Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 15 991
  • 720
  •   4
Отговори
# 705
Благодаря! ❤
В момента бебчо се мести вляво и вдясно, това са движенията. Усещам го много странно, не мога да обясня. Нещо между гъделичкане и драскане🤣 и съответно се вижда как се мести🤣

# 706
  • Melmak
Аз усещам като се върти. Все едно бълбука и се мести едно такова. Не знам и аз как да го обясня.

Рефлуксът си обяснявам с това, че просто е разположено много високо и органите се разместват, стомаха отива нагоре и… Гавискон много ми помага.
Родата почна с претенциите. Майка ми казва “искам да прилича на мен”… ама поръчки не изпълняваме! 😁😁😁

# 707
Момичета пък да ви кажа че както не исках да пазарувам и си мислех че имаме всичко, така се разрових в торбите под спалнята и установих, че имам точно 3 броя клинчета размер 56. Нищо друго, нииищо. И като ми се откри Joy Joy Поръчах дрешки за 200 лв и разни други неща, които отлагах, за още 300 (стерилизатор, шишета, дреболии).
Поне се отказах от скрин засега и реших да освободя едно чекмедже от нашия в спалнята. Той е дълбок и широк, надявам се да стигне. Видях идеята от някоя от вас тук, така че благодаря за подсещането 🫶
Кажете как пиете този Гавискон, че положението с киселините е мани мани 😅 Само при нужда ли се приема или има някаква схема?

# 708
Аз си взех Гавискон и гелчетатта на Допел Херц. Пробвах с гелчето първо преди лягане и след три часа се събудих от киселини. И самото гелче ми беше много неприятно. Тогава сдъвках две таблетки гавискон и изкарах до сутринта.
Но аз каквото и да взема се будя след три часа и ми трябва нова доза.
Благодаря на всички за препоръките за медикаментите.

# 709
  • Melmak
Гавискон - след ядене и преди лягане до 4 пъти на ден. Основно след лягане го пия аз. При мен даже не са киселини, а директно ми се връща стомашен сок в гърлото…

# 710
Момичета, как мога да си взема болничен по-рано? Смисъл преди този 45-дневния. АГ-то ли го издава или личния?

# 711
  • Melmak
Аг го издава.

# 712
И мен ме почнаха киселините. Няма нищо общо с косата. 😂 Просто стомаха е притиснат и връща нагоре. Помага да хапвам по малко на често.

Скрин не мисля да вземаме. Ще купим легло с чекмеджета, а в процес ще купуваме мебели направо за детската стая. За повиване, още от предното съм свикнала да е на леглото върху еднократна подложка. И да имам специално място за това, едва ли ще го ползвам.

Мен ме наляга пак периода на заспиване по всяко време и място. 😂 А уж имах за кратко безсъние. Абе правят си каквото искат с нас тези бебоци. 😆

Ритане яко, разтяга ме като ластик.
Чудя се кога ли ще се обърне? 🤔

За името, редуцирахме до две имена, като аз клоня към едното, а мъжа ми сякаш към другото. 😂 Просто.... 🫣

Буквално осъзнавам, че имам точно още 2 посещения при гинеколожката и ще родя. 😳🤣

Трябва да търся да запиша педиатър....

# 713
А как става записването за педиатър? Запазвам си час и отивам все едно на преглед или?

# 714
  • Melmak
Говорих с моята кумичка, каза още сега да говорим с педиатър, който записва. Това е трудното в големите градове. Аз не съм очарована от моята лл, но ще й се примоля, за да има личен лекар детето.

# 715
Трябва детето да има ЛЛ. Това е по-сложното според мен, защото не всеки взема новородени.
На Педиатър може и на частно да ходите и с направление от ЛЛ.

# 716
Да, разчетох се по темата и аз това разбрах. Моята лична приема и бебета, но се чудя после дали ще ми дава направления за педиатър или ще се предполага, че тя може да го лекува. Но дори и да дава направления ми е странна системата, че трябва първо при нея да ходя да се редя за направление и после на педиатър. То ако ти е болно детето, не си представям да ти се занимава да обикаляш така.

Трябва детето да има ЛЛ. Това е по-сложното според мен, защото не всеки взема новородени.
На Педиатър може и на частно да ходите и с направление от ЛЛ.

# 717
  • Melmak
Аз съм по-скоро да “се закача” някъде. Моята лл е лекарката на мм от детството му. Нямам й много доверие да ви кажа. Ясно ми е, че ще се ходи на частно, както си ходя и аз. Просто за ваксини, болнични и такива неща.

# 718
Трябва да се уговорите предварително с педиатър. После след като родите, трябва дя се обадите на лекаря, тогава се провежда първоначална консултация и тогава детето вече се води записано. Дават се съответните документи и тн. Някои идват на домашно посещение, при нас ЛЛ не дойде, защото беше ковидно време. Важно е да е записано някъде, може и на частна практика, защото така се следят ваксините и се изготвя картон за ясла, детска, а и не само.
Ние първите около 2 години бяхме при педиатър по ЗК, след това се преместихме в п-ка България с годишен абонамент. Не съм особено очарована от тях, но поне знаеш, че винаги има къде да отидеш. Този абонамент обаче не включваше прегледи в почивни и празнични дни, както и през нощта. Та общо взето си плащаш едни доста пари за същото, което ти се предлага по каса.
Но наистина се свържете още отсега с няколко лекаря, за да имате поне една сигурна опция.
Lucky16, и аз съм като теб със спането. Буквално ставам в 7ч с алармата, водя детето до детската, прибирам се и лягам да спя. После следобед пак.. Голям сън ме е налегнал Smile

# 719
  • София
За ЛЛ на детето питайте вашия ако е в поликлиника, кой прави детски консултации в определени дни ( за да не се бутате с болните като ходите на ваксини ) и кой приема новородени. Първия преглед е в дома на детето. Ако не живеете наблизо едва ли ще се съгласят да пътуват.
В последствие ще ходите всеки месец за ваксини и за мерене. Също той ще ви дава болнични за детето като се наложи, за ясла и градина. Абе гледайте да е читав , разбран и да ви е наблизо.
Иначе ние за всеки преглед ходим при специалист.”, изобщо не вярвам на личните. Те лекуват само с Нурофен и панадол.

Аз продължавам с усещанията. Много ниско го усещам тези дни, буквално почти на триъгълника леко трептене все едно ме гали с пръстчета. Уикенда отново беше динамичен, ще видя как ще е утре и ако пак е така се чудя дали да не отида да ме видят за всеки случай. Преди две седмици когато бях в 25г.с риташе като футболист, сега е доста спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт