💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 13 (01.12 - 08.12) * ФИНАЛ * 💪

• 101 919
  • 2 403
  •   177
Отговори
# 2 325
На мен ми е леко обидно когато тук периодично се прокрадват мненията че, видите ли, ТАКА се играела играта, че подлостта, схемаджийството и оцеляването на всяка цена трябва да се оценят по-високо от откритата, силна и доблестна игра. Сякаш ние сме някакви уникални тъпаци, които не могат да преценят какво трябва да си набавят от формата, и излишно търсим романизирани герои докато хулим истинските играчи. Имали право да играят по този начин - супер, за мен остава правото да не ми допада подобно човешко обезценяване за посредствена награда. Не говорим за Железния трон все пак, макар и това да е сериал по всички правила на жанра. И за този жанр най-малкото е нужно злодеят/злодеите да имат КАЧЕСТВА и да не се появяват двайсет минути преди края на последния епизод. 

Да си призная, направо ме уби заключението, че интересното е да се промъкваш напред с всички средства за сметка на достойнството си. Другото било скука и проспиване на сезона - само защото не ти е приоритет задължително да кроиш, да се скатаваш и да прецакаш другия. Имало явно Вселена, в която Миро бил най-интересният образ от финалните четирима - ОК, ама не е моята Вселена.  Харизмата си остава фактор номер 1 във ВСЕКИ телевизионен продукт и "проспалият сезона" Калин дори докато хърка на дивана между битки, е в пъти по-интересен и чаровен от прилепчивия предател Миро. Знаел къде бил попаднал - и къде е това? Някъде, където навлича кожата на мрънкащ страхливец и спира да бъде човек за два месеца ли? Направо закова интереса с този подход. Да си беше останал в миманса по-добре, където беше 9/10 от сезона.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 10:57 от жижик

# 2 326
👍👍👍👍💯💯💯💯
Няма кой да ме убеди, че можеш да си диаметрално противоположен човек за два месеца в предаването от това, което си на вън. Тези похвати са тествани и упражнявани и в живота.
На мен ми е леко обидно когато тук периодично се прокрадват мненията че, видите ли, ТАКА се играела играта, че подлостта, схемаджийството и оцеляването на всяка цена трябва да се оценят по-високо от откритата, силна и доблестна игра. Сякаш ние сме някакви уникални тъпаци, които не могат да преценят какво трябва да си набавят от формата, и излишно търсим романизирани герои докато хулим истинските играчи. Имали право да играят по този начин - супер, за мен остава правото да не ми допада подобно човешко обезценяване за посредствена награда. Не говорим за Железния трон все пак, макар и това да е сериал по всички правила на жанра. И за този жанр най-малкото е нужно злодеят/злодеите да имат КАЧЕСТВА и да не се появяват двайсет минути преди края на последния епизод.  

Да си призная, направо ме уби заключението, че интересното е да се промъкваш напред с всички средства за сметка на достойнството си. Другото било скука и проспиване на сезона - само защото не ти е приоритет задължително да кроиш, да се скатаваш и да прецакаш другия. Имало явно Вселена, в която Миро бил най-интересният образ от финалните четирима - ОК, ама не е моята Вселена явно.  Харизмата си остава фактор номер 1 във ВСЕКИ телевизионен продукт и "проспалият сезона" Калин дори докато хърка на дивана между битки, е в пъти по-интересен и чаровен от прилепчивия предател Миро. Знаел къде бил попаднал - и къде е това? Някъде, където навлича кожата на мрънкащ страхливец и спира да бъде човек за два месеца ли? Направо закова интереса с този подход. Да си беше останал в миманса по-добре, където беше 9/10 от сезона.

# 2 327
Точно това е. Ако си честен и открит, в ролята на злодей, хората ще те уважават. Ако кажеш искам да печеля битки, трябват ми грошове и ще съм на битка срещу най-слабия/контузения, ОК. Но тихо и подмолно, НЕ! Никой не харесва злобни човечета, които гледат как да те прецакат, тихо зад гърба ти.

# 2 328
  • Be realistic - plan for a miracle.
Точно. Бих приела Миро да каже поне на синхрони - искам Дино, защото смятам, че е по-слаб от Чикагото и ще го бия по-лесно; пращам Ивайло, защото е контузен и има голяма вероятност да отпадне. Да е честен с нас поне. Не да мърмори нещо за разчистване на сметки и прочие нелепости.

Еми той пробва честно да каже, че иска да махне Калин, защото е силен и гледа да го разкара, това се върна като бумеранг, казаха си му, че е "шубе" и сега вече не смее да си каже истината и почна с измислиците. Grinning

Просто страшен мишок и нагаждач.
Гнус ме е от нагаждачи даже повече, отколкото от страхливци.

# 2 329
ако са искали да се смилят над Дино другите не трябваше да гласуват за него. но го направиха и изпратиха на Миро.  на този етап от играта така щяха да гласуват и най-, най- верните дружки на Дино.

Алекс си купи имунитет.
Калин е с имунитет.
Чикагото имаше сабите.

Като махнеш 3 от 5 колко остава? Thinking
и какъв е идвода?  освен Дино кой друг можеше да отиде на битка?  Ралица?
и защо Миро или който и да е друг на негово място по това време на играта трябва да се смили над Дино?

Никой не търси милост. Начинът, по който приемаш победите и загубите , е много показателен какво носиш. Ей там е разликата.

# 2 330
Аз нямам нищо против стратезите и злодеите в ИВ. Миналата година харесвах Марто и Добрин. Харесвах и Елвиса, Джаферович също. Само че Миро не е нито стратег, нито злодей. Той беше безлична мишка. Ако ще го играеш злодей или стратег, трябва да заявяваш това поне в синхроните. Мирчо лъже и маже не само пред хората вътре в играта, той лъже, маже и се оправдава пред нас, зрителите, а това е нещо, което не харесвам. Радостина поне на синхрони си казваше, че иска да разкара силните мъже и да избутат с всички средства колкото може по-напред в играта. Тя поне не се е опитвала да лъже зрителите.
И тези, които не харесват Мирко автоматично не мислят? Няма шанс просто да имат различно мнение?
Цялата му стратегия основаваща се на залягане, игра със силния на деня, не поемане на отговорност за никакъв пост, чистене на силните, предаване на хора от коалицията - ок. Така е решил така играе, но ехидните и подигравателни синхрони са си неговия неприятен характер, който отблъсква много. А комбинирано с енергията на умрял в кожата си, мрънкането, не показването на поне едно типично мъжко качество и наричането му от продукцията вълк е направо смехотворно. За сравнение Шопа е неприятния, но е мъж и донякъде секси , Мирко е като Кен на Барби - липсват някои неща.
Аз казах че няма надежда но може един с друг да спорите Миро на добър ли се прави или е ехидени подигравателен по синхроните и скатаването валидна стратегия ли е.

# 2 331
Наистина темата стана неприятна за четене. Едно е да се коментира Мирослав, Калин и т.н., друго е да се пръкват някакви 4-5 човека от нищото и да обиждат списващите, че са тъпаци, защото не оценяват гения на Мирослав... не знам колко точно човека пишат и само колко четат и слагат лайкове, ама едно 99,99% не харесват Мирослав. Демек тука сме се събрали отбор малоумници и разгонени тийнки, и само тези четиримата фена на Миро са най-умните на този свят. Нещо ми напомня на "сценария" в самото предаване - всичките тъпи, само Миро умен... Прелива се от пусто в празно с едни и същи приказки защо Калин и защо НЕ Мирослав.. чак вече става досадно. Аз лично искам да благодаря на всички тук, които харесват Калин и го подкрепят, защото това сте хората от моята кръвна група!!! На всички, дето ни се подиграват и мислят, че са много оригинални, здраве ви желая и това е...и да ви обиждам, няма да се промени нищо, но на такова ниско ниво няма да сляза..

