По принцип не съм фен на покривала, по-точно такива легла с борд за мен за неудобни за краката. Особено ако се седи по-дълго. Някаква дъска да ми се забива...
Под покривалото на баба албена, предполагам, че на някой му седят бабешко с покривала.
Иначе някой пита за персон и половона 120/140 е това.
Маъраци с прожинне харесвам, на икеа с пяна има малък избор и са тънки за мен, но иначе са удобни, сина ми си ги харесва, спи си на техни и са му удобни, но аз и особено мъжа ми, предпочитаме по-дебели.
Удобство.. По принцип е индивидуално и разтеглево понятие, но като цяло са им здрави и читави леглата и паксовете, сега за удобство - човек отива, гледа, пробва.
Аз легла с повдигащ механизъм не харесвям мн, ако дъното не е твърдо и на икеа и на юск са с едни парцали вътре, торба, която се валя по пода, не ми е ок. Иданас леглата са с мн хубави чекмвджета, пробрани горе към конструкцията и вътре, не се прашат, поне на нашето тапицирано, минус за някои хора е, че леглото става с крака и чекмеджета мн високо, за мен е плюс, чисти се мн лесно отдолу. Чекмеджета на колеленца по пода съм го играла с детското легло - никогал повече, то е вечно пълно с прах това.