Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 9

• 966
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Ами моят е на Ронсън, работи и без капак на бейк примерно задушавам, но съм пекла и кексове вътре Има програми за слоукук, риба, ориз, пилешко, супи, и телешко  с по 3 варианта време. Като си търся нов, ще искам да е с тези функции. Хот пота не ми е много разбираем. Купила съм си и капак за да запичам отгоре. 6 литра е купата.
Допитвам се до мнения на други използвали, защото на едно място прочетох че трябвало да готви чод налягане, иначе било тенджера с копчета. ..а си мисля че щом е херметически затворен все е пид налягане...не съм ползвала до сега
редактирах
моят е под налягане

# 16
# 17
Последният няма налягане, а Краун и Горение са нисък клас и честно казано им нямам доверие.
Моят съвет е да дадеш мъничко отгоре (често го намалят съответно  може да се намери на 180-190лв) и да вземете Тефал one pot. Вече 4 години го ползвам и е страхотен ,бях решила новия който купувам да е същият понеже старият си го занесох в лятната къща. В крайна сметка заради фраера (който взех марка Косори ) реших и кукъра да е същата марка защото не обичам да имам в кухнята 10 различни марки. Косорито е много хубав,но е доста над  бюджета ти.
Ето тук Тефала е на 200лв
https://www.technopolis.bg/bg/Multikukari/MULTICOOKER-POD-NALYaG … PROGRAMI/p/854813

# 18
  • София
Pink_lady_S, аз бих взела и по-евтините варианти, но ще имам едно наум. Само не знам какви са им вътрешните съдове - стоманените са по-трайни. Както каза Леона, последният е без налягане, така че го пропусни.
За съжаление в Амазон по черен петък няма добри намаления на мултикукъри, но там съм виждала цени-трепач. Можеш да изчакаш още малко, моите находни винаги са били извън периодите на промоция. Купувай смело, ползвай, хвърляй, купи друг. Това не са уреди за цял живот. Моят първи еърфрайер беше такова дърво, но изкара повече от 5 години. Сега съм с 2 по-хубави.

# 19
Ох, съжалявам, но поне тези по добър вариант ли са
https://www.tefal.bg/p/%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%8 … icious/7211419498 , този е с код за отстъпка

https://www.emag.bg/multikukyr-tefal-16-v-1-sphericook-kapacitet … tm_medium=android

# 20
  • Sofia
Първият на тефал е под налягане, а вторият не е. Той си е обикновена тенджера с програми

# 21
Първият линк който си дала е същият като този който аз ти показах,но в технополис  е на по-ниска цена.
Вторият вече са ти казали -няма налягане

# 22
Привет! По невнимание кошницата на муктикукър instant pot е пускана в съдомиална и забелязах, че покритието е заминало.... Къде мога да поръчам същата?

Много благодаря!

# 23
Инстант Пот имат на сайта си да се предлагат отделно вътрешен съд, кошница,  уплътнение за капака и още разни такива. Мисля че аскесоари ги водят, те са си описани добре всяко така че лесно ще се ориентираш.

# 24
Много благодаря! Аз верно го имам това нещо, но грам не съм се интересувала.
Сега като поразгледах виждам , че кошницата, която съсипах с не залепващото покритие не е най-доброто, което се предлага. Мисля да купя кошницата от неръждаема стомана. По-безвредно е покритието, същите функции и поне няма да я мисля в миалната. Правилно ли съм се ориентирала?

# 25
Pink_Lady_s, аз започнах с мултикукъра на тефал,(модела който ви препоръчват), после нинджа 15 в 1, нинджа 9 в 1( този го намерих на много ниска цена, и заради това го купих), после базовия модел на инстант пот. Тефала е много слаб в сравнение с нинджите и инстант пота, в нинджите мусака правя за 6 мин на високо налягане( без заливката, за нея още 15), на тефала му трябват поне 20, и ти трябва и запичащ капак ( купува се отделно) за заливката, на инстант пота не ми харесва стоманената купа защото залепя храната, но пък е по лесно за поддръжка, на нинджа и на тефала купите  са незалепящи,  но се иска пазене, да не се надраскат и след време евентуалната им  смяна, което си е разход, а  ако живеете в България, е и трудно да се намерят.  Ако имате възможност( видях че, бюджет ви е 170, но ако има вариант на изплащане без лихва, може да го обмислени) си купете или нинджа 9 в 1, този модел е най-здравият им,
( Нинджите обаче нямат поддръжка в България все още, но се много добри), или инстант пот про, или инстант пот ултимейт( за ултимейт съм чела че има проблем с отварянето на капака понякога). Има и други хубави модели, не им помня имената, разгледайте в по старите теми. Има и групи във фейсбук, вижте ги. Успех с избора и покупката.