# 2 332
  • София
Това не беше битка за човек с контузен кръст. Но и Мирцата това си му беше целта, да излезе срещу контузен играч. Но и думичка не каза за това - поредното жалко поведение.
Синхроните му са смешни-мрън, мрън, никой не ме разбира.

# 2 333
Аз нямам нищо против стратезите и злодеите в ИВ. Миналата година харесвах Марто и Добрин. Харесвах и Елвиса, Джаферович също. Само че Миро не е нито стратег, нито злодей. Той беше безлична мишка. Ако ще го играеш злодей или стратег, трябва да заявяваш това поне в синхроните. Мирчо лъже и маже не само пред хората вътре в играта, той лъже, маже и се оправдава пред нас, зрителите, а това е нещо, което не харесвам. Радостина поне на синхрони си казваше, че иска да разкара силните мъже и да избутат с всички средства колкото може по-напред в играта. Тя поне не се е опитвала да лъже зрителите.
Ма какъв злодей! Да си злодей се изискват не по- малко качества от това да си герой. Злодеят е чаровен, загадъчен, Умен, комбинативен, твърд в позициите си. Обикновено се влюбвам в злодея, докато го мразя. В случая става въпрос за един Игор или нещо подобно. Май прешъс дет се вика😉

# 2 334
Аз искам нещо друго да попитам любителите на стратегическите реалита и на стратегическата игра, какъвто любител смятам, че съм и аз:
Ако настоящият сезон на Игри на волята завършва като един стандартен епизод на Сървайвър, където победителят се определя  след гласуване от съвет на финалистите, кой според вас щеше да спечели сезона - Миро или Калин?

# 2 335
Ех, Дино, дано си се възстановил, нищо в тези игри, нито наградата, нито класацията, нито рейтинга им струват повече от здравето. Павел, с коментара си, че това било викове на болка Unamused Благодарим, че поясни, никак не си личеше, че се мъчи. Голяма гордост, че си тормозите участниците. Успех в живота, беше сред запомнящите се участници, към края понякога ме дразнеше, но цялостно ми е позитивно мнението за него.
Миро и да спечели и да загуби днес, хейта просто няма как да му се размине. В единия случай, ще е нареждан за победа, която в очите на масовия зрител ще е незаслужена, в другия ще има "любезни" коментари, как абсолютно заслужено е загубил и кармата си е свършила работата. Bowtie Та за г-н Канадски полезен ход и време за евакуация преди цунамито вече няма. Но пък, бидейки достатъчно голямо перде с 0 скрупули, може спокойно да претендира, че "дъжд го вали". Съжалявам, но той не е спрял да си противоречи по синхрони и диалози с играчите. Поне и сам може да се види сега отстрани.
Калин, разбира се ми е фаворит, но който и друг да е, Алекс или Чикагото, все ще ми е по- симпатичен. Но генерално, абсолютно съм зачеркнала чека и формалното първо място като победа, така че уатевър.
Иначе да, игрите не са олимпиада, не са и конкурс Мистър и Мис, няма и ясен и категоричен регламент, който да следват относно стратегии. Та по тези параграфи, може да приемем, че грешен ход и начин за стигане на финал и победа няма. Но това, просто няма как да елиминира зрителските предпочитания. Та няма смисъл да си обясняваме, защо трябва или не трябва да харесваме, или не харесваме някой. Всеки си има глава на раменете и личен морален компас. А публичността винаги е вървяла и с негативизъм. Никога няма как да си на 100% обичан. Та, който е влязъл там, трябва да е бил наясно. Аз ако не искам да ме коментира половин България, просто няма да вляза там и толкова.

