Жените говорят с намеци, мъжете буквално - какви беди носи това?

• 388
  • 14
  •   3
Отговори
  • София
Цитат от тази вечер:

„Аз намеквам, той не разбира… той казва нещо буквално, аз се обиждам“

Толкова ли не е ясно какво искаме? Или просто мъжете наистина са буквалисти и пропускат пиперчето на женските щения?
Загубени ли сме в превода с мъжете?

# 1
# 2
Мъжете сме от Марс, жените сте от Венера и някак си се срещаме на Земята и търсим общ език.

# 3
  • София
Жените са от Земята, мъжете са от Земята - оправяйте се! Това е моята максима, ама явно само моя.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 23:38 от Moderator3

# 4
Не схващат намеци. Дори не е намеци ,да го кажем с художествени средства обяснено. Имат праволинейно мислене и е в една писта, няма стерео при тях. Да се чудиш как професионално са добри,  на битово / семейни отношения/ ниво все не разбрали.
  Дали не смятат за женска работа  домашните  неща?

# 5
Не вярвам в разлики базирани на жените така, мъжете онака. Всичко е до човека, акъла му, чувствителността и т.н. Ако нещо научих от бгмама то е колко сме еднакви като цяло.

# 6
  • Далечният изток
Абе да ти кажа аз досега не съм попадала на мъже, които говорят буквално. А съм попадала на жени, които говорят буквално, така че... Не е до мъжеТЕ и жениТЕ, а до хората.

# 7
  • София
Абе да ти кажа аз досега не съм попадала на мъже, които говорят буквално. А съм попадала на жени, които говорят буквално, така че... Не е до мъжеТЕ и жениТЕ, а до хората.
Това всъщност беше и моята теза.
Жените в прав текст говорят, мъжете не могат да отсекат, като мъже.
Не знам, ще видим, какво искаш сега, не те разбирам, утре, вдругиден, не мога да реша…

# 8
По темата, с намеци понякога не работят нещата, трябва си натвърдеци

# 9
Никога не говоря с намеци, само добра услуга ми е вършило досега.

# 10
Това всъщност беше и моята теза.
Жените в прав текст говорят, мъжете не могат да отсекат, като мъже.
Не знам, ще видим, какво искаш сега, не те разбирам, утре, вдругиден, не мога да реша…
Това е по-скоро мекoшавост, усукване, оправдателност и жалкарство, а иронията на намека е, че може да е заявен с желязна твърдост, например  - не издържам повече да живея само за тези редки мигове, в които се виждаме, затова по-добре да спрем.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 01:00 от vяsko

# 11
  • София
Не разбирам от намеци и не говоря с такива. Сблъсквала съм се с много мъже, които не само че всячески избягват да са директни, но и не чуват, когато ти им говориш нещата в прав текст. Та заглавието на темата ме обърква.

# 12
Има ли изобщо женско и мъжко мислене?..

# 13
И аз не съм забелязала да има такова разделение по пол. И при мъжете, и при жените съм виждала от двата типа.

Конкретно за въпроса в темата, поне в случаите, на които съм била пряк свидетел, е било от страх да не засегнат мъжа. Т.е. отсреща има мъж с голямо его или патриархални разбирания и ако му кажат нещо директно, става страшно. Той може да казва, каквото иска, жена му не. Ходи на пръсти около него и поднася всичко по заобиколен начин. И на двете страни искат такива отношения, което е добре. Но лично на мен не ми харесва, когато мъжът публично обсъжда с подигравателен тон именно това, което реално иска. В смисъл подиграва се, че тя винаги "мънка" с намеци, а той, големият мъж, е директен!

Аз съм директен човек, каквото искам го казвам, но това се отнася до моите желания и намерения. Уточнявам, защото съм виждала и хора (и от двата пола), които в стремежа си да покажат колко са директни, губят чувството за такт. Едно е да си директен, за да покажеш позицията си на човека до теб (и околните, ако се отнася за нещо друго, не само връзка) и съвсем друго да бъдеш директен с цел да обидиш друг човек. И двете са директен подход, но едното е положително качество, другото не.

Има ли изобщо женско и мъжко мислене?..
Не.

# 14

Общи условия

Активация на акаунт