Не ми предлага и избягва тема за деца

• 8 618
  • 226
  •   1
Отговори
# 90
Може да не е особено сексуален и като е минал розовият период и са започнали битовизмите рязко да му се е отщяло. Познавам такъв приятел на мъжа ми. С всяка започва бурно и обяснява, че предишната не го е възбуждала, и с всяка завършва с проблеми в леглото и липса на либидо. Със следващата пак си вдига самочувствието, че иска да не стават от леглото, докато пак не свикне с нея.

# 91
  • SF
В началото на връзките, в розовия им период, много по-лесно, откровено и ....безрезултатно се говори свободно на важни теми като деца, апартамент, къде си представят да бъде сватбата и много по-лесно се дават обещания ...безрезултатни като "ще те взема с ретро кола, харесваш ли ретро коли, ще бъдем в бяло, ще вечеряме във Венеция, после в Париж, накрая месец на Малдивите. Искам да имаме дъщеря, същата като тебе, с твоето тяло, с твоите очи, глас!..."
Но това е част от свалката. С истината започваме да се запознаваме едва, когато вече сме се отдали един на друг и живеем ежедневието. Там се вижда, че ризите не се поддържат чисти, за вечеря се предпочита чипс, бира и телевизора, или вечно ремонтира нещо, или няма нерви за ремонт.
Какво са си казали първите дни, е било подлъгване, за да има и следващи дни. Нито тя е най-красивата, нито той е най-големият любовник, нито родителите му са най-сладкото семейство на света. Просто така се говори от възпитание, куртоазия, а и като доказателство, че намеренията ни са добри.

# 92
Истината е, че ако авторката се отдръпне, спре да говори и започне да си събира нещата, може да постигне нещо, което с натякване и подпитване няма да стане.
Ако и така не се получи, значи всичко е свършило и си губи времето.

# 93
  • Най-красивата страна
Млад мъж без интимен живот ?Сигурна ли си ,че няма друга?
А сексът е важен за една двойка...
Спри да мрънкаш за брак и деца.
Така той се чувства притиснат,а за теб е унизително.
Избягвай скандалите,но му дай да разбере,че ако до няколко месеца връзката ви няма никакво развитие-тоест поне предложение за брак,няма да си губиш времето повече с него.

Според мен нещо го  е накарало да промени мнението си.
В момента те държи ,защото си му удобна и чака нещо по-добро.
Обаче не никого не му е приятно да го притискат и да му правят скандали .
Промени тактиката и поведението си.
Но ,ако нищо не се случи до няколко месеца -тръгвай си.

# 94
Много добре казано, Esmee. Аз все пак мисля, че ако още в началото във фаза ухажване мъжът каже, че не иска деца и брак просто, приемам, че наистина не ги иска. Тоест приемам “не” за вярно, “да” за фантазии, породени от хормоните. Иначе си права, тези приказки се водят с всеки партньор, но в малък процент се осъществяват.

# 95
Истината е, че ако авторката се отдръпне, спре да говори и започне да си събира нещата, може да постигне нещо, което с натякване и подпитване няма да стане.

Само че ако тя си тръгне и той почне да се умилква и да и предлага нещо и тя вземе, че се върже, пак ще е грешка.
Вече е изговорено. Той знае какво иска тя, тя знае какво иска, той шикалкави.
От ултиматуми няма смисъл. И не е редно принципно. Единствено срока може да е в нейната глава. Но срока е минал.
Ако този човек я обичаше, темата нямаше да я има. Просто му е удобна. И ако си тръгне, може да получи поредната доза лъжа, просто защото си иска удобството.

# 96

Най-добрият съвет е това. Събира си багажа и му казва, че си тръгва, защото явно нямат бъдеще заедно, като семейство. И оттук има два варианта: да я спре, променяйки ситуацията, или да не я спре и да приключат.

Елора,
Не става дума да продължи да я мотае, а спирайки я евентуално, да промени нещата помежду им. Ако иска, може.

# 97
  • Пловдив
Не те обича достатъчно, че да му става патето само като те види.
Не те обича достатъчно, че да иска да махне презерватива и да щастлив с вас.
Не те обича достатъчно, че да си му важна.

Удобна ....да. И дете може да ти направи и сватба да ти вдигне ....но не умира за теб.

Тегаво е за приемане и осъзнаване , ама..

# 98
Той ако я обича...
А тя дали го обича?
Ами не, просто е решила, че този няма да я излъже и ще има сватба и бебе.
И ще  бъде като другите.
Ето това е - са се изпълни плана в съответните времеви граници.
Но това, ме той не е достачно обичащ, че отвътре не го кара да покаже, че иска са  заедно - ето това не се вижда.
Има очакнания и мисли, че той е длъжен да ги изпълни.
Тотално грешно мислене.
Никой не изпълнява чужди очаквания, просто има двойки, при които те съвпадат.

# 99
  • До хладилника, който обичам
Не мога да се сетя за много по-унизителни неща от т.нар. shut up ring, предложение за брак насила, че ега млъкне жената. Такова предложение е неискрено и често се точи максимално, с надежда да се размине.

# 100
Ако се налага да се тръшкаш, да си тръгваш, та другия да се сети нещо да направи... значи не е истинско..
Като подаяние е...

# 101
Да, така е, Бу. Ама то жената си го прави. Ако не shutup-ва как да разбере какъв е пръстенът. Винаги ще остава съмнението, че е такъв.

# 102
Естествено, че е такъв.
Но мислите ли, че на нея и пука.

# 103
  • SF
Много добре казано, Esmee. Аз все пак мисля, че ако още в началото във фаза ухажване мъжът каже, че не иска деца и брак просто, приемам, че наистина не ги иска. Тоест приемам “не” за вярно, “да” за фантазии, породени от хормоните. Иначе си права, тези приказки се водят с всеки партньор, но в малък процент се осъществяват.

Точно така. Откровените разговори са сведени до минимум и са по-скоро предупреждения - деца не искам, имам 2 големи, жена ми не трябва да разбира за нас, апартаменти няма да купувам, няма да може да пътуваме, не ми се пътува никъде, напрягат ме самолети, летища, заради чести командировки  ги избягвам и за ваканциите си.
Но колко от влюбените ще имат успех, ако започнат така?
Но обещанията, за които са отговорни хормоните, не са истински и не са осъзнати намерения.
Много хора и преди запознанство си мечтаят да срещнат някого и първата им целувка да е във Венеция. Защо да не му го кажат/обещаят това? То си е осъзнато желание, породено в период на по-спокойни хормонални състояния.
В началото на връзката предпочитат да споделят тези свои намерения, отколкото "и да знаеш, че още не искам сватби и деца!" Говорим за периода на влюбването, опознаването и ваденето на показ само на най-положителните си качества, които даже леко преувеличаваме: ако мога, непрекъснато ще пътувам, ако имам възможност, непрекъснато ще спортувам, ако имам шанс, по цял ден само ще те целувам.

# 104
Буквално се сещам за позната, която чу всичките неща (не ми се пътува, нямам пари за апартамент, имам голямо дете, с което съм ангажиран, дете може да имаме след време, какъв пол ли ще е). Първите три се случиха, четвъртото не.

Общи условия

Активация на акаунт