За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 2 518
  • 74
  •   2
Отговори
# 45
Иска си малко свикване и проби кой зеленчук на какви парчета да сложиш в него и какво количество. Че не е едно и също за краставица и за нещо по-твърдо като морков или тиква как стават. Но като му свикне човек веднъж, няма грешка чопърчето.
Аз моето го взех на майтап и уж за временно - моите хора ми ожениха купата на чопъра 3в1 и уж само докато си купя нов. И си останах с него, за момента ми върши достатъчно работа.

# 46
  • Бургас
Баница с картофи правя. На колко градуса с вентилатор трябва да е загрята фурната?

# 47
  • Варна
На  200 градуса. После намали до 180 за 30 мин., накрая я завий, да се досготви/задуши.

# 48
Може ли да помогнете с кексова рецепта, но по-здравословна, като за деца. Единствено трябва да е една идея по-течна сместа, понеже ще се пече в силиконова форма тип като за мъфини. Формата е с коледни фигурки и идеята е да си личат след като се изпекат.

# 49
  • София
Може ли да помогнете с кексова рецепта, но по-здравословна, като за деца. Единствено трябва да е една идея по-течна сместа, понеже ще се пече в силиконова форма тип като за мъфини. Формата е с коледни фигурки и идеята е да си личат след като се изпекат.
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%81%D0%BA%D0%B0
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%82%D0%B5%D0%BB

# 50
  • Бургас
Вчера купих печено пиле от Кауфанд. Вътре в Кауфланд срещу витрината с меса понякога изкарват витрина с прясно печени на грил пилета. Обаче не стигнахме до него и  го обезкостих, и месото е в кутията от пилето, в хладилника, където температурата е 3,5°. Поне така мисля, защото е на 3,5 нагласен хладилникът и според мен това са градуси. Въпросът ми е утре (тоест след два дена и две нощи в хладилника) пилето ще е годно ли за консумация?

# 51
  • Sofia
Вчера купих печено пиле от Кауфанд. Вътре в Кауфланд срещу витрината с меса понякога изкарват витрина с прясно печени на грил пилета. Обаче не стигнахме до него и  го обезкостих, и месото е в кутията от пилето, в хладилника, където температурата е 3,5°. Поне така мисля, защото е на 3,5 нагласен хладилникът и според мен това са градуси. Въпросът ми е утре (тоест след два дена и две нощи в хладилника) пилето ще е годно ли за консумация?
Аха, нищо му няма. И все пак, по принцип - отваряш и ще разбереш дали или... Simple Smile

# 52
Няма причина да не издържи /пилето/ в хладилника. Аз доста често купувам различни меса, включително и печено пиле от топлата витрина на Фантастико и издържат дори по 3-4 дни.

# 53
Зависи колко е седяло преди това. Вероятно ще издържи.

# 54
  • София

Това ми върши добра работа. Понякога и като боксова круша, защото си трябва здрав юмрук  Smiley

Снощи направих много вкусна запеканка с яйца, козе сирене, чаша прясно мляко, задушени гъби и спанак. Накрая поръсих с кашкавал, колкото да се разтопи. Вместо брашно, използвах желатин.

Може ли да споделите рецепти за сполучливи десерти с желатин? Започнах да го използвам смело покрай момичетата от темата за нисковъглехидратното хранене.

# 55
  • In transit
Hrupka, заповядай:
Няколко варианта на панакота.

И мусови торти, няколко вида

# 56
Сряда вечерта сварих патешко и направих ориз. Остана ми бульон и мислих да правя супа, но имаше ядене тези дни. В хладилника е колко може да изкара преди да се развали и след това супа с такъв бульон?
В неделя вечерта или понеделник ще готвя и ще го използвам.

# 57
  • Русе
Скрит текст:
Сряда вечерта сварих патешко и направих ориз. Остана ми бульон и мислих да правя супа, но имаше ядене тези дни. В хладилника е колко може да изкара преди да се развали и след това супа с такъв бульон?
В неделя вечерта или понеделник ще готвя и ще го използвам.

Замрази бульона във фризера и после при нужда го ползвай. Аз например замразявам всякакви бульони каквито ми останат във формички за лед. После слагам на супи, яхнии.

# 58
  • Бургас
Ще правя най-вкусната торта от моето детство. Дълбана е и в пълнежа се слагат 3 лъжици кокосови стърготини. Обаче на магазина нямаше стърготини, а имаше брашно. На етикета пише, че е 100% кокосово. Ще ми свърши ли работа или ще стане на тесто, на каша? Да знам дали да я почвам днес тортата или утре да търся стърготини.

# 59
Не са едно и също, кокосовото брашно предимно е обезмаслено и е сухо като трици, за разлика от стърготините. Поема течност по розличен начин, прецени си дали те устройва да си нагодиш консистенцията (изчаквай малко ако пробваш, за да видиш като поеме течността) или ще играеш на сигурно и ще си купиш стърготини. Текстурата е ясно че ще е различна.

Общи условия

Активация на акаунт