# 2 336
Много добре казано!
А господата (защото са основно мъже писачите - защо ли?) на които така им импонира Мирко - халал да им е такъв в обкръжението.
Наистина темата стана неприятна за четене. Едно е да се коментира Мирослав, Калин и т.н., друго е да се пръкват някакви 4-5 човека от нищото и да обиждат списващите, че са тъпаци, защото не оценяват гения на Мирослав... не знам колко точно човека пишат и само колко четат и слагат лайкове, ама едно 99,99% не харесват Мирослав. Демек тука сме се събрали отбор малоумници и разгонени тийнки, и само тези четиримата фена на Миро са най-умните на този свят. Нещо ми напомня на "сценария" в самото предаване - всичките тъпи, само Миро умен... Прелива се от пусто в празно с едни и същи приказки защо Калин и защо НЕ Мирослав.. чак вече става досадно. Аз лично искам да благодаря на всички тук, които харесват Калин и го подкрепят, защото това сте хората от моята кръвна група!!! На всички, дето ни се подиграват и мислят, че са много оригинални, здраве ви желая и това е...и да ви обиждам, няма да се промени нищо, но на такова ниско ниво няма да сляза..

# 2 337
Ма какъв злодей! Да си злодей се изискват не по- малко качества от това да си герой. Злодеят е чаровен, загадъчен, Умен, комбинативен, твърд в позициите си. Обикновено се влюбвам в злодея, докато го мразя. В случая става въпрос за един Игор или нещо подобно. Май прешъс дет се вика😉
Да, злодейството също е талант. Елвиса го изигра добре и  предизвика респект, вместо омраза. Миналият сезон детинските сговори на Мартин и Добрин и хихикането им не ми позволиха да завърша гледането. Този сезон се получи- имаше passion, имаше страст. Накара ни силно да любим и мразим. Не вярвам, че когато избираме да гледаме ИВ да го правим, защото ценим формата. Все ми е едно, че не е Сървайвър, от който помня само Николай Мартинов с безумната идея в отшелничество да построи фалшиво леговище. Друга участничка от същото предаване - Надя в момента ми е студентка и не мога да позная в нея "победителката" от формата.  Случайно го разбрах от колегите и, защото единственото което помня за нея е че победи жена и тогава я харесвах. С това искам да кажа, че поне аз  искам да видя характери, хора, работа под натиск. Ще ми липсват основните герои. Няма да има с какво да ги заместя и вероятно ще се върна към корейските и китайски сериали за запълване на някои вечери.

# 2 338
Усещам как довечера Чикагото ще получи от Ралица и чека за 100 хилки и камъчето с нейния автограф.....пък Вие си се дърлете за Калинки, Мировци и Алексчета Trollface Trollface Trollface

Това с майката на Калин и брат му ми напомня на Ники Мартинов с дъщерите му Габриела и Биляна. Подготвени лудаци не във фитнес залите, а с яко екшън сред природата. Stuck Out Tongue

# 2 339
  • София
Аз искам нещо друго да попитам любителите на стратегическите реалита и на стратегическата игра, какъвто любител смятам, че съм и аз:
Ако настоящият сезон на Игри на волята завършва като един стандартен епизод на Сървайвър, където победителят се определя  след гласуване от съвет на финалистите, кой според вас щеше да спечели сезона - Миро или Калин?

ТОП коментар! И абсолютно резонен въпрос, на който отговор не чакам. Хора, спрете да опонирате с точни факти на защитниците на Миро, че не мога да ви смогна и пак ми свършиха лайковете 🤣 пак ще се връщам назад по-късно.

В анкетата от мен предвидимо КАЛИН (любов моя) ФОРЕВЪР🐞 Не просто настигна предишните ми любимци Любо, Андрей и Момчи, а ги и задмина с голяма разлика. Секси, а същевременно наивно невинен е много добро описание, благодарим за инфото💙

Заради него ще си причиня и предизвестения финал, искам да го гледам максимално дълго на екран/терен. Не мога да повярвам, че ще му го пожелая, но егоистично се надявам да го гледаме и в Турнирите и на кастинг битка другия сезон.

Само за довечера ще трябва да приложа емоционално-хигиенен филтър и да пропускам постовете на определени потребители, които ми омърсяват иначе разкошната тема. Наистина ще ми липсват нашите дискусии тук и даже съжалявам, че се осмелих да се включа толкова късно.

Общи условия

Активация на акаунт