Математически турнири 1-4 клас. Тема № 65

• 13 521
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Децата, допуснати на областен кръг на олимпиадата по математика, трябва ли да попълнят и подадат в училище някакви допълнителни заявления/декларации за участие в областния кръг?

# 166
# 167
  • София
Декларацията, която се попълва за олимпиадата е за всички кръгове и не се попълва нищо допълнително за следващите. За областен кръг - като наближи, от училището уведомяват детето къде трябва да се яви, а също дни преди областния кръг излиза списък с разпределение по училища на сайта на СМГ. Същото важи и за ПМС - от училището записват детето (подава се декларация) и после му казват къде трябва да се яви, като също (ако не се лъжа) излиза списък на сайта на СМГ.
За всяко едно състезание детето трябва да носи задължително лична ученическа карта (или паспорт), иначе не го допускат.
Това е общо взето, което си спомням от миналата година. Ако някой има друга информация, нека сподели Simple Smile

# 168
Добър ти е споменът, Катя.
За Пролетното уведомете преподавателя предварително, да знае, че детето ще се явява, за да има предвид. При нас от училището нямаше информация до последно. Няколко родители принтирахме тогава декларации от сайтове на други училища за Пролетното и предадохме на класната. Тогава и ръководството се задвижи... Та следете си ги нещата.
После ден преди състезанието си погледнете разпределението по стаите в сайта на училището домакин, за да не се блъскате да гледате списъците.

Декларацията, която се попълва за олимпиадата е за всички кръгове и не се попълва нищо допълнително за следващите. За областен кръг - като наближи, от училището уведомяват детето къде трябва да се яви, а също дни преди областния кръг излиза списък с разпределение по училища на сайта на СМГ. Същото важи и за ПМС - от училището записват детето (подава се декларация) и после му казват къде трябва да се яви, като също (ако не се лъжа) излиза списък на сайта на СМГ.
За всяко едно състезание детето трябва да носи задължително лична ученическа карта (или паспорт), иначе не го допускат.
Това е общо взето, което си спомням от миналата година. Ако някой има друга информация, нека сподели Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 13:52 от lexche

# 169
Някой знае ли какво става с резултатите на Николай Чудотворец? Имам усещенето, че в СБМ-Бургас отдавна са в коледна ваканция....

# 170
Някой знае ли какво става с резултатите на Николай Чудотворец? Имам усещенето, че в СБМ-Бургас отдавна са в коледна ваканция....
Те винаги са много бавни. Мисля, че нямат много хора в екипа и просто правят каквото е по силите им, те все пак и преподават всеки ден в математическата гимназия.
Аз и за Салабашев не мога да разбера защо толкова се бави класирането, почти един месец...
От КМС чакам с нетърпение резултатите и класирането, моето дете там е с много малко точки, съдейки по листа, който донесе. Искам да разбера дали детето се е справило зле или са прекалили със сложността на задачите...

# 171
Те винаги са много бавни. Мисля, че нямат много хора в екипа и просто правят каквото е по силите им, те все пак и преподават всеки ден в математическата гимназия.
Аз и за Салабашев не мога да разбера защо толкова се бави класирането, почти един месец...
От КМС чакам с нетърпение резултатите и класирането, моето дете там е с много малко точки, съдейки по листа, който донесе. Искам да разбера дали детето се е справило зле или са прекалили със сложността на задачите...

За Салабашев и Коледното в повечето градове излязоха. Аз следя Варна. За Коледното определено са били по-трудни-среден резултат за трети клас е 16 точки (от 60).

# 172
Моето дете е в средните точки на КМС за трети клас. По принцип това не е много негово състезание, въпреки това вкъщи реши състезанието от миналата година почти без грешка. Шокът от тези точки беше огромен...
Подиграват се с децата...

# 173
според мен  тази година състезанието беше по-сложно от предните. През ваканцията, ако успея да го измамя, ще му дам да реши задачите. Но не мисля, че ще постигне върховни резултати?

# 174
Моят мисля да го оставя да си играе ваканцията, някоя книжка може да видим, но не е 4 клас.

# 175
ИС верно ще чакат до 24 да пуснат класирането. Grinning
Не, че чакам медал с 48 точки за първи клас, но ми е интересно до колко ще е бронз.
И аз мисля да оставя дребното да си почине ваканцията. Най-накрая успя да изкара 60 от 60 точки на КМС и съм решила да не го тормозя. Началото на януари ще започваме с МБГ отново Grinning

# 176
Имаме да наваксваме ние през ваканцията. Правя програма:
- по един брой пробна матура МАТ и БЕЛ, пред очите ми - да не е само в училище, че не знам там какво пише сам и какво им се казва
- имаме ненаправени домашни от курса по математика - 2 или 3 броя
- и последните години олимпиадите искам да напише подробно, не просто да реши.
- и ако остане време, мъничко английски. Не ми се вярва, ама знае ли човек Simple Smile

# 177
Не ги мисли тези пробни матури. Достатъчно втория срок ще се занимават с това. Обърнете си внимание на математиката, за да се представи детето добре на Олимпиадата, вижте си Математиката за таланти. По-добре да си почине детето, отколкото да го товариш с НВО, лично мое мнение. Има една основна цел детето тази година - да се класира в желаното училище. Не са роботчета тези деца. 🤔

Моят имаше петица на НВО БЕЛ, иначе си е добре по предмета, по НВО Мат имаше 94 точки. И?
Искал е да има 100т. по Мат, но някъде нещо е объркал - голяма работа. Искал е да има отличен по БЕЛ, но някъде не е отговорил, както са искали...

Имаме да наваксваме ние през ваканцията. Правя програма:
- по един брой пробна матура МАТ и БЕЛ, пред очите ми - да не е само в училище, че не знам там какво пише сам и какво им се казва
- имаме ненаправени домашни от курса по математика - 2 или 3 броя
- и последните години олимпиадите искам да напише подробно, не просто да реши.
- и ако остане време, мъничко английски. Не ми се вярва, ама знае ли човек Simple Smile

# 178
От КМС все още не виждам резултатите за Варна.
Кога се провежда МБГ? Следя страниците на Материка и Ребус, но все още не съм видяла дата.

# 179
От КМС все още не виждам резултатите за Варна.
Кога се провежда МБГ? Следя страниците на Материка и Ребус, но все още не съм видяла дата.

Ето резултатите от КМС
https://sites.google.com/view/smbvarna/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82% … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Зимният кръг на МБГ е в периода 15-25 януари. За Варна през Ребус и Материка ще е някоя събота или неделя от този период.

Общи условия

Активация на акаунт