Време е за ИКЕА - тема 44

• 23 309
  • 520
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Тук има някакво с покривало

По принцип не съм фен на покривала, по-точно такива легла с борд за мен за неудобни за краката. Особено ако се седи по-дълго. Някаква дъска да ми се забива...
Под покривалото на баба албена, предполагам, че на някой му седят бабешко с покривала.
Иначе някой пита  за персон и половона 120/140 е това.
Маъраци с прожинне харесвам, на икеа с пяна има малък избор и са тънки за мен, но иначе са удобни, сина ми си ги харесва, спи си на техни и са му удобни, но аз и особено мъжа ми, предпочитаме по-дебели.

Удобство.. По принцип е индивидуално и разтеглево понятие, но като цяло са им здрави и читави леглата и паксовете, сега за удобство - човек отива, гледа, пробва.

Аз легла с повдигащ механизъм не харесвям мн, ако дъното не е твърдо и на икеа и на юск са с едни парцали вътре, торба, която се валя по пода, не ми е ок. Иданас леглата са с мн хубави чекмвджета, пробрани горе към конструкцията и вътре, не се прашат, поне на нашето тапицирано, минус за някои хора е, че леглото става с крака и чекмеджета мн високо, за мен е плюс, чисти се мн лесно отдолу. Чекмеджета на колеленца по пода съм го играла с детското легло - никогал повече, то е вечно пълно с прах това.

# 511
Махнала съм твърдото дъно на малма и съм наредила върху паркета нещата. Те са в пликове така или иначе, в кутии...не ми трабва килимче под тях.

# 512
  • София
Малм с твърдо ли е, защото иданас не бяха с твърдо

# 513
Твърдо но свободно стоящо. Демек слагаш го на пода. От две части и само се местеше...

# 514
С по-голям размер покривка. Спуска се до чекмеджетата. Вижда се ръб, но чак толкова не е болка според мен. Ако завивката отдолу е плътна и спусната до ръба, според мен ще обере тази “чупка”
Ама за детска не бих се вживявала толкова. Мога да покажа на лс elleni.

# 515
Аз да повдигна въпроса за подматрачните рамки
Дават тези видове:

Обаче , чета отзивите и на един или два Malm-a пише, че много скърцат. Към кои ще не насочите? Става въпрос за 90/200 или 120/200.

# 516
Имаме на детско легло ширина 80, дължина разтегателна - не знам кой модел е рамката, но се справихме със скръцането. Омотахме дебело монтажно тиксо около напречните летви да няма търкане дърво в дърво, и спря да скърца.

# 517
  • София
Ние си спим вс с най обикновенните и нищо не ми скърца. Може би малм скърца, а не подматрачните?

# 518
  • In transit
Нашата е lonset, скърцаше малко в началото, като сменихме матрака. Оказа се, че като регулирахме текстилните ремъци и спря да скърца.

# 519
Благодаря за отговорите. Мислим го още и какво легло ще вземем. А, по принцип, става ли да се ползват подматрачни рамки на други фирми за Malm? Имам бял Малм 140/200 от няколко години, не е мръднал. Подмат.рамка не знам каква е, но нито скърца, нито нищо. Затова го мисля.
И

# 520
  • In transit
иванита, стават. В детската също бяхме взели Малм 120см, но по него време Икеа нямаше подматрачна рамка с този размер и купихме една от Росмари. По-скъпа беше от нашата, но нямахме избор и не е уау, като качество. За мен икейската е по-добра и здрава.

Общи условия

Активация на акаунт