Не ми предлага и избягва тема за деца

• 8 637
  • 226
  •   1
Отговори
# 210
Мъжът е ясен и прям : иска да си те има до себе си поради липсата на по-добро, но не си му в представите за съпруга.

Мъжете с едни ходят, за други се женят.  Изразът е поне стогодишен, не съм го измислила аз.

Съветвам младата жена, да не си губи времето и младостта. Те са лимитирани.

Разговор е проведен. Събиране на багажа и културно изнасяне без панаири и ултиматуми.

# 211
Ами виждате ли как авторката е пестелива на отговори и на много въпроси мълчи Joy

# 212
Дава ми пример с хора, които са от рано заедно, жената забременява и се разделят след година.
Този не иска деца. Този пример за един приятел, дето се бил разделил след детето, е много показателен. При положение, че ти си тръгваш и той пак не ти дава някакъв срок, а ти говори колко зле се е отразило детето на връзката на приятели, не знам какво очакваш. Между обмислянето му на деца, искането на деца, представянето на живота как ще изглежда с деца и вече желанието за имане на деца веднага, може да минат години или изобщо да не се случи. Питай го дали е готов да се подложи на ин витро процедура след време и му опиши колко е скъпо и изцеждащо. Ако ти каже, че дете ще има само ако му е писано - можеш да си направиш изводите.

# 213
В превод, той ти каза, стой си и ме обслужвай битово (щото сексуално явно йок), не ми пречиш, но не очаквай нищо от мен. Ти явно от това си разбрала да драпаш още повече, белким се навие. Защото аз доколкото разбирам, само си заплашила, че си тръгваш.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 08:23 от Марена

# 214
Колко много такива случаи има. На жената в един момент й писва, тръгва си, намира нов мъж, създава семейство, а онзи почва да й пише след 5 години и да се жалва, че наближава 40-те и е самотен. Мъжете понякога не знаят какво искат и ги мързи да положат елементарни усилия за развитие в живота.

Един мой приятел преди време водеше дълги дискусии с мен относно същия проблем през неговата гледна точка - и двамата малко над 30, той не иска деца, приятелката му отчаяно иска. И я мота до последно - не сега, още малко, само да отидем на екскурзия, само да почна бизнес, айде по-натам. Накрая се разделиха, а и аз го отписах като човек, защото постъпи долно с нея. После той се скъса да реве за жената, сега иска да има сериозна връзка с някоя друга, но нещо не си намира. Странна работа.

Но още по-странно е, че авторката не пита партньора си защо не иска деца. Страхът, че ще се разделите година след бебето, не е основателна причина. Предполагам, че вие ще се разделите и ако продължите 10 години без бебе.
Повечето случаи всъщност са такива.

Обикновено причините някой да не иска деца сега са 3:
1. не иска деца никога (което си е уважителна причина, но трябва да се сподели ясно).
2. под даден праг е (финансов или възрастов) - това при вас явно не е приложимо.
3. не иска деца с теб.

# 215
  • Варна
Авторке, ти от цялата тази словесна помия, която ти е изсипал, не схвана ли, че отговорът е НЕ? Няма да се ожените и няма да имате деца. Започвай с багажа.

# 216
Много бързаш, след 3-5-8 години тогава ще осъзнае

# 217
Простете невежеството ми, но кой нормален на 29 иска да се жени за някого, с когото не прави секс?

# 218
  • В полите на Пирин планина
Да и изобщо не става дума за любов, привличане, желание и приятно прекарване... Ужасно. А в бъдеще?!

# 219
Скрит текст:
От Авторката:
Говорих с него. Обясних му,че ще се изнеса и съм почнала процеса, след което казахме си кои неща искаме да променим в себе си и върху какво трябва да работим. Не иска да се разделяме. Питах го дали има някакъв срок, как си представя нещата за в бъдеще. И отговора беше, че най-важното е да има спокойствие и че не може даде срок. След като не се разбираме не иска да дава срок.
За него прекалено много съм избързала. Дава ми пример с хора, които са от рано заедно, жената забременява и се разделят след година. Казва ми,че той не работи добре под натиск, когато усети нещата и когато има енергия ги прави.
А ти знаеш ли какъв голям натиск е едно бебе?  И какъв товар ще е за теб бебе от този мъж.
Той го знае, не иска дете, но те мотае, защото си му удобна.

Късай момиче, бягай с 200, ВЕДНАГА.

# 220
Разделете се, не се мъчете! И колкото по- скоро, толкова по-,добре.

# 221
Не е толкова голяма драма, че не предлага брак. Това в такъв вид отношения може да е доста неразумен ход и явно му стига акъла да не го прави. Обаче, съдейки и по бездействията по други въпроси - наистина не е готов. А това с притискане не става. Отдръпваш се и това е. На 99% съм сигурна, че ще е за добро. Но осъзнавам, че  отстрани и от хора с повече опит, е много по-лесно да се осмисли и каже. И аз ако бях на този си акъл, нямаше да бързам за нищо. Но не бях Smile

# 222
Скрит текст:
Здравейте,

Пиша ви, с идеята да получа реалистична странична гледна точка за ситуацията, в която се намирам.
С моя приятел (аз на 29, той на 32) живеем и сме от 2години заедно. Още в началните месеци беше подхвърлил темата за деца и я обсъждахме без проблем, аз искам семейство. Искаше да достигнем Х пари на месец и двамата работейки - ги достигнахме. Живеем в тристаен апартамент, който е на техните. По това време някъде и разбрах, че беше писал на друго момиче, изговорихме го.
Започнах по-често темата за деца и иксах да знам той как ги вижда нещата. Но той каза, че съм се фиксирала и всичко ще се случи. От тогава насам многократно се караме за това, че искам да мислим и действаме в насока деца и брак. В последствие започнахме и за битови неща да се караме. Беше ми споделил, че е искал да ми предложи, но се бил отказал защото нон стоп се караме. А ние се караме заради това, че той все не е готов.
Беше ми казал дай да си изкараме едно спокойно лято и ще го мислим - и това не стана.
Лятото започнахме да търсим дизайнер за апартамента за да го освежим, но на него все не му се занимаваше беше изморен. Изискваше се от него само да каже дали е съгласен или не с материалите. И на този етап банята ще се ремонтира, останалото каза за догодина - той го финансира.
Говорили сме, каза че се чувства притиснат и че все едно винаги ще има някаква тема която ще виси над него, докато сме заедно - т.е. Разговорите ни брак и деца.
За интимния живот - там от доста месеци не се случва нищо, някак и там имаше проблем и ми казваше, че не иска да го оставям заради това, че просто е изморен и че не му е толкова важно. Отне ми време - разбрах го, но ми е странно хич да не ме пожелае.
В домакинството не помага. Плаща битовите сметки и неща за вкъщи. В главата му той е мъжа плаща, жената не го занимава с битови неща.
Мисълта ми е, от вашия опит - знам, че трябва спокойна среда и за брак и за деца, но не знам какво му липсва. За мен когато си сигурен в човека, няма правилен момент, то просто се случва без отлагане.
Вероятно той не е сигурен в идеята да създава семейство на този етап или с теб.

Ти как си сигурна в него -  при все че си го хванала (веднъж...) да пише на други, сексът ви не върви, което пак е индикатор за привличането му към теб, че чак си се нанесла без даже да си му жена и в собствения му апартамент вече се караш с него за ремонти - не знам. Остава и куче да му натресеш в отчаян опит да го направиш "по-семеен". Класика.

Според мен си потърси мъж, който показва, че те харесва и споделяте една идея за развитие на връзката. Този, ако сега се държи така апатично към идеята, не мисля, че ще се държи по-добре след бебето. И не съм убедена, че изобщо е имал идея да ти предлага, а просто те манипулира - тупка топката. И естествено, че теб ще изкара виновна, иначе трябва да си признае неприятни истини, а вероятно още не е намерил "правилната" за него и не му се остава без гадже, пък било то и такова, с което се кара.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 14:36 от Linda*kiss

# 223
Един мъж,като иска една жена,през морето ще премине. На добра възраст сте,работите,има къде да живеете.Т.е всички предпоставки са налице.
От този ни брак,ни деца ще дочакаш,а ако случайно дочакаш ще си ги гледаш сама.То със скандали не става.
Търси си някой по-подходящ,още повече ,че и секса не върви.
На 29 години си,не на 18!

# 224
Много се провлачи тая тема, а мисля че авторката изобщо не чете какво ѝ се пише 😅

Секса щом е спрял след 9тия месец на връзката им значи ясна работата. Няма мъж, който да не иска да го прави особено след като си има приятелка/съпруга. 

Този мъж не е твоя мъж, момиче! За мен на този етап дори разговорите са излишни. Приключваш връзката без да се обясняваш много и продължаваш.

Общи условия

Активация на акаунт