Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 9

• 11 226
  • 318
  •   1
Отговори
# 315
За парата ползвали ли сте до сега и за какво мислите да я ползвате? Това може да  се окаже много коварна функция заради честата влага и риска от корозия.
Сандвичи на микровълнова никога не съм правила. И аз я ползвам само за пуканки и затопляне. Не бих инвестирала в нея.
Пиролизата за мен е задължителна.
Ако фурната има грил там може да се запичат сандвичи. Ако си вземете ейрфрайер също.

# 316
За парата ползвали ли сте до сега и за какво мислите да я ползвате? Това може да  се окаже много коварна функция заради честата влага и риска от корозия.
Сандвичи на микровълнова никога не съм правила. И аз я ползвам само за пуканки и затопляне. Не бих инвестирала в нея.
Пиролизата за мен е задължителна.
Ако фурната има грил там може да се запичат сандвичи. Ако си вземете ейрфрайер също.
За печене на хляб, тестени, месо...
Влагата се изпарява, а и работи вентилацията, докато се изсуши всичко, измислено е.  Все пак влага се отделя и от печенето на течни ястия, някои пък слагат купичка с вода на дъното на фурната при печене, не е чак нерешим проблем за качествен материал и емайл. Само не трябва течни и влажни ястия да се оставят да престояват открити във фурната след изпичане и изключване на фурната. Такива ястия, ако се опасявам, че ще изстинат повече, отколкото трябва, докато сервирам, ги държа на режим "затопляне на ястие" или ги похлупвам с капак.

# 317
  • София
Здравейте,
В момента правим проект за нова кухня, като имаме следните чуденки за комбинацията на уредите. Ще ползваме Neff серията flex design, заради цветовете и slide and hide.
Тричленно семейство сме, като готвим различни неща - месо, риба, пици, зеленчуци, запеканки и стандартните български ястия. Отделно, искаме микровълнова заради пуканки, притопляне на мляко и ястия. Също така си правим и сандвичи със запечен кашкавал и такива с яйце и сирене, които изискват изпичане тип грил.

Каква комбинация според вас е най-добра? Уреди, които гледахме към момента:
- фурна с added steam и пиролиза  B69VY7MY0
-- фурна със 100% пара без пиролиза  B69FY5CY0
- микровълновите имат няколко опции:
Обикновена NL9WR21Y1
С грил по-голяма C29GR3XY1
Компактна фурна с микровълнова  C29MS3AY0

Дори гледахме и чекмеджета за пара, но обемът не знам дали не е прекалено малък. N19DJ01Y0

Благодаря предварително!

И аз съм на мнение, че фурната с добавяне на пара и пиролиза е по-добрият вариант. Споделям аргументите на Кубратова и Di Soleil, но бих добавила, че full-steam прави фурната неимоверно сложна и трудна за поддръжка и ремонт. За готвене на пара най-добри са специализираните компактни фурни от този вид:

https://www.neff-home.com/it/it/mkt-product/forni/forni-compatti … -vapore/C29DR1XY0

Те са подходящи и за притопляне на ястия, така че човек може да мине и без микровълнова или пък да си вземе обикновена, свободностояща.

Този модел го няма по магазините, но може да се поръча от Експо 2000 или Вето, което така или иначе е желателно при покупка на няколко уреда с допълнителни аксесоари за флекс-дизайна.

Що се отнася до микровълновите, NL9WR21Y1 изобщо не е обикновена, а е инверторна, при това - с равно дъно, без въртяща чиния. Страхотна е и ще върши отлична работа. C29GR3XY1 също е инверторна и равна, така че изборът зависи от разположението.

За поставяне над основната фурна NL9WR21Y1 е по-добра, защото е с по-малка височина и се отваря настрани. Компактната е неудобна в такава позиция, защото контролният панел идва твърде високо, а отварящата се напред врата пречи на и без това неудобното слагане и вадене на съдове във високорозположената микровълнова.

За поставяне до основната фурна пък по-подходяща е C29GR3XY1, защото размерът ѝ позволява да се допълни с чекмедже, а недостатъците на високото разположение отсъстват. C29MS3AY0 също става за целта, стига членовете на домакинството да се научат да работят с нея. Аз предпочитам чиста микровълнова, но пък комбинираната дава възможност за бързо готвене в комбиниран режим.

# 318
Първо - благодаря за коментарите!
Уредите трябва да са ни в колона, като идеята е да са равнени с линията на горните шкафове. Прилагам снимка на разпределението, като към момента е със заложена 45см микровълнова, но може да се промени.

Какво мислите за това чекмедже за готвене на пара, за което писах? Мисля за вариант да е под фурната, като колоната би варирала от 112см (14+60+38) или 119 (14+60+45). Не намерих обаче метайлните лайсни в размер 112 за първата конфигурация, а за 120 си има комплект.

Все още не можем да избягаме от микровълновата заради пуканки и бързи притопляния за под 30-40сек. Между двете опции микровълнови 38см и тази с грил 45см въпросът е основно в наличието на грила. Би ли успял да замести класическия парти грил за запечени сандвичи с кашкавал или филии със смес сурово яйце+сирене?
Отварянето на вратата и ние се чудихме дали няма да е проблем при позициониране над фурната.

Височините могат да се видят от приложения по-горе чертеж.
*Плотът може би ще го вдигнем с 2-3см нагоре

Общи условия

Активация на акаунт