Полип, хистероскопия

• 343
  • 7
  •   1
Отговори
Моля Ви дайте ми съвет, дадоха ми направление за хистероскопия или абразио, на 32г според гинеколожката съм имала полип и удебелена стена. В коя болница е най- добре да направя хистероскопия и дали минава по здравна каса ? Или да изчакам и да отида на второ мнение ? Благодаря Simple Smile

# 1
  • София
Ако си в София, препоръчвам болница Вита и д-р Иван Крумов.
Преди да те насочи за прием си запиши час за преглед и той ще прецени.
Хистероскопията е най-добрият метод при полипи.

# 2
Здравейте ,болница Вита работят ли по НЗОК или е само частна ?
Аз също търся мнения ,тъй като на мен  също ми откриха полип 😔

# 3
  • София
Да, работят.
Имаш възможност за избор дали да си по каса и да лежиш 3 дни по пътека (доплащаш само за храна и ако избереш конкретен лекар, като и двете се покриват от допълнителна здравна застраховка, когато имаш такава - само трябва да провериш дали директно имат договор с твоя застраховател или трябва да доплатиш и да вземеш фактура, но тези неща се доплащат във всяка болница) или да си като частен пациент и да си тръгнеш веднага след манипулацията (пак издават фактура и можеш да си възстановиш парите от застраховател).

# 4
Благодаря ви ,много !
Притеснена съм ,не съм очаквала,на профилактичен преглед”изненада “
😔😔😔
Ще се радвам и други дами,които са се сблъсквали с това ,да се включат и споделят опит .
Благодаря !🍀

# 5
  • София
Минах през подобно нещо, при рутинен преглед ми откриха полип в матката. Бях ужасена и се почна едно обикаляне по доктори и лечители. Много ме беше страх, но в крайна сметка го премахнах с хистероскопия и искам да кажа, че няма нищо страшно. Процедурата е кратка и рутинна, минава бързо, ако знаех, че е такова положението изобщо нямаше да се чудя и отлагам толкова много време.

Изписват те в същия ден, в който те приемат в болницата. Разбира се може да вземеш болничен, аз ползвах няколко дни, само защото исках да си почина

# 6
Благодаря Caramell ,за отделеното време 🩷
Стресиращо е да,особено когато не очакваш .
Радвам се ,че леко си преминала нещата  !!
Надявам се и при мен ,да бъде наред !!

Успех и на другите мами,или бъдещи такива на които им предстои манипулацията !!
🌸🌷🌸

# 7
Аз правих в понеделник трета хистероскопия, махнахме полип и пак миома. Не се сещам от преди как беше - през 2017 са ми другите - имах кървене след интервенцията, което спря на следващия ден. И от вчера пак започва ново, засега слабо, но дали се броеше за цикъл, или заради моята перименопауза и слаби хормони. След седмица ще се чувам с доктора, не се притеснявам, но се чудя дали да си го маркирам като менструация.

Общи условия

Активация на акаунт