Аранжиране на маса - 10

• 27 159
  • 242
  •   1
Отговори
# 75
Гледахте ли репортаж по новините за отворените врати на френската резиденция?. Обстановката, мебели, картини и особено :Масата за прочутата закуска на Фр Митеран с български дисиденти... чашките, обстановката... ах, ах, право в сърцето! Heart

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 07:59 от Светкавица

# 76
Не съм гледала, обаче си спомням преди доста години на един работен обяд в тесен кръг (така бих го нарекла) във френското посолство какво ме впечатли най-много - покривката. Бяла, със синя флорална бродерия по краищата - точно като едновремешните мамини бродирани покривки. Интересна ми беше асоциацията, очевидно и за французите това беше нещо традиционно и ценено. За съжаление от покривките на мама от този вид вече нямам, аз пък така и не се научих да бродирам.
Момичета, насъбрала съм сума нови неща, не успявам от работа да снимам, но пък се радвам на вашите снимки. Добре, че поддържате огъня в огнището на темата Yellow Heart

# 77
  • София
Кубратова, ще поддържам огъня, но се надявам да ти остане време да видим твоите красоти.
За тази трапеза идеята дойде от сина ми, който ми показа един забравен от мен шкаф, в който стоят гювечета. Затова вечерната масат беше българска, битова, домашна.
И отново с хангъли розички в бяло.
       🤍💚❤️🤍💚❤️🤍💚❤️🤍💚❤️

# 78
  • Австрия
Много красива свещ, Янче Heart Eyes За мен най-, ама най-голямото предизвикателство би било маса в български фолклорен стил: освен два еднакви свещника троянска керамика (сантиментален и много скъп подарък), друго нямам! Иска ми се.. но не става със самолета от Бг, като знам как подхвърлят куфарите.. Smiling Imp Имаме в квартала български магазин, основно за хранителни продукти и бих могла да поръчам, но... изборът е много ограничен, а аз искам да си пасне на свещниците. Спира ме и това, че троянската керамика е доста тежка, а кухненските шкафове и без нея са пълни.

За днешната януарска неделя:

blaukaroserviette_ by Dimitrana S, auf Flickr

# 79
  • Враца
Много красиви маси! Два пъти превъртам темата и не мога да се нагледам! Heart

# 80
  • София
Здравейте, група! Дими много красива маса. Салфетките са сгънати прекрасно.
Аз след работа реших да мина през кварталния цветарски магазин. Харесах си тези жълти розички и още по пътя идеята за вечерната трапеза започна да се заражда.
Ето я и нея в любимото ми ментово зелено и жълто за акцент.
Нека всички имаме една спокойна и приятна вечер! 💛💚💛💚💛

# 81
Казват, че предвестник на пролетта е кокичето. Но май са се объркали. Предвестник е Яна от тази тема. Или пък още по-добре - Яна, която скоро ще ни презентира маса с кокичета. 😉

# 82
  • София
Soul81, ходи да пуснеш тото, хаха.

# 83
  • Австрия
Янче, много приятна цветова комбинация! И толкова жизнерадистно жълто... радва очите! У нас - отново почти монохромно, ама така пък сега да ми се прииска нещо ярко и жълто Grinning Ще видим...
Толкова е мрачно времето и все още се стъмва рано, та свещите никак не са излишни, напротив Wink

pastelrosa7a by Dimitrana S, auf Flickr

# 84
  • София
Димс, искам пролет вечеее, искам да е цветно, свежо, ето и нещо от мен по темата пролет:

# 85
Това младите много бързате с пролетта Simple Smile
Чакайте си сезоните, де...като поостареете, ще ви се иска да са двойни, не да минават бързо Simple Smile
Аз пък си чакам снега и толкоз (тука едно краче тропа, ако не го чувате), все пак е едва януари и му се надявам.

# 86
  • София
Кубратова, какво пиеш?😀Да те черпя, че ме наричаш млада🤣

# 87
Е, Янче, за мен си млада. Младите си личите - тегли ви към пролетта все, пъргави сте, а мен напоследък - към зимата и хралупата, направо ми иде да заспя зимен сън - жалко, че на човеците не дават Simple Smile
Няма да ти излезе скъпа почерпката - пия по една капачка питие, ама съм решила да задобрявам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 88
  • София
Днес е последният ден от месец януари, утре започва нов месец.
Месец на любов, вино и красота.
                 ❤️🩷❤️🩷❤️
С тази първа валентинска трапеза у дома ще посрещнем довечера месец февруари.
Да си пожелаем много здраве, щастие и любов!
Хубав съботен ден! 🥰

# 89
  • София
Една традиционна българска трапеза за Трифон Зарезан с гювеч, гювечета, бутилка българско вино и красиви шевици, придружени от прекрасна народна музика. Нещо в мен винаги трепва когато редя такава маса, обичам родината си! 🤍💚❤️
                            🇧🇬 🇧🇬 🇧🇬
А навън вали сняг, мислено се пренасям в някое сгушено в снега българско село. ❤️

За втория ден на месец февруари...семпла маса в бяло, сиво и сребърно като бялата приказка навън.
🤍🩶🤍🩶🤍🩶🤍

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 13:21 от iana28

Общи условия

Активация на акаунт