🎭 Traitors: Игра на предатели - в очакване на сезон 2 🎭

• 13 284
  • 209
  •   1
Отговори
# 135
Явно не само политиците, а и продуцентите и режисьорите на риалити предавания смятат хората са масово тъпи. Голяма грешка. Докато продължават с подобен тип мислене, ще поднасят само посредствен резултат. Много беден речник демонстрира господин режисьорът btw.

Его, его и пак его. Всеки си мисли, че е повече от другия, че е по-умен, по-даровит, по-, по-...
Ето, отивам в политическата тема да си кажа мнението за протестите и взеха да ме пъдят да съм си ходела да си гледам "пошлите риалитита", сякаш не съм човек, а някакво мизерно, незаслужаващо внимание същество от друга планета. Докато не се отвори мирогледа на човек да види, че той не винаги и на всяка цена е най- от всички останали, да приеме, че има хора, които знаят повече от него или поне да допусне тази възможност, няма да се стигне до качествен резултат в която и да е сфера на обществените отношения.

Трейтърс е забавна игра, която наистина в голяма степен въплъщава реалността и всъщност си е социален експеримент. За това аз нямам против да гледам делулута, популисти и каквито и да са хора, защото всеки един от тях ми е интересен като личност и характер сам по себе си. Но предпочитам известни хора, всеки добър и успешен професионалист в областта си, защото обичам да гледам и слушам, а дори и да се уча от умни и интелигентни хора, за които имам някакво изградено мнение от видяно и прочетено за тях по медиите, а не хора, каквито всеки ден срещам по улицата и които не познавам и не са ми интересни. Предполагам това в голяма степен отразява и самата мен (и моето его), но както казах всеки луд с номера си. Smiling Imp

# 136
Да, изгледах тази част от надкаста.
Цецо Матев си е сложил някакви рамки в главата и не иска да излезе от тях, поради някакви притеснения /необоснавани, предположения някакви си прави/, страхове и щипка мързел /не му се занимава с кастинги и избор на непопулярни играчи/. Освен това подценява т. нар. непопулярни. Той не знае какви скрити таланти могат да излязат от такъв сегмент.
Говори колко лесно било популярни да са включени, защото нямало да се чудят как да застанат, нямало да се притесняват от камерите и прочие. Ама ние филм ли снимаме, театрална постановка ли? Това нали е игра? А и нали всичко трябва да е непринудено, автентично, нережисирано. Операторите нали затова са там, да помагат. 
Ами най-добре да си стиснем ръцете и да имаме два сезона - за всекиго по нещо. Аз съм сигурна, че играта с непопулярните ще е по-интересна и истинска.
И ако може без благотворителни каузи. Имам си мои виждания за такъв тип изяви.

# 137
Значи според БГ продукцията бъдещите участници трябва не само да са известни, а и да се познават отпреди това .
Сериозно ли?
Ако има и втори сезон с популисти и външни уговорки и познанства, едва ли ще се стигне до трети.

# 138
Говори колко лесно било популярни да са включени, защото нямало да се чудят как да застанат, нямало да се притесняват от камерите и прочие. Ама ние филм ли снимаме, театрална постановка ли? Това нали е игра? А и нали всичко трябва да е непринудено, автентично, нережисирано. Операторите нали затова са там, да помагат. 
Ами най-добре да си стиснем ръцете и да имаме два сезона - за всекиго по нещо. Аз съм сигурна, че играта с непопулярните ще е по-интересна и истинска.
Много точно казано.
Противоречие е хем Трейтърс да се приема като игра, хем да гледаме да вземем хората, които стоят добре на камера. Ако ще се прави сериал нека - но, за да е успешна една ИГРА най-важното е да имаш ИГРАЧИ!

# 139
Още гледам Надкаста.
Нека не се снима в най-големите жеги. Не всеки издържа и може да стане сакатлък. Май-юни, края на август-септември.