# 26
Аз само да кажа,че купите за тефала никак не са скъпи и се намират в емаг ( и в други сайтове) - около 35 лв беше последно. Вече няколко пъти съм поръчала защото първата която си беше с кукъра я съсипах като я изтървах от високо и така се огъна,че се отлющи част от покритието. След няколко месеца поръчах още 2 тъй като  ползвам кукъра за всичко и за да го пусна повторно трябва на изчакам да се охлади храната ,да измия купата и чак тогава да готвя. Като имам повече купи само вадя врялата купа,оставям на страна и директно си слагам нова купа да се готви следващото.
И честно казано почти не намирам разлика  с  новия ми и по-мощен Косори като време за готвене ,та чак слаб не бих го нарекла Тефала.
Нинджите и ИП са добри, но и доста прехвалени ,в едни конкретни групи това да се споменат други марки е направо грях Joy А реално всички тези уреди вършат едно и също,това са просто модерни тенджери под налягане и вече опира до изискванията на нас като клиенти дали искаме незалепващо покритие или стоманена купа, дали ще го ползваме само да готвим или ни е важно на има например програма за подквасване на мляко,като естествено тези екстри си струват пари.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 18:34 от Leona_

# 27
Leona, (избрали сте си или са ви кръстила с много красиво име), не намирате разлика защото  мултикукъра на Косори е с еднаква мощност като Тефал. Добра новина за купите му( на тефала) при нас са 25 паунда и редовно ги няма. Нинджа и Инстант пот не са прехвалени, защото разликата е голяма, но няма как да го забележиш ако не си имам слаб и силен уред, споделям от опит. Да, функциите вдигат цената, но защо не, ако искаш такава функция, (киселото мляко става разкошно в инстант пота на програма подквасване.) Нинджа 15 в 1 има функции като втасване,  печене с пара, на мен са ми от помощ. Не казвам че Тефала не става, но наистина има разлика и Ако  има възможност, нека дамата си вземе по мощен уред. Разбира се, ако няма да използва функциите,  си взема по базов модел.Относно групите за въпросните уреди, права сте, не може да изразиш различно мнение, защото администраторите на групите продават уредите и печелят от това, но винаги може да попиташ и да анализиаш мненията. ( В едната група питах за  бавнооборотна сокоизстисквачка и хората си казаха, че не са доволни).А За мултикукъра е важно да е мощен, поне 1800 вата, да има функция под налягане, да има запичащ капак, и поддръжка и сервиз на частите му.

# 28
На всеки различни неща са му важни, две домакинства еднакви няма...
На мен ми беше важна купа от неръждаема стомана без покритие, например. А запичащ капак не ми беше важен, понеже имам отделно еърфраер и не смятам че ще ми го замести комбинираният уред, освен и че нещата които готвя най-често не го изискват.
Имам базов модел Инстант пот, 1 киловат мисля че е но за моите нужди не е бавен, идеална работа ми върши. Има и той програма за кисело мляко, те май вече почти всички имат, не съм я използвала.

# 29
Leona, (избрали сте си или са ви кръстила с много красиво име), не намирате разлика защото  мултикукъра на Косори е с еднаква мощност като Тефал. Добра новина за купите му( на тефала) при нас са 25 паунда и редовно ги няма. Нинджа и Инстант пот не са прехвалени, защото разликата е голяма, но няма как да го забележиш ако не си имам слаб и силен уред, споделям от опит. Да, функциите вдигат цената, но защо не, ако искаш такава функция, (киселото мляко става разкошно в инстант пота на програма подквасване.) Нинджа 15 в 1 има функции като втасване,  печене с пара, на мен са ми от помощ. Не казвам че Тефала не става, но наистина има разлика и Ако  има възможност, нека дамата си вземе по мощен уред. Разбира се, ако няма да използва функциите,  си взема по базов модел.Относно групите за въпросните уреди, права сте, не може да изразиш различно мнение, защото администраторите на групите продават уредите и печелят от това, но винаги може да попиташ и да анализиаш мненията. ( В едната група питах за  бавнооборотна сокоизстисквачка и хората си казаха, че не са доволни).А За мултикукъра е важно да е мощен, поне 1800 вата, да има функция под налягане, да има запичащ капак, и поддръжка и сервиз на частите му.
Базов модел на ИП е също 1000W,та специално за мощността няма разлика.
Запичащ капак също не е нужен за всички, аз например бях решила да купувам за тефала ,но така и не намерих реална причина да си го купя Grinning
Сега за втория уред който избирах повлияна от големите хвалби на ИП във въпросните групи и аз исках такъв. Докато моя близка не се оплака ,че.
 често й залепва храна за стоманената купа,та се отказах. Лично аз държа на незалепващо покритие и колкото и да знам ,че стоманената купа  на практика е вечна ,реших да не си усложнявам живота с нея Grinning
Иначе нито агитирам за тефал/косори ,нито пък против по-скъпите ИП/Нинджа ,просто исках да дам и друга гледна точка, че всичко зависи от навиците на домакинята, която ще ползва уреда. Както и че не е задължително да се наливат 400 лв за кукър ,при положение че потребителката е дала бюджет 170лв и дори да не е скъп и рекламиран уред, за тези пари пак може да си купи нещо,което ще й върши същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт