Изследване на ХОРМОНИ – 29 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 1 199
  • 41
  •   2
Отговори
# 30
Привет, Денис. Моля за разчитане на тези резултати. Изследванията са направени на втори ден, като Естрадиол е направен на 4ти ден, поради грешка на лабораторията: Estradiol (Естрадиол)³¹      234.00   pmol/l   Виж забележка под черта.

1.Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L:
фоликулна 45.4-854;
овулаторна 151-1461;
лутеална 81.9-1251;

На 37 години съм, начало на опити. Имам записан час при хематолог за след 10 дни. Благодаря предварително.

# 31
Денис, може ли да коментираш колко като стойност е нормално да е тестостерона при жените? Понеже висок е проблем, но едва ли на долната граница е нормално.

# 32
  • София
Привет, Денис. Моля за разчитане на тези резултати. Изследванията са направени на втори ден, като Естрадиол е
Скрит текст:
направен на 4ти ден, поради грешка на лабораторията: Estradiol (Естрадиол)³¹      234.00   pmol/l   Виж забележка под черта.

1.Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L:
фоликулна 45.4-854;
овулаторна 151-1461;
лутеална 81.9-1251;

На 37 години съм, начало на опити. Имам записан час при хематолог за след 10 дни. Благодаря предварително.
Здравей!
Е2 е малко висок, дори и за 4-ти ден... може да е инцидент, да има ЗФ, който търпи обратно развитие, киста... или много, много ранна О. - следи го.
С тенденция към Хипофункция на ЩЖ си - следи хормоните.
Вит. Д трябва да е по-висок - посочена е по-ниска горна граница ... трябва да е около 170.
ФК е малко висока - ако я приемаш, не е проблем.
Провери В12 - може да имаш дефицит... защото и Хомоцистеинът е малко висок - трябва да е около 5.0 ( при опити за дете)
Хемоглобинът отива към долна граница, т.е. може да отидеш в ЖДА, феритинът също е нисък - трябва ти желязо.
КЗ е висока - консултирай се с Ендокринолог... направи тест за ИР
Медта е ниска, ако е приеман цинк, в по-високи дози, може да е от това. Наблегни на храните богати на мед

Денис, може ли да коментираш колко като стойност е нормално да е тестостерона при жените? Понеже висок е проблем, но едва ли на долната граница е нормално.
Тестостерон жени - около и малко под средните стойности, но с възрастта, физиологично, нивата му намаляват.

# 33
След каква възраст и може ли натурално да го качим с добавка?

# 34
  • София
След каква възраст и може ли натурално да го качим с добавка?

Храни - месо, яйца, риба ...
Добавки:
МАКА
Трибулус
Коприва
Сау палмето
DIM
DHEA
Сминдух
Цинк
Селен
Бор
и т.н. .. силови тренировки Simple Smile

# 35
Благодаря ти много.  Според тези графики аз имам на 30 тестостерон като на 70 годишна....Ако се пие сао палмето или мака, трибулус има ли опасност да се надвиши допустимото и да качи андрогените?

# 36
  • София
Благодаря ти много.  Според тези графики аз имам на 30 тестостерон като на 70 годишна....Ако се пие сао палмето или мака, трибулус има ли опасност да се надвиши допустимото и да качи андрогените?
Да, има опасност - трябва да следиш: Е2, Тестостерон, ДХЕА, поне.
Ако няма странични, неприятни симптоми от ниските нива на тестостерона - те са по-малкото "зло".

# 37
@denis, под тест за ИР обременяване с глюкоза ли се визира? Защото тест за инсулинова резистентност имам направен в това изследване. Относно добавки, приемам мио инозитол, комбиниран с фолиева киселина от доста време, както и напоследък по-ниски дози витамин Д на BetterYou. Цинк не съм приемала и не знам защо медта е в това положение. Благодаря за отделеното време! 🍀

# 38
Denis, така както си започнала може ли да дадеш добавки и храни за естествено покачване и на прогестерона? Много ти благодаря!

# 39
  • София
@denis, под тест за ИР обременяване с
Скрит текст:
глюкоза ли се визира? Защото тест за инсулинова резистентност имам направен в това изследване. Относно добавки, приемам мио инозитол, комбиниран с фолиева киселина от доста време, както и напоследък по-ниски дози витамин Д на BetterYou. Цинк не съм приемала и не знам защо медта е в това положение. Благодаря за отделеното време! 🍀
Да, тест за ИР е обременяване с глюкоза, трикратно ( или 4 - лекар преценява) - на 0, 60 и 120 мин. (180).
Малко го съкратих - правилно е да се посочва като  ОГТТ или Орален Глюкозо-Толерантен Тест. 
Ако искаш, опитай прием на малко цинк с повече мед ( има различни съотношения) и след 2 месеца, пусни отново контрола... защото само мед, не е много Ок. да се приема... то може, но трябва по-често да следиш нивата, за да не предозираш.
По-високи дози вит. С - също може да понижат медта ( бях забравила за това ).

# 40
Denis, така както си започнала може ли да дадеш добавки и храни за естествено покачване и на прогестерона? Много ти благодаря!

Ще добавя към запитването тук: Кистоп 400мг върши ли работа? Или има ли някакви овули, които да се прилагат, вместо таблетки ( овули като Гинофлор, които са с естроген и лактобацили като допълнение към добавки с прогестерон), или таблетки , които не товарят черния дроб?

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 10:46 от Simply_fun

# 41
  • София

Ще добавя към запитването тук: Кистоп 400мг върши ли работа? Или има ли някакви овули, които да се прилагат, вместо таблетки ( овули като Гинофлор, които са с естроген и лактобацили като допълнение към добавки с прогестерон), или таблетки , които не товарят черния дроб?

По принцип се ползват пластири с естрадиол, горещо Ви препоръчвам преди да предприемете каквито и да е дйствия да се консултирате с д-р Ивайло Богомилов - ендокринолог, изключително компетентен в ХЗТ.

Общи условия

Активация на акаунт