# 140
  • Другата България
А какъв е проблемът да се направи т.нар. смесен сезон?
Известни /или “известни“/, и неизвестни?
Освен това, че известните се канят, а неизвестните се търсят?
И що е то “известен“? За мен например и Неделчо и Туджаров са известни, от една страна, от друга - и двамата са бивши участници в риалити формат, но са познато основно на аудиторията, която е гледала всички сезони на ИВ и която следи надкаста им. Има хора, за които не са познати.
Същото е и с Алекс от О100Г, Цецо го спомена като доста подходящ, мисля и преди да започне формата ние също го коментирахме. Да, ама колко хора са гледали О100Г? За тях Алекс ще е съвсем неизвестен.
Тънка е границата според мен.

# 141
Merri_An, проблемът, ако можем да го наречем такъв, май вече се е проявил с участието на Даяна, поне от прочетеното тук. Не са я приели за достатъчно ВИП и съответно не влиза в ничии сметки. Ако са поравно, като нищо ще има два лагера, но вместо Предатели и Праведни, ще са ВИП и Простолюдие.

# 142
Известните ще изгонят неизвестните и пак ще има уговорки.
Ако искаш интересна игра, хората не трябва да се познават и да знаят че това е игра, а не реалити за спортни постижения и чест.
Значи масово тук хората го съсипаха Владо Николов че изобщо не е в час ама се започна едно обръщане на  палачинката че не можело тотално да се разграничат играта от живота?

# 143
Бих желал, ако е възможно и не ти представлява трудност Simple Smile Така хората във форума ще имат точна представа за казаното по темата и няма да си вадят грешни изводи. Не съм тук за да се заяждам, напротив! Уважавам мнението на всеки фен на предаването, просто е хубаво да се слуша внимателно и да не се предава информацията грешно.

Както подценяваш кастинг аудиторията си, така подценяваш и способността да слушаме внимателно едно интервю.
Моля:

(15м:15 секунди)
А мен ако питате това абсолютно
не го казвам като някакъв спойлер и като
нещо това телевизията как ще си реши
оттука нататъка да се развива преданието
си е абсолютно тяхно право и и тяхно
решение. За мен е най-правилно да има
два сезона. Един в който има непопулярни
и един, в който да има популярни. По
принцип аз като зрител, и не
само като зрител, вие сте били също в
реалити формати, знаете много добре, че
едни хора, които нямат опит пред камера,
нямат опит в такъв тип предавания, на
тях им трябва между три и четири дена
минимум в момента, в който влязат, да се
адаптират въобще към камера, към
обстановка, към микрофони и да заиграят
както трябва. Във формат, в който ти
имаш 15 снимачни дни, в които още
първите четири дена са ти супер важни,
за да се завърти действието, ти ги нямаш
тия четири дена, в които някакви хора
тепърва въобще опипват тая почва,
наречена реалити формат. От тази гледна
точка за мене хора, които са играли и то
тука не говоря само за не говоря
конкретно за популярни. Аз по-скоро съм
фен на участници, които са били в други
реалити формати, нали, не просто
популярни хора, а такива, които са
играли игра в някакъв друг в някакъв
друг формат, защото те влизат и веднага
започват да играят. Ама на момента, в
смисъл още от първия им синхрон, още от
първите им действия, ти виждаш, че тези
хора знаят къде се намират и знаят какво
правят и знаят, че играят тази игра. От
тази гледна точка на нас ни беше много
по-лесно като екип да се свържем с
такива хора, да им пуснем, защото никой
не го беше чувал това предаване, никой
не го беше гледал, да им пуснем формата
и им кажем: "Хора, правим такъв и такъв
формат, вижте го, харесва ли ви, нали,
искате ли да участвате и така нататък."
Ако трябваше да се направи кастинг за
непопулярни хора, първо трябваше да отнеме много дълго
време, кампания разяснителна за въобще
формата какво е, за да се запишат
правилните хора, нали, които да дойдат
на кастинг. Отделно имаш риск естествено
да не може да подбереш нали съвсем а
съвсем правилните. Така че като за този
първи сезон смятам, че много по-правилно
беше да се подходи по този начин и
хората да се запознаят с формата, да да
вникнат в него и съответно вече нали да
се получи една фен база от бъдещи добри
играчи, които да дойдат.

