Звездни Компромати- Декември'25

• 249 765
  • 2 618
  •   2
Отговори
  • Rock & Roll feeling ...

35 години „Сам вкъщи“

Златното дете на Холивуд, което успя да оцелее.

Всичко започва през 1974г., когато Кристофър Кълкин шофирайки някъде из  Сънданс, Уайоминг минава покрай един строеж, а пътя регулира младата и красива Патриша Брентръп. Спира го, а той ... се влюбва силно. Кани я на среща, двамата се сближават, местят се в Ню Йорк, създават 2 деца. А на 26 август 1980 г., се появява и третото -  малкият Маколи Кълкин.

Ранният живот на семейство Кълкин е бил труден. Те са живели в апартамент с една спалня в Манхатън. Да, обстановката е била луксозна, но парите са били изключително оскъдни. Майката е работила като телефонна операторка, а бащата някога е бил театрален актьор. Г-н и г-жа Кълкин обаче изглежда са имали друго занимание: да правят бебета.

Кълкин си спомня апартамента в Манхатън просто като коридор. Не си спомня да е имало врати, освен на банята, която не е имала дори работеща ключалка. Като трето дете, той си спомня само поредица от пристигащи бебета и апартаментът, който е ставал все по-малък и по-малък. След като достигнали магическото число седем, семейство Кълкинс спрели с новите попълнения.

Със седем деца и двама възрастни, малкият апартамент бързо се превръщал в тенджера под налягане.
Тъй като семейство Кълкинс били много бедни, родителите им очаквали децата да печелят пари. Маколи Кълкин започнал работа на четиригодишна възраст, появявайки се на сцената с Нюйоркската филхармония.

Но да гледат на децата си като на златна гъска, далеч не било най-лошото, което се случвало в семейство Кълкин. Маколи открито говори за проблемното си детство и определя баща си като  „нарцисист“ и „насилник“.

„Той казваше: „Постарай се, иначе ще те ударя.“ Беше лош човек. Беше насилник – и физически, и психически. Мога да ти покажа всичките си белези, ако искаш. Всичко, което се опитваше да постигне в живота, аз го направих преди да навърша 10 години.“

През 1995г. родителите му се разделят. Нямат развод, защото никога не са били женени, но започват процедури по попечителство над децата както и делба на спечелите пари от Маколи. Бащата е и мениджър на детето, но винаги е криел колко точно пари е спечелил сина му. В този период става ясно, че малкият е спечелил над 15 милн. долара. Маколи  успява да отстрани родителите си като настойници, за да нямат достъп до богатството му:

“Премахнах имената на родителите си от попечителския си фонд и намерих изпълнител, който да се грижи за парите ми в случай, че някой се опитва да бръкне в кацата с меда.”

Когато съдията постановил, че Маколи трябва да посещава баща си, младият актьор взел нещата отново в свои ръце: „Казах на адвоката ми: „Няма да го правя.“ Той отвърна: „Това ще е неуважение към съда и може да имаш проблеми.“ А аз казах: „Добре. Нека тогава съдията ме арестува, защото не искам да посещавам баща си, който ме е малтретирал. Даже го предизвиквам. Да арестува най-известното дете в света.“

Актьорът признава, че не е говорил с баща си от близо 30 години: „О, напълно си го заслужава. Той е човек, който има седем деца и четири внуци. И никой от тях не иска да има нищо общо с него.“

Маколи споделя още, че ако той беше в такава позиция, щеше да се запита къде е сбъркал, но е убеден, че Кит не мисли така. Той определя раздялата на родителите си като „най-хубавото нещо, което някога се е случвало" в живота му, защото освен тормоза на който е подложен, спира и натискът да работи постоянно.
Той си взима неопределен творчески отпуск, но за съжаление това не е достатъчно, за да компенсира нанесените по психиката му щети.

След като напуска киното в средата на 90-те години, Маколи Кълкин се сблъсква със сериозни лични проблеми. Животът му е погълнат от зависимости към алкохол и незаконни вещества, както и от депресия. Често папараци щракат Маколи на улицата, а негови грозни снимки се появяват в жълтата преса.

Кълкин е бил арестуван от полицията за притежание на наркотици многократно, включително през 2013 г., когато са били конфискувани мощни антидепресанти без рецепта.

Актьорът многократно се е озовавал в скандални истории: карал се е с журналисти, появявал се е публично в неадекватно състояние, включително на сватбата на Натали Портман. Всичко това е породило слухове за психическата му нестабилност.

Трагичната загуба на сестра му Дакота през 2008 г. влошила депресията на Кълкин. Той направи няколко опита за прекратяване на живота си, а през 2012г. е спасен от свръхдоза.

Не е тайна, че Кълкин е търсен многократно за коментар, около скандалите свързани с Майкъл Джексън, тъй като имат многогодишно приятелство. Едва през 2020 г. се съгласява да коментира отношенията им.
По отношение на въпроса дали някога Маколи е бил насилван, или е виждал някого да бъде насилван от покойния изпълнител, актьорът е пределно ясен: отговорът му е НЕ.

"Вижте, ще започна с тази реплика - не е реплика, истината е: Никога нищо не ми е правил. Никога не съм го виждала да прави нещо подобно. Особено в този момент от времето, нямам причина да си премълчавам. Човекът почина. Ако имаше нещо, сега би било най-удачното време да говоря. И ако имах какво да кажа, със сигурност щях. Но не, никога не съм виждал нещо подобно; той никога не е правил нещо подобно."
Но разбира се това е неговата опитност и неговата гледна точка.
Маколи е кръстник на дъщерята на Джако - Парис; двамата разговарят често, казва той, и имат еднакви татуировки.

Въпреки всички трудности, Маколи Кълкин успява да преодолее демоните си. От края на 2010-те години той постепенно се връща към нормалния си живот и дори възобновява актьорската си кариера.

„Трябваше да пропълзя през лайняна тръба, за да се освободя", казва сега Кълкин.
И споделя още за зависимостите си :
"Поиграх си с огъня, предполагам това е най-добрият начин да го кажа. Същевременно, никога не съм ползвал професионална помощ или нещо подобно. Не ми се е налагало да се чистя по този начин. Имаше няколко момента, в които се спирах сам: "Прекарваш си прекалено добре, Мак", казвах си. Но никога не съм стигал толкова далеч, че да се нуждая от външна помощ. Не бих бил човекът, който съм днес, ако не бях минал през наркотиците."

Към днешна дата животът му е прекрасен, а той се чувства в най-добрата си форма.
През 2017г. среща любовта на живