Не ми предлага и избягва тема за деца

• 969
  • 48
  •   17
Отговори
Здравейте,

Пиша ви, с идеята да получа реалистична странична гледна точка за ситуацията, в която се намирам.
С моя приятел (аз на 29, той на 32) живеем и сме от 2години заедно. Още в началните месеци беше подхвърлил темата за деца и я обсъждахме без проблем, аз искам семейство. Искаше да достигнем Х пари на месец и двамата работейки - ги достигнахме. Живеем в тристаен апартамент, който е на техните. По това време някъде и разбрах, че беше писал на друго момиче, изговорихме го.
Започнах по-често темата за деца и иксах да знам той как ги вижда нещата. Но той каза, че съм се фиксирала и всичко ще се случи. От тогава насам многократно се караме за това, че искам да мислим и действаме в насока деца и брак. В последствие започнахме и за битови неща да се караме. Беше ми споделил, че е искал да ми предложи, но се бил отказал защото нон стоп се караме. А ние се караме заради това, че той все не е готов.
Беше ми казал дай да си изкараме едно спокойно лято и ще го мислим - и това не стана.
Лятото започнахме да търсим дизайнер за апартамента за да го освежим, но на него все не му се занимаваше беше изморен. Изискваше се от него само да каже дали е съгласен или не с материалите. И на този етап банята ще се ремонтира, останалото каза за догодина - той го финансира.
Говорили сме, каза че се чувства притиснат и че все едно винаги ще има някаква тема която ще виси над него, докато сме заедно - т.е. Разговорите ни брак и деца.
За интимния живот - там от доста месеци не се случва нищо, някак и там имаше проблем и ми казваше, че не иска да го оставям заради това, че просто е изморен и че не му е толкова важно. Отне ми време - разбрах го, но ми е странно хич да не ме пожелае.
В домакинството не помага. Плаща битовите сметки и неща за вкъщи. В главата му той е мъжа плаща, жената не го занимава с битови неща.
Мисълта ми е, от вашия опит - знам, че трябва спокойна среда и за брак и за деца, но не знам какво му липсва. За мен когато си сигурен в човека, няма правилен момент, то просто се случва без отлагане.

# 1
  • Варна
Реалистичната гледна точка е дадена точно и ясно в заглавието на темата ти. Няма да дочакаш предложение от него. Дърпа назад, все тая по какви причини. Насила не става. Това е.

# 2
  • София
Предложи му ти, ако не ти пречи идеята.
Или ще се съгласи и действате или ти става ясно, че няма защо да губиш повече време с него.

# 3
Ами то в живота на възрастните е така, винаги има належащо нещо за решаване.
Той отсега иска да си живее спокойно и да не го занимаваш. Ако се случи това, което искаш пак виждам същите караници за всяко нещо и за грижите по децата.

# 4
И като мрънкаш какво става? Караници.
Няма да се получат нещата при вас двамата.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 18:51 от Пролетно цвете

# 5
Дано не съм права, но сякаш ти губи времето. Засега му е удобно така, но....

# 6
Мисълта ми е, от вашия опит - знам, че трябва спокойна среда и за брак и за деца, но не знам какво му липсва. За мен когато си сигурен в човека, няма правилен момент, то просто се случва без отлагане.
Липсва му желание да бъдете семейство.
Харесва те, но само за съжителство. По-скоро му е удобно да е с теб - има кой да готви манджите и да топли леглото.
В тази ситуация има 2 варианта:
1. С теб е, но временно. Чака да се появи нещо по-добро (по неговите критерии). И тогава ще те изрита и набързо ще направи и дете, и сватба, но с друга. Ако продължава да шикалкави, работата е ясна.
2. Харесва му да мързелува, не иска деца, но няма против да е с теб.

На твое място бих му дала малко време (примерно 6 месеца) без изобщо да говоря, че искам нещо друго. И след това - или (дете) - или (кой от къде е). Но ако поставиш ултиматум, трябва да си готова и на раздяла.

Преди това помисли, дали ти искаш този човек. Много сте различни - той отлага, ти искаш нещата да стават бързо. Оставя те да слугуваш, ако се роди дете, пак сама ще теглиш всичко. Това ли е мечтата ти за семейство?

# 7
Здравейте,

Пиша ви, с идеята да получа реалистична странична гледна точка за ситуацията, в която се намирам.
С моя приятел (аз на 29, той на 32) живеем и сме от 2години заедно. Още в началните месеци беше подхвърлил темата за деца и я обсъждахме без проблем, аз искам семейство. Искаше да достигнем Х пари на месец и двамата работейки - ги достигнахме. Живеем в тристаен апартамент, който е на техните. По това време някъде и разбрах, че беше писал на друго момиче, изговорихме го.
Започнах по-често темата за деца и иксах да знам той как ги вижда нещата. Но той каза, че съм се фиксирала и всичко ще се случи. От тогава насам многократно се караме за това, че искам да мислим и действаме в насока деца и брак. В последствие започнахме и за битови неща да се караме. Беше ми споделил, че е искал да ми предложи, но се бил отказал защото нон стоп се караме. А ние се караме заради това, че той все не е готов.
Беше ми казал дай да си изкараме едно спокойно лято и ще го мислим - и това не стана.
Лятото започнахме да търсим дизайнер за апартамента за да го освежим, но на него все не му се занимаваше беше изморен. Изискваше се от него само да каже дали е съгласен или не с материалите. И на този етап банята ще се ремонтира, останалото каза за догодина - той го финансира.
Говорили сме, каза че се чувства притиснат и че все едно винаги ще има някаква тема която ще виси над него, докато сме заедно - т.е. Разговорите ни брак и деца.
За интимния живот - там от доста месеци не се случва нищо, някак и там имаше проблем и ми казваше, че не иска да го оставям заради това, че просто е изморен и че не му е толкова важно. Отне ми време - разбрах го, но ми е странно хич да не ме пожелае.
В домакинството не помага. Плаща битовите сметки и неща за вкъщи. В главата му той е мъжа плаща, жената не го занимава с битови неща.
От това, което чета също оставам с усещането за обсебване, задушаване и притискане. Моето мнение е, че на всяка цена искаш брак и деца и изобщо не се интересуваш той какво иска. Не звучи обещаващо бъдеще и той вече го знае.

# 8
А те две години до сега са загубили, сега да го чака още 6 мес., които сигурно ще станат + още 6 и т.н.
Докато нейния яйчников запас се изчерпи, а той може да стане баща и на 50 год.
До Нова година ако не се задвижи ... ти се изнасяй.
Щом до сега не са се случили нещата и няма ясен график за близкото бъдеще съм сигурна, че няма и да се случат или ще бъде нещо супер измъчено, от което няма смисъл. Сори!

# 9
Не иска семейство и деца с теб. Съжалявам за искреността, но това е положението.
Позицията за съпруга и майка на децата му стои отворена. Възможно е да ти предложи след години, когато се убеди, че по-добра от теб няма да му върже. А може и изобщо да не се примири и да продължи да търси.
А дали и колко ти ще чакаш, си е лично твой проблем. Въпросът обаче е какво ще дочакаш – брак и деца или изчерпан яйчников резерв и котило котки за компания.
Съветът ми е да слезеш от този умрял кон и да си потърсиш жив и активен, докато е време.

ПП Плашеща е тенденцията жени на 28-30+ години да се усетят, че връзките им са безперспективни. И то ако се усетят, пак добре, защото някои изобщо отказват да приемат реалността.

# 10
А как се жените и създавате деца с някой, с който сте от две години заедно?! Че това са два рождени дни, две Коледи и две нови годни. За мен прекалено недостатъчно да поискаш деца.

# 11
  • Melmak
А ти все още ли искаш брак и деца с него?

Представяш ли си го като диванен съпруг и родител?

Насила хубост не става. Като не иска, не иска и толкова.

# 12
  • До хладилника, който обичам
Присъединявам се към мненията, че няма интерес да създава семейство с теб. На 32 е достатъчно зрял, за да знае какво иска, и това явно не си ти. Стои с теб, защото му е удобно, грижиш се за битовизмите и за нещата, с които не иска да се занимава, поемаш домакинската работа, ако все пак иска секс, си насреща. Сделката е добра за него, и удобно те държи под ръка с моркова за евентуален брак и деца.
Прецени си нещата, струва ли си това, има два възможни варианта: в някой момент ще му омръзне и ще предложи; в някой момент ще му омръзнеш и ще те зареже. Доста е вероятно да си пропилееш годините напразно; при раздяла ще си просто по-остаряла и тъжна, даже няма да имаш финансови активи в плюс, щом всичко материално е негово.
Такива неща се изговарят много рано в една връзка, когато и двамата са подминали ранните двадесет, за да не си губят времето взаимно. Вие сте водили разговорите, но той е казал едно, а прави друго - можеш да извадиш изводи сама.

# 13
На никой мъж не му е притрябвала жена да му вдига скандали- преди брака, а си представям после какво ще е.
Хората вземат това решение, когато им е най-хубаво с очакването, че ще продължи и след брака.

# 14
А как се жените и създавате деца с някой, с който сте от две години заедно?! Че това са два рождени дни, две Коледи и две нови годни. За мен прекалено недостатъчно да поискаш деца.

Не се заяждам с теб, но ще споделиш ли колко време заедно е необходимо, за да пристъпят към брак и деца?

Все пак говорим за зрели възрастни хора на 29 и 32 години, а не за тийнове, току-що завършили гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт