🎭 Traitors: Игра на предатели - в очакване на сезон 2 🎭

• 13 249
  • 209
  •   1
Отговори
# 120
Diavolo, приемам извиненията ти, благодаря. Но хайде сега и ти преувеличаваш с тези 90%. Както писах вчера, най-малкото имах податки от намерени "спойлери" за това кои печелят. Е, да, беше си блазнещо да напиша "споко бе, няма Бачорски да спечели" или "няма да я изгонят Ева на финалната маса", но форумът си има и правила.

Направих си труда за първи път да изгледам част от това интервю с режисьора Цецо. Той е подръжник на сезони с известни, и то по-специално с риалити звезди. Тук ще напиша дословно само неговите два аргумента защо не можело да стане сезон с неизвестни. Нека всички да прочетат тези абсурдни теории. Все ми е тая Мери_Ан какъв ще ме изкара, нека всеки сам си прецени това нелепици ли са или не:
1. На обикновените хора им трябвало 3-4 дена да се окопитят пред камера, а предаването е само 15 дни и няма време да се чака да свикнат (това и Diavolo го преразказа).
2. Ако хората не се познават изобщо, това щяло да е голямо предимство за предателите, защото нямало да има на база на какво да ги хващат, първите 5-6 маси щели да стрелят абсолютно напосоки и зрителят щял да се отегчи и да си помисли, че никога няма да ги хванат.
No comment. Поне си каза, че е съгласен да има по два сезона на година - с известни и неизвестни.

Изключително интересен и избирателен преразказ Simple Smile Ако това си разбрал от казаното, жалко.

# 121
Е аз не съм гледала надкаста и коментирах спрямо написаното от Дяволо.
А какво точно е казал Цецо?

# 122
  • България
Продукцията отново влиза, за да се заяжда. Тогава ви пожелавам да нямате втори сезон.

# 123
Продукцията отново влиза, за да се заяжда. Тогава ви пожелавам да нямате втори сезон.

А това пък как го решихте? Simple Smile

# 124
Еее, ще ме принудят да гледам надкаста. Доообре, обещавам да го направя.

# 125
Изключително интересен и избирателен преразказ Simple Smile Ако това си разбрал от казаното, жалко.

По минути и секунди стенограма искаш ли? Каза ли го - каза го.
Добре, че го има направено без проблеми в над 20 държави, иначе да бях взел, че да повярвам.

# 126
Тогава ви пожелавам да нямате втори сезон.
Ааа, не съм съгласна с това😀

# 127
Стана весело и интересно в темата. Joy

# 128

По минути и секунди стенограма искаш ли? Каза ли го - каза го.
Добре, че го има направено без проблеми в над 20 държави, иначе да бях взел, че да повярвам.

Бих желал, ако е възможно и не ти представлява трудност Simple Smile Така хората във форума ще имат точна представа за казаното по темата и няма да си вадят грешни изводи. Не съм тук за да се заяждам, напротив! Уважавам мнението на всеки фен на предаването, просто е хубаво да се слуша внимателно и да не се предава информацията грешно.

# 129
insert гифче с пуканки тук 🍿🤭

# 130
Самият Цецо каза не го приемайте като реалити а като игра.
Няма добри и лоши.
Ние като играем Върколаци и моят мъж ме уби защото бях заподозряла другите и те искаха да убият мен, за да не го разкрием и него, да прекратя отношения с него защото не е морален ли, или да го наредя как няма никакви ценности по пътя на логиката че е смесено и не е само игра
Grinning

# 131
Бих желал, ако е възможно и не ти представлява трудност Simple Smile Така хората във форума ще имат точна представа за казаното по темата и няма да си вадят грешни изводи. Не съм тук за да се заяждам, напротив! Уважавам мнението на всеки фен на предаването, просто е хубаво да се слуша внимателно и да не се предава информацията грешно.

Както подценяваш кастинг аудиторията си, така подценяваш и способността да слушаме внимателно едно интервю.
Моля:

(15м:15 секунди)
А мен ако питате това абсолютно
не го казвам като някакъв спойлер и като
нещо това телевизията как ще си реши
оттука нататъка да се развива преданието
си е абсолютно тяхно право и и тяхно
решение. За мен е най-правилно да има
два сезона. Един в който има непопулярни
и един, в който да има популярни. По
принцип аз като зрител, и не
само като зрител, вие сте били също в
реалити формати, знаете много добре, че
едни хора, които нямат опит пред камера,
нямат опит в такъв тип предавания, на
тях им трябва между три и четири дена
минимум в момента, в който влязат, да се
адаптират въобще към камера, към
обстановка, към микрофони и да заиграят
както трябва. Във формат, в който ти
имаш 15 снимачни дни, в които още
първите четири дена са ти супер важни,
за да се завърти действието, ти ги нямаш
тия четири дена, в които някакви хора
тепърва въобще опипват тая почва,
наречена реалити формат. От тази гледна
точка за мене хора, които са играли и то
тука не говоря само за не говоря
конкретно за популярни. Аз по-скоро съм
фен на участници, които са били в други
реалити формати, нали, не просто
популярни хора, а такива, които са
играли игра в някакъв друг в някакъв
друг формат, защото те влизат и веднага
започват да играят. Ама на момента, в
смисъл още от първия им синхрон, още от
първите им действия, ти виждаш, че тези
хора знаят къде се намират и знаят какво
правят и знаят, че играят тази игра. От
тази гледна точка на нас ни беше много
по-лесно като екип да се свържем с
такива хора, да им пуснем, защото никой
не го беше чувал това предаване, никой
не го беше гледал, да им пуснем формата
и им кажем: "Хора, правим такъв и такъв
формат, вижте го, харесва ли ви, нали,
искате ли да участвате и така нататък."
Ако трябваше да се направи кастинг за
непопулярни хора, първо трябваше да отнеме много дълго
време, кампания разяснителна за въобще
формата какво е, за да се запишат
правилните хора, нали, които да дойдат
на кастинг. Отделно имаш риск естествено
да не може да подбереш нали съвсем а
съвсем правилните. Така че като за този
първи сезон смятам, че много по-правилно
беше да се подходи по този начин и
хората да се запознаят с формата, да да
вникнат в него и съответно вече нали да
се получи една фен база от бъдещи добри
играчи, които да дойдат.

Другият минус
за мене при непопулярните хора е, че
когато ти си фен на върколаци, нали,
играеш адски, с приятели ли играеш
върколаци или с непознати?
>> Не, с непознати.
>> С непознати играеш.
>> Винаги с различни хора съм играл.
>> Аха, защото аз лично смятам, че
когато се играе играта с непознати,
предателите имат супер голям бонус, ама
супер голям бонус, защото ти няма как
този човек, ако не го познаваш, да
анализираш неговото действие и поведение
в момента и и ти им даваш на тия хора
първите пет-шест епизода са абсолютен
ама абсолютен рендъм, в които
праведните трябва да стрелят, ама на
такава слука, че не е истина, защото
това не е формат като Къртицата.
Примерно в Къртицата ти имаш механика, в
която ти провокираш къртицата на всяка
една игра да се дъни,
>> да да саботира, където ти можеш да
гледаш и да анализираш някакви ходове.
В предателите го нямаш това нещо.
Единственото, което имат праведните в
този формат, е подсказките, които идват
от страна на продукцията. Малко
по-трудните задачи, които им са, които
се дават на на предателите в убийствата,
както това с целувката или там с бокала,
с виното.
>> Да. Точно така.
Такива моменти, в които
да провокираш предателите да допуснат
грешка, за да бъдат разконспирирани,
защото иначе много е трудно това нещо да
много е трудно това нещо да се случи. И
тогава пък зрители щяха да кажат "Ебати
скуката, те никога няма да ги хванат тия
тия предатели". Но така де, за мене има
си плюсове и минуси и едното и другото.
Най-правилно е и най-интересно за
зрителите според мене би би било да
гледат и едната и другата версия.
(край на 18м:49 секунди)

# 132
По въпроса с мантрата "Това е игра".

Да, игра е. Но е игра, която в голяма степен наподобява живота. Както и в него има заблуди и лъжи, истини, групи с голямо или малко влияние, аутсайдери, цели за постигане... Както и в живота, ако хората не бъдат възможно най-обединени и активни, задкулисието побеждава. Пък и в тази игра абсолютно никой не си остави Егото извън нея. Така че който, каквото и да говори всичко е било приемано лично Wink Глория, и за теб се отнася. То се и видя, де. Толкова време след финала и още има напрежение между някои от участниците.

Освен това, Антон е прав. В тази "игра" всеки влиза с качествата си и не може всеки да бъде Предател. Това не значи, че всеки Предател е кофти човек и в живота. Значи, че АКО ИСКА, би могъл да бъде. Но не всеки би могъл И ДА ИСКА, да лъже убедително, да издържа на напрежението, да предава с лека ръка доверието на останалите... Ролята е изключително тежка.

На останалите също не им е било добре, дори и да не са били от "тъмната страна". Глория на валидол (да, страшен предател щеше да бъде, ахахаха), Мирела плаче и се разтройва, имало е паник-атаки, нервни сривове и т.н. изобщо си е било едно травматично изживяване. Дори и след посещение при психолог на някои хора им е трудно да се отърсят от всичко това.

А сега ми кажете, че и вие се чувствате по този начин като играете на "Не се сърди, човече" например.

Не е просто игра. И е много трудно точно в тази "игра" човек да постави границата, да остави егото си и просто се забавлява. Аз не виждам ни един да е успял напълно.

Съгласна съм с това мнение. Няма как човек да остави себе си, своята личност и характер извън играта. Ето защо толкова хора смесват играта с реалността, защото всъщност човек играе така, както той самият го чувства и умее, особено ако не е актьор - предполагам, че актьорите се учат да влизат в личността на своите герои и да я въплъщават на сцена и в киното (нещо, което много малко съвременни български актьори успяват, за съжаление). В този смисъл не бива да съдим много крайно хората, които играят себе си - просто друго не умеят. А тези, които се опитват да играят самата игра като игра, особено ако са предатели, са охулвани, защото е трудно да се разбере дали наистина "влизат в кожата на предател" или са си предатели по душа и сърце. Няма и как да го разберем, особено ако не ги познаваме добре лично.

# 133
Гледам, че продукцията е в темата, да питам тогава защо не обявихте пред праведните, че е имало явно убийство, а ги оставихте да си мислят, че е имало конклав?

Аргументът за непопулярните участници е просто нелеп. Достатъчно други страни са правили формата с непопулярни участници. Една Ирландия, например, не е по-многобройна от България, а форматът им се получи, при това без популистки прояви. Да не говорим, че само тук в темата има доста от нас, които са гледали формата в чужди държави, пък излиза, че на известните трябвало да им пускат и показват каква е тая игра.

То всъщност у нас кастинг не е имало. Да поканиш 20-30 известни и да събереш които от тях не ти откажат не е кастинг. И това беше една от най-слабите страни на предаването. Масово неадекватни и неориентирани популярни личности, които мислят за имидж, вместо за ходове. Всички сега се кланят на Бачорски колко велик играч бил, но в действителност уж благородният му ход осакати финала и зададе ужасно популистка представа за бъдещите предатели.

# 134
Явно не само политиците, а и продуцентите и режисьорите на риалити предавания смятат хората за масово тъпи. Голяма грешка. Докато продължават с подобен тип мислене, ще поднасят само посредствен резултат. Много беден речник демонстрира господин режисьорът btw.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 20:19 от IriS`

Общи условия

Активация на акаунт