Кралски работи и клюки - декември 2025

• 461
  • 9
  •   6
Отговори
  • София
Пътеводител на кралския дрескод - дневно мъжко облекло

Запътили сте се към дневно събитие във висшето общество, как ще се облечете? Отговорът е - дневен костюм, утринният еквивалент на бялата папийонка. Ще го видите на официални, дневни събития като сватби или Роял Аскот. Дневният костюм е доста по-неформален и правилата там не са толкова строги, но все пак си има определени компоненти. Първият е дневното сако - в черно или сиво. Това сако е всъщност фрак, като във вечерните ангажименти, но за разлика от строгите вечерни фракове, тук кройката е по-мека и дължината отзад е преливаща, а не под остър ъгъл. Под сакото има светла жилетка, бяла риза с твърда яка и вратовръзка, а не папийонка. Панталоните тук са официални и правилото е да са сиви, с едва забележими вертикални райета. Тоалетът завършва с черни кожени обувки оксфорд. Може да се добави и черна шапка - цилиндър или медал/орден. В дневното облекло мъжете често добавят по нещо индивидуално, което да ги отличава. Въпреки, че има правило за позволените цветове, те често слагат и по-нестандратен цвят жилетка, вратовръзка и дори съчетават цветове с роклите на дамите си.  За повече екстравагантност могат да се добавят и аксесоари като цвете, кърпичка в бутониерата или дори часовник с верижка.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 00:22 от jasmin tisane

# 1
  • Някъде там
Благодаря, че ни запознаваш и с дневния дрескод, Жасмин.
Не ми харесват панталоните на райе. Ако бяха един цвят, щеше да е много по-добре.
Фредерик ме уби, не очаквах от него чак такава екцентричност:Grinning:
Като изключим панталоните които цялостно не са ми по вкуса, най-много ми харесва Даниел. Неговият е най-стилен и добре скроен, дори панталона.

Вилем и Максима са пристигнали.
 Утре, по покана на президента Дженифър Гирлингс-Симонс, ще започне тридневната държавна визита в Суринам.

Чудесна е Максима. Елегантна, нагласена и с хубава прическа. Тази пола добре е направила, че й е взела подходящ топ и я е съчетала с елегантни сандали. Много по-добре стои така и изглежда като рокля.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 07:51 от daviz

# 2
  • София
Принц Уилям, ще бъде днес в Уелс, където ще отбележат водещи отрасли в Уелс и позицията му като основна дестинация за национални и международни инвеститори.

# 3
  • Някъде там
Страхотно празнично настроение, усмивки, забавление, топла и уютна атмосфера лъхат от клипчето за украсяване на елхата на датското семейство.
Чудесно начало на празничния сезон. Красива елха.
https://www.instagram.com/reel/DRtatchiDTe/?igsh=MThxY3ZmYmFpbDlxbQ==

# 4
Благодаря за новата тема! Много елегантно стои дневния костюм на господата. Датчаните са симпатични при украсяване на елхата, която ми харесва, че изглежда типично по скандинавски.
От мен снимка на четири от аристократките-дебютантки.

# 5
Винсент за мен е най-хубавото момче от подрастващите рояли и като дете се отличаваше от всички, а Максима много отдавна не ми е харесвала толкова много.
С Фредерик и Гийом се посмях, но пък са свежи.

# 6
  • Glasgow
Хубави снимки, Жасмин, харесвам дневния формъл стил 😅 много ми е филмов
Моята слабост Филип в този стил

# 7
  • София
О, да, някъде ми попадна статия, че Филип е бил еталон за дневна елегантност, но сега не мога да я намеря. Имаше паралел с всички от семейството, ами да, той си е бил напет отвсякъде. Определено бие синовете си, ако не друго.

# 8
  • Glasgow
Той и много хубава фигура има, всичко му стои, дори като възрастен. В резиденцията им в Единбург има много хубави снимки от младините им.

# 9
На мен Зара много ми прилича на дядо си, иначе Чарлз също е често сравнително екстравагантен.
Едуард също остарява много добре.

Общи условия

Активация на акаунт