Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 9

• 966
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Е да, за който държи на незалепваща купа стоманената не е оптимална. Честно казано, залепнала храна не съм имала. Даже веднъж загорих храна вътре, че се бях заплеснала и не бях сложила силиконовото уплътнение на капака, съответно малкото вода се беше изпарила... Очаквах че ще търкам и ругая сума време, а реално още като обрах със силиконова шпатула храната да я изхвърля, почти нямаше какво.
Но аз на котлон пак в стоманени тенджери си действам, за там също не търся незалепваща, така че за мен такъв съд си е нормален.
Не съм го избирала по това че е определена марка, просто за с такъв съд опциите са по-малко, на редовна цена не знам щях ли да го взема.
Хвалбите ги чета с едно на ум, полезни са групите но и малко се увличат да хвалят там. Това важи за всяка една марка.

# 31
Да споделя и моя опит с кукъра. Купих си преди 2 месеца Cecotec Olla GM Modelo H Deluxe. Изборът беше след 2 месеца четене в предходните теми. Уредът е мултифункционален, има капак за фрайер, капак за готвене под налягане. Смяната им е много лесна, функциите много, както при Нинджите. Цената също беше привлекателна - около 200 лева с безплатна доставка. Това бяха хубавите неща.
Но се оказа, че книжката към уреда не дава никаква информация, освен описание на копчетата (без картинка), вероятно има към текста на испански, но на другите езици картинки няма. Книжката с рецепти е само на испански и то на техни ястия, но абсолютно неприложими за продуктите и ястията в България.
Оказа се, че информация в интернет на други езици, освен испански, липсва, има няколко клипа на френски като почти всички показват разопаковането на уреда и пускането на програмата за първоначално включване. Няма клипове с приготвяне на храна, няма обяснение как работят различните програми, как се увеличава и намалява време, едни такива елементарни действия като за новаци. За един ден гледане на клипове и оглеждане на уреда успях с голяма мъка да сменя езика на английски и да пусна първоначалната програма.
Първи уред ми е и ако знаех, че няма информация как се работи точно с него, нямаше да го купя. Щях да избера популярна марка с рецепти и упътвания на достъпен език.

# 32
Те рецептите не са по марки уред, за тях ще намериш всякак, а и най-забавното са експериментите, като вече знаеш базжвите неща как стават.
За инструкцията обаче наистина неприятно. Може да пробваш през  Google Translate - не като уеб страница, а самото приложение на телефона ти - ползвай опцията не да пишеш текст а с камерата, мисля че ще ти помогне доста.

# 33
Реално рецепти не ти трябват,готви си както готвиш и в обикновена тенджера. Единственото по-специфично при кукъра е да съобразиш колко течност ще налееш за да не ти стават прекалено " воднисти" ястията.  Когато се готви под налягане течността не се изпарява и колкото си сложила толкова ще има след приключването на програмата,че в някои случаи дори и повече тъй като повечето продукти също си пускат сок. 
Опитай с чат джипити като му напишеш точния модел  на уреда, да ти намери времетраенето на всяка програма и си готова.

# 34
  • София
В Интернет се намира упътване на английски за тази Ола. Аз за никакви уреди не се мъча да чета в книжките им, а си намирам мануал в нета още преди да получа уреда знам как се използва.
На мултикукъра ползвам само ръчния режим на високо налягане,  не използвам програмите. И соте режима също.

# 35
Те май на всички уреди готовите програми имат същата съдба Joy Било мултикукър, микровълнова, еърфраер, хлебопекарна... Имат по хамнайсет програми, но всеки ползва примерно 2 или 3.

# 36
И аз одеве това тръгнах да пиша,че реално се ползват 2-3 програми  Joy

# 37
На мултикукъра всъщност най-много различни ползвам - налягане, сотиране, готвене на пара, бавно готвене - цели 4 😂
Ако ще и още 24 да му надпишат по него, аз пак ще ги игнорирам, на мен само тези ми трябват. Тази за квасене е полезна също, но не всеки кваси и не всеки в тенджера.

Общи условия

Активация на акаунт