Математически турнири 1-4 клас. Тема № 65

• 15 042
  • 216
  •   3
Отговори
# 210
Здравейте,  от къде мога да сваля задачи по финансова грамотност и европейско кенгуру от предходни години?

# 211
Здравейте, сигурно е писано/питано назад , но не намерих инфото затова искам да попитам. На Кенгуруто и МБГ четат ли задачите на децата в 1 клас където има текст ?
Благодаря.

# 212
  • София
Мисля, че във всяко училище е различно - в нашето например не ги четат (то не провежда МБГ, само за ЕК мога да кажа как стоят нещата), обаче съм чувала, че има училуща, където четат условията в 1 клас.
Според мен това да се говори по време на състезанието, би разсейвало децата от работата им и предполагам, че повече би било от полза, ако не им ги четат.

Здравейте, сигурно е писано/питано назад , но не намерих инфото затова искам да попитам. На Кенгуруто и МБГ четат ли задачите на децата в 1 клас където има текст ?
Благодаря.

# 213
Благодаря.
Синът ми миналата година беше първокласник и единствено на МТ "Иван Салабашев" им бяха прочели едната текстова задача.
Бях супер горда, че на Европейското кенгуру беше успял да прочете и разбере условията на всичките текстови задачи Simple Smile

# 214
На Кенгуруто и МБГ четат ли задачите на децата в 1 клас където има текст ?
Не сме имали такива случаи, по-скоро са някакви локални изключения.

# 215
Ясно, мерси на всички.
Днес на някакво състезание / от поредицата Знам и мога/ са им чели условията....и затова се замислих как се случва при по-интересните такива.
Значи тази година ще почиваме , че сега докато прочете условията времето ще е свършило / четенето и при това дете ни е доста по-трудно от математиката/ Simple Smile
Дано до 4 клас да се научи да чете Simple Smile

# 216
Здравейте, тук    https://bulgarian-kangaroo.eu/   виждам, че има книжки със задачи и решения от Европейското кенгуру, но в Класиране https://klasirane.com/competitions/EK/1-%D0%9E%D0%B1%D0%BB%D0%B0 … D1%80%D1%8A%D0%B3 има качени задачи, освен решенията, има ли нещо повече в тези книги?

За книгите за Финансова грамотност има ли някъде качени задачи или трябва да се взима само този сборник?

Общи условия

Активация на акаунт