Другият минус
за мене при непопулярните хора е, че
когато ти си фен на върколаци, нали,
играеш адски, с приятели ли играеш
върколаци или с непознати?
>> Не, с непознати.
>> С непознати играеш.
>> Винаги с различни хора съм играл.
>> Аха, защото аз лично смятам, че
когато се играе играта с непознати,
предателите имат супер голям бонус, ама
супер голям бонус, защото ти няма как
този човек, ако не го познаваш, да
анализираш неговото действие и поведение
в момента и и ти им даваш на тия хора
първите пет-шест епизода са абсолютен
ама абсолютен рендъм, в които
праведните трябва да стрелят, ама на
такава слука, че не е истина, защото
това не е формат като Къртицата.
Примерно в Къртицата ти имаш механика, в
която ти провокираш къртицата на всяка
една игра да се дъни,
>> да да саботира, където ти можеш да
гледаш и да анализираш някакви ходове.
В предателите го нямаш това нещо.
Единственото, което имат праведните в
този формат, е подсказките, които идват
от страна на продукцията. Малко
по-трудните задачи, които им са, които
се дават на на предателите в убийствата,
както това с целувката или там с бокала,
с виното.
>> Да. Точно така.
Такива моменти, в които
да провокираш предателите да допуснат
грешка, за да бъдат разконспирирани,
защото иначе много е трудно това нещо да
много е трудно това нещо да се случи. И
тогава пък зрители щяха да кажат "Ебати
скуката, те никога няма да ги хванат тия
тия предатели". Но така де, за мене има
си плюсове и минуси и едното и другото.
Най-правилно е и най-интересно за
зрителите според мене би би било да
гледат и едната и другата версия.
(край на 18м:49 секунди)

Не подценявам аудиторията, още по-малко тази на Трейтърс Simple Smile Виждам, че всеки си гледа през неговата призма, което е най-нормалното нещо, но заключението е - две версии, това би било супер. Друг въпрос е, че популисти не са само известните и за съжаление понякога има разминаване със заявките за силно стратегическа игра на кастинга и след това тежко популистки ходове. Защото човек обича да се показва в най-добрата светлина, особено пред камера. Поради тази причина няма точна рецепта нито в единия модел, нито в другия. Ако беше сезон с неизвестни, щеше да се предполага колко добра игра биха направили стратегически играчи от други формати. Simple Smile

# 144
Гледах reunion show-то и няма да коментирам подробно, а само някои неща, които ми направиха впечатление:

Абсурдно беше, че даваха поне 40-45 минути избрани клипове от сезона. Тежко пълнене на време, което беше излишно. Няма смисъл подобни епизоди да са над час.

Много смешно ми беше как съпругата на Венци Венц му е казала преди формата, че той е ужасен в подобни игри, когато са играли и как след като е чула разказа му как е минал сезона, е казала че той не е бил праведен, а саботьор.

Владо Карамазов си намекна сериозно, че са се панирали Бачорски да не убие 3-4 играчи наведнъж и затова са го спрели. Много лошо планиране, след като изобщо са допуснали подобна опция.

Някои хора затвърдиха тежкото си неразбиране, къде са попаднали. Даже няма да изброявам всички, но Антон Стефанов и Мира са най-безумни в това отношение.

Бачорски си постигна целта, а именно да стане още по-разпознаваем и всички да го хвалят като играч на сезона, което всъщност не е вярно. Глория е най-подготвената, без съмнение. Речта му и цялото му поведение, също ми дойде в повече и беше някак надменно и леко назидателно.

