Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 9

• 969
  • 37
  •   2
Отговори
Добре дошли в новата тема за обсъждане на марки,модели и предимства или недостатъци на различни  мултикукъри!

# 1
  • София
Благодаря за новата тема. Да я напълним с всякакви нови и интересни джаджи.
Аз съм хвърлила око на NINJA Foodi PossibleCooker, но няма да е точно сега.

# 2
Не е ли по-добре да сменим името на темата и в него да остане само Мултикукър?  Никой не нарича уреда шеф или мултиварка. Имаше нещо такова преди много години, когато в началото се появиха тези уреди и дори не се продаваха в България. Сега вече думата мултикукър си доби достатъчна популярност и другите две (шеф и мултиварка) само създават объркване, за какво точно става въпрос.
Примерно, може да се казва "Мултикукър - функции, марки, модели", за да се разграничи от другата тема, която е за рецепти. Между другото, не е лошо да се даде линк към темата с рецептите, както и към предишните теми за мултикукърите.

# 3
Момичета,моля за помощ.Искам да си купя "машинка" .,коята да използвам за готвене на манджи, а другата за пържене и печене.Фурна няма да се използва,защото просто няма пространство за нея.3 членно семейство сме ,което се храни основно вкъщи.Четох ,рових се,обачее не разбрах как хем готви супи хем пържи даденото нещо.та за това искам отделни  два уреда.И сега да се възползвам от ЧП.

# 4
Момичета,моля за помощ.Искам да си купя "машинка" .,коята да използвам за готвене на манджи, а другата за пържене и печене.Фурна няма да се използва,защото просто няма пространство за нея.3 членно семейство сме ,което се храни основно вкъщи.Четох ,рових се,обачее не разбрах как хем готви супи хем пържи даденото нещо.та за това искам отделни  два уреда.И сега да се възползвам от ЧП.

Видях, че в България са пуснали уреда на Лидл за готвене. Беше на половин цена, ако имате бюджет разледайте го и дали още се е останал някуде. Мисля, че беше в броширата преди 1-2 седмици.

# 5
  • София
Амазонката да си купи два уреда. Аз имам Инстант пот базов модел под налягане и Нинджа еърфраер, общо на стойност 380лв. Убедена съм, че като функционалност двата са по-добри от един комбиниран. Единственият недостатък е мястото.
Харесай си два уреда от добри марки и действай, сега по това време могат да се намерят страхотни сделки. Единствено препоръчвам уреда под налягане да е с неръждаема купа, но някой може да има други предпочитания, например да пече кекс, и тогава трябва с незалепващо.

# 6
Здравейте,  бихте ли ми препоръчали мултикукър, като бих желала да се вместя в бюджет макс 170 лв. Разглеждах дори и тези в Кауфланд и Метро, едно Gorenjie за 140, но не знам какво да търся и да гледа.
Моля за съдействие

# 7
  • Sofia
Ами моят е на Ронсън, работи и без капак на бейк примерно задушавам, но съм пекла и кексове вътре Има програми за слоукук, риба, ориз, пилешко, супи, и телешко  с по 3 варианта време. Като си търся нов, ще искам да е с тези функции. Хот пота не ми е много разбираем. Купила съм си и капак за да запичам отгоре. 6 литра е купата.
Редактирам. Моят е под налягане

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 22:37 от Ani Ka

# 8
Ами моят е на Ронсън, работи и без капак на бейк примерно задушавам, но съм пекла и кексове вътре Има програми за слоукук, риба, ориз, пилешко, супи, и телешко  с по 3 варианта време. Като си търся нов, ще искам да е с тези функции. Хот пота не ми е много разбираем. Купила съм си и капак за да запичам отгоре. 6 литра е купата.
Допитвам се до мнения на други използвали, защото на едно място прочетох че трябвало да готви чод налягане, иначе било тенджера с копчета. ..а си мисля че щом е херметически затворен все е пид налягане...не съм ползвала до сега

# 9
За мен е важно мултикукъра
 да готви под налягане
 да има вътрешен съд от нераждаема стомана
да има опростено меню.
С такъв бюджет бих купила базов модел на инстант пот. Модела от 3л., но ние сме двама и ще ни е достатъчен. Ако е нужен по-голям, бих взела лидълския.(за да се вместя в бюджета)
Когато се купува кукър под налягане трябва да се съобрази обема, защото съда се пълни не повече от 2/3 от максималният обем.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 16:27 от morskibriz

# 10
3 литра е мъничък според мен. За другото съм съгласна и точно базов модел на Инстант Пот си взех миналата година на черния петък, излезе ми за за 180 тогава. 5.7 литра е, т.е. до към 4 литра ефективен обем но то не е задължително да го пълниш толкова всеки път.
Слагам в него и да варя неща на пара, така че си ми харесва да има място, в малкия нама как просто.
И аз съм съгласна че без опция за налягане е по-ограничено, хубаво нещо си е.

# 11
Лично за мен без налягане се обезсмисля изобщо покупката на такъв уред.
А за обема и без пари да ми дават 3 литров няма да го взема само да ми заема място на плота. Понякога дори големия 5.7л идва малък,а какво остава за още по-малък. Това при условие че сме двама възрастни с малко и злоядо дете,при по-ящно семейство си трябва голям уред.

# 12
Лично за мен без налягане се обезсмисля изобщо покупката на такъв уред.
А за обема и без пари да ми дават 3 литров няма да го взема само да ми заема място на плота. Понякога дори големия 5.7л идва малък,а какво остава за още по-малък. Това при условие че сме двама възрастни с малко и злоядо дете,при по-ящно семейство си трябва голям уред.
Точно за това, искам да е под налягане и поне 5 около 5 литра

# 13
  • на Мелмак
Кумата ми си взе без налягане, разочарова се и го подари. Аз моя основно го ползвам за готвене под налягане.

# 14
Ползвала съм някакъв без налягане преди време, не в моята си кухня но където бях тогава го имаше вече купен. Ами... тенджера с таймер, нищо повече. И собствениците му не го ползваха много-много че не бяха особено впечатлени, освен за ризото че имаше опция да работи и с бъркалка. За нищо друго. Аз го ползвах за варене на пара само, за това беше удобен наистина. През другото време стоеше наврян в килера да не пречи и си готвехме на котлоните.
Не му помня марка и модел, но като купувах моя знаех че не това искам.

Общи условия

Активация на акаунт