Не ми предлага и избягва тема за деца

• 8 684
  • 226
  •   1
Отговори
# 120
  • Далечният изток
А сега не го ли губи?!

# 121
А сега не го ли губи?!

Да, губи го и аз го написах няколко пъти. Затова трябва да си събере багажа.

# 122
  • София
Аз, ако съм на нейно място и той довечера ми предложи брак ще откажа. Съвсем сериозно. За какво ми е брак с човек, който не ме възприема като "жената, с която искам да изживея живота си". Защото той точно това вече е показал. За липса на секс цяла година не мога и да коментирам. В смисъл, когато си във връзка говоря. Ако съм без и повече мога да откарам. Ама да имам гадже и да няма секс?!? При това не сте на 60г, а на 30. В разцвета на младостта.
 За чатенето с друга пък е отделна тема. Още тогава бих му теглила една, но  да кажем обещания, надежди, влюбена е - разбирам.
На 29г не е престарала и има време да стане майка, но да не стане като много други жени, които от чакане остават без семейство.
Преди няколко месеца моя позната на 50г търсеше донор на яйцеклетки в чужбина, понеже нямаше друг вариант.
Да не говорим, че енергията е различна само с 10 години разлика. Тя природата го е измислила.

# 123
Спред мен нямате бъдеще. Как така се отказал да ти предлага,защото сте се карали?! Тоест в бъдещия семеен живот няма да има проблеми никакви?! Ремонт не му се прави- 0 инициатива.. а как ще реагира като започнат ситуациите с болни деца и прочие?! Има един тип мъже, които " не им се занимава" или е това или не иска да сте заедно и тупа топката, белким спреш с искания за брак...
Това също, че живее в дома на родителите си за мен не е ок и не говори добре за него, лично мнение.

# 124
Мъжете не мислят и не вярват, че скандалите са нормални и че трябва да търпят и да са щастливи от това, защото в бъдеще видиш ли също ще има скандали и проблеми. Може да звучи инфантилно, а на мен ми звучи логично. Ако някой ми обяснява как няма да ставам за майка и съпруга в бъдеще, защото в момента, докато сме пресни гаджета без битовизми и деца, не търпя постоянното дуднене и скандали, директно му показвам вратата. Няма нужда да ми тества нервната система.

А иначе мъж, който няма желание да прави секс с приятелката си вече, най-вероятно има желание, ама с друга. Той ясно й е показал още в началото, че тя не му е единственият и достатъчен интерес.

# 125
Хубаво, бе, ама то е параграф 22. Човек, който няма желание, винаги ще се чувства притиснат и като е притиснат, няма да има желание. Затова още в началото писах, че е типично златно момченце. Такива цял живот трябва да им стъпваш на пръсти, защото иначе се обиждат и се чувстват пресирани. Хубаво, ама снизходителността също е част от нервната система и много малко хора са склонни да я проявяват до безкрай. Този, като се чувства някак си, да отвори тая уста и да каже чао. Ама там пък се суркаме на плоскостта кое е по-малкото зло и по-голямото удобство.

# 126
Всички твърдим, че искаме истината, но реално често не сме готови да я приемем. Мъжете понякога казват това, което жените искат да чуят, точно така е било и в този случай. В началото той се е представил по определен начин, прикрил е истинските си желания, а след време и съвместно съжителство е излязло наяве истинското му аз.
И не мисля, че той не иска брак и деца конкретно с нея, просто не го иска по принцип. Не всеки човек копнее да създаде семейство.

# 127
Добре де, никой ли не прочете, че те са заживели заедно с идеята за брак и деца?
Пише си го в началото на текста.

Не бих се чувствала ДЛЪЖНА да се оженя и родя деца с който и да е, защото видиш ли в началото на нашите отношения сме се събрали да живеем заедно с идея за брак и деца /СПОРЕД НЕГО/! Опознали са се, случило се е нещо - променило се е решението.

Не е приятно, но това са важни неща от живота, а не договорни отношения с А1 и договор, от който не можеш да се измъкнеш!

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 19:02 от the Дорис

# 128
Сега прочетох втория пост на авторката, те дори не правят секс, въобще на нейния човек му трябва другарче да си карат заедно, не семейство и деца. Няма да стане, липсата на интимност по думите и значи няколко неща, но нито едното не е в нейна полза. От липса на привличане конкретно към нея, до асексуланост и латентен/прикрит гей. Възможно е наистина да си вярва, че като стане това и онова ще е готов, но след това просто ще намери следващата пречка. Авторката да го притисне директно с или - или, ама в случай че успее да го изтиска колкото да направи бебе, ще си я карат като другарчета и за в бъдеще. Щом я устройва, ок, за мен такъв живот си е живо наказание, но хора всякакви.

# 129
  • София
Една година без секс, не е връзка. Тя и да спи с друг при това положение, не е изневяра.

# 130
Авторката не е влюбена в него, даже не го и харесва особено, просто си е направила някакви планове. Въобще да не се мъчи. Не си представям как ще му дойде настроение на човек при постоянни караници да предлага или да приема брак.

Объркала е човека. Много хора не се вълнуват особено какъв цвят ще им са плочките в банята и пр., противно на онази тема с чуждия апартамент. Явно са на някакво по-фенси ниво нещата, чак и с дизайнер, човекът си е преценил, че както и да го направят, няма против.

На 29-30 години има достатъчно време да срещне мъж, към кого ще има по-топли чувства.

# 131
От Авторката:
Относно сметките: плащам храната, готвенето не ми е проблем.
Относно интимността: започна да става все по-рядко на 9/10тия месец от отношенията ни, без да сме се карали тогава, докато в един момент просто не спря.
За останалото: след първата година си му казах, че ще се радвам да имаме дете преди 30, не е задължително, но го чувствах така и го споделих нали за това сме заедно, да си му казвам всичко. И ме заболя от това, че ти ако искаш нещо не би трябвало да го усещаш като натиск. Той го усети. Разбирам, трябва повече време, но това да не иска дори да ми каже след колко време и как го вижда ме наранява.
И да, истината е че не мога да се наслаждавам на живот, в който човека до мен му трябва време за да разбере дали съм за него и се превръщам наистина в една досадница.
Знам, че има хора които стоят с години при други се случва бързо, но не знам колко време се чака 😊…и упорствам, така е. Тук си признавам грешката.
Не съм чела какво са ти казали другите.
За какво ти е брак и деца от този. Та вие и сега не правите секс. Каква връзка изобщо е това?! Съквартиранти някакви сте. Проблемите ще се задълбочават и добре, че нямате дете.
Твоят часовник тиктака. Намери си човек с когото да се радваш на живота. Този не е такъв.

# 132
От Авторката:
Аз лично нямах някакви амбиции за дизайн, човека до мен ми беше казал че има нужда от по-голям апартамент за семейство. От финансова гледа точка няма как да се случи. За това ремонт, за който той държеше да има дизайнер.
Опитвам се да намеря път, но мисля че се различаваме в ценностите ни.
За две години го помолих 3-4 неща да свърши в домакинството и направи 2. Просто не вижда, че връзката е партньорство. По-скоро като сделка - ти домакинските неща, аз плащам. Но за сериозен и отговорен живот трябва да си разчитаме един на друг

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 20:47 от Hamburg29

# 133
  • Далечният изток
О, голяма грешка!

# 134
Кого си тръгнала да променяш?
Този, който не прави секс с теб? И най-вероятно го прави другаде.
Този, който не те чува и не изпълнява това, за което говорите.

Дано успееш в следващите 50 години.

Общи условия

Активация на акаунт