# 145
  • София
Значи, добре, че холандците са следили нашите изкъсо, че не се знаеше какви простотии щяха да излъчат 😉
Не можели неизвестни да се справят с камерите - трябвали им 2-3 дена… Глупости - за 2-3 часа ще свикнат и няма да им правят впечатление никакви камери, микрофони и оператори като се потопят в играта. Единици са тези, които няма да могат и това би трябвало да го разберат на каста.
1. Обявява се каст за новия сезон и се дава линк за записване
2. Изпраща се въпросник на записалите се. -> Пресяват се на |-ви кръг.
3. II-ри кръг. Викат се на интервю и се разпитват по конспект, подготвен от психолози. Тогава могат да им навират в муцуните камери, микрофони, хора, които да ги разсейват и т.н. хитрости…
А не да искат наготово  - този и този са препоръчани, гледан е в някакво тъпо шоу или силово реалити - става…

И още нещо: стига с това зрителите са прости и искат скандали и зрелища . Прости са простите им началници и техните началници. Младите хора масово НЕ гледат телевизия - те се информират и забавляват през интернет / и не само български/. И не са тъпи - доказаха го преди два дни…😀

Извинявам се за тирадата, но много се ядосах ❤ 😉

# 146
  • Stockholm
Е то и в този сезон не бяха особено известни. Например "светилото"  Бачорски кой изобщо го знаеше и какво му е известното? Венци Венц съм го чувала единствено в подигравателни скечове. Реалити звездите също не минават за известни. Коя е Глория?  Единствено актьорите и Ел Капитано могат да се приемат за известни. И точно те се справиха най-лошо Joy Просто кастът трябва да е по-адекватен, независимо с какви- известни или неизвестни. А истината е, че този сезон 80 процента от поканените не се бяха подготвили изобщо. И  следващия път сложете поне двама психопата в тройката на предателите, не само един Joy

# 147
  • Другата България
Сис, специално Бачо си беше познато лице, аз пак ще направя разлика между известни и “известни“, но точно Бачо си беше един от най-известните риалити герои, ако мога така да го нарека. Писала съм, пак ще кажа - не остана риалити формат, в който да не е участвал. Може би не съвсем точно, но още от “Бачорски и златната ябълка“ хората, които гледат формати в тубата знаеха кой е, аз не следя, но и аз знаех кой е, то се говореше постоянно за това. Къде ли не се навря СЛЕД него, в ХК също беше в отбора на “известните“, няма да изброявам другите му изяви. За мен известен не беше, но разпознаваем - да.
Жорката Янев също, Коджабашев и Мая /който е гледал О100Г/, Диляна Попова - доста известно лице. Ева също е разпознаваема, за Тома и Тино да не отварям дума - вероятно всеки знае/ше/ кои са. Данчо фокусникът пък от “Фермата“, Анна Мария с “Ергенът“, Мирелката също доста популярно лице, не само заради Юлиан Костов, Дани Петканов ...да не ги изреждам отново. За актьорите си казала, и за Владо Николов.
За мен най-неадекватните участници бяха Мира Радева, Антон Стефанов и Силвия Петкова. За съжаление и Боби Лазаров.
Те нямаха идея къде отиват и защо. Съжалявам и че не можахме да видим повече от Иван Юруков.

И ми се иска да питам .UFO. за Даяна. Защо беше това отношение към нея - и от участници, а и от продукцията? Тотално пренебрежение, като отлъчена беше. Дори снощи в “Маските“ стоеше неестествено, като някакъв нежелан гост на някакво събитие, на което беше в ролята на аутсайдера?

# 148
Бачорски го помня от участие в Семейни войни преди близо 10 години. Оттогава насам е бил къде ли не под различни форми, но в последните години е все в главна роля. Една бележка към продукцията: ясно е, че такова лице идва с рейтинг, но мислете и в обратната посока, а именно, че ще отблъсне много хора (лично аз не гледах сезона основно заради него, останалите противняци сред участниците са добавен бонус). Поне вкарвайте добър контрапункт, за да има хубав двубой.

# 149
Иван Юруков веднага разбра че е Бачорски.
Само не знам защо отиде да му го каже че да го убият веднага…
Нищо не видяхме от него а според мен беше интересен

Общи условия

Активация на акаунт