъти в седмицата да успявам да стигна до залата. Гледах да не се изхвърлям много с тежестите и не тренирах до отказ, но навярно все пак ще имам мускулна треска. Много съм доволна, че поне тази частичка от стария ми начин на живот ще успея да си върна. 😊

Приятен да ви е предстоящия уикенд!

# 237
Добро утро от мразовита Варна Grinning

Зойче, много се радвам за теб Heart

Петето нещо ми се губи Heart

Аз след малко отивам за глутеус, ще правя новото ми любимо жаба на смит машина Simple Smile Много се радвам, че и на нащия смит успявам да го правя.

Да попитам имате ли татуси свързани с тренировките?
Аз мисля, че е време да  увековеча любовта си към фитнеса с една такава Simple Smile

Другата седмица ми започват очните и ще трябва да ходя на фитнес вечер, отвикнала съм честно казано, но не ме притеснява, важното е че имам възможност Simple Smile

# 238
Аз след малко отивам за глутеус, ще правя новото ми любимо жаба на смит машина Simple Smile Много се радвам, че и на нащия смит успявам да го правя.
Откакто споменахте това упражнение в темата, се чудя как го изпълнявате самостоятелно в частта със стъпала да повдигнете и освободите лоста ...

# 239
За жабата на смит машина - има едни стопери отстрани, които могат да с ползват. Но аз когато я правя, просто със самите стъпала леко повдигам и завъртам лоста - звучи странно, но не е сложно, пробвайте и ще си усетите движението.

Аз тая седмица продължавам да съм пас. Направих само малко разтягане вкъщи и котка-крава. Поне вече не съм изкривена - от болката мускулатурата така ми се беше стегнала, че направо тазът ми се беше изместил в дясно - луда работа.

Топъл уикенд на всички и се пазете - тук навсякъде е поледица и изтръпвам като излизам, че ме няма хич с кънките Grinning

Общи условия

Активация на акаунт