Какво мислите за изкуствения интелект? (анкета)

• 1 801
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
Ще си търся по стандартните начини в правните системи, нямам намерение да тествам възможностите на различните ИИ.
Ако не може да селектира информация в база данни по зададени критерии ( не бил търсачка), за какво служи тогава, какво може да прави, ако с това не се справя?

ПС Да не би да е създаден за заблуда на потребителите? Защото това с халюцинациите е много сериозен проблем. И понеже на много места пророкуват, че ще замени юристите, исках да предупредя. Защото на няколко пъти вече в този форум срещам да се цитират отговори на ИИ по правни въпроси и да се спори на тази база. Хората го приемат като последна инстанция, като меродавен.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 19:50 от Diorela

# 46
  • София
Не знам как се казва на ИТ език, но ИИ прави същото натрупване на грешки като всички търсачки, даже такива към електронни магазини. Един човек, опитен в някоя област, веднага се сеща каква е грешката и пуска ново търсене.

# 47
Силата му е в анализ на данни. Не в намирането им. Всеки който разчита друг на му намери необходимата информация е в голяма грешка
Образно казано, ако му зададеш данни в които рибите летят, ще ти направи обосновано заключение за аеродинамичните способности на рибите. Ако ме разбирате какво точно казвам.

# 48
Не зная колко е силен в анализ на данни, но в правната сфера го няма никак. По-скоро го бива в халюциниране на псевдо анализи. Как анализира несъществуващи решения?!  Един такъв "анализ", нищо общо с правото, бърка членовете от законите, бърка правни понятия, не може дори да анализира правното основание, такова решение не съществува, а даденият линк не води до никъде. Такива дивотии избълва, че нямам думи.

# 49
Ами всичко зависи от обучението, което е вкарано вътре.
Възможността всичко което избълва по даден въпрос да е халюцинация винаги я има...

# 50
"Всеки анализ съдържа грешка" – Ницше  Yum

# 51
Ами всичко зависи от обучението, което е вкарано вътре.
Възможността всичко което избълва по даден въпрос да е халюцинация винаги я има...
Затова предупредих чатГПТ да не се ползва по правни въпроси, защото много хора започнаха да му се доверяват.

# 52
Здравейте,
Курсист съм в МП "Дигитален маркетинг" в СУ "Св. Климент Охридски". По дисциплината "Стратегически маркетинг" трябва да напишем курсова работа, базирана на проучване на тема "Възприятие за човекоцентричността и хармонията между човека и изкуствения интелект в работната среда".
Моля, който има възможност да отдели 2-3 минути, да попълни анкетата, защото трябва да събера 100 отговора, а до момента имам само 54.
Благодаря предварително! Simple Smile

Линк към анкетата:
https://forms.gle/PF5gXbsEfhY3Cf8Z7

Общи условия

Активация на акаунт