Изследване на ХОРМОНИ – 29 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 1 346
  • 46
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, не успявам да намеря скорошна тема за прогестерона и пиша тук. На 38г. съм, не целя забременяване, имам история с нисък прогестерон по време на бременност (зацапвания и последвала терапия с дуфастон/утрогестан), но оттогава не ми е изследван. Убедена съм обаче, че все още ми е нисък, тъй като имам: цикъл 25-26 дни с къса лутеална фаза, изразен ПМС с изявени болки в гърдите напоследък, и кафеникаво зацапване в края на МЦ.
Питането ми е: удачно ли е да пробвам Агнес - Витекс? Според мен оплакванията ми са “по учебник” и няма смисъл да изследвам прогестерона, 100% ще е нисък, пък и нали изследването е относително сложно - само след доказана овулация.

# 46
  • София
Здравейте, не успявам да намеря
Скрит текст:
скорошна тема за прогестерона и пиша тук. На 38г. съм, не целя забременяване, имам история с нисък прогестерон по време на бременност (зацапвания и последвала терапия с дуфастон/утрогестан), но оттогава не ми е изследван. Убедена съм обаче, че все още ми е нисък, тъй като имам: цикъл 25-26 дни с къса лутеална фаза, изразен ПМС с изявени болки в гърдите напоследък, и кафеникаво зацапване в края на МЦ.
Питането ми е: удачно ли е да пробвам Агнес - Витекс? Според мен оплакванията ми са “по учебник” и няма смисъл да изследвам прогестерона, 100% ще е нисък, пък и нали изследването е относително сложно - само след доказана овулация.
Здравей!
Не виждам проблем, който иска, да пробва, каквато си иска добавка, ако мисли, че може да му помогне?!
Витекс се приема от М до М или постоянно - подпомага МЦ и О., но не действа пряко на нивата на прогестерон... т.е. ако има О., тогава твоето тяло ще синтезира прогестерон.
Друг начин на действие на тази добавка е, чрез Пролактина - ако са високи нивата му, може да ги потисне/ понижи и от там, нивата на прогестерона, естествено, да се повишават... защото високите нива на пролактина, потискат синтеза на прогестерон, но пак трябва да има О.
Ако няма О. - няма Прогестерон, най-общо казано.
Див ям/-с е добавката която влияе на нивата на прогестерон - т.е. може да ги повиши допълнително. Приема се от предполагаемата О. до М ., или само през ЛФ.
Може да се включи също МВИ, вит. А и Е... Омега 7...

Общи условия

Активация на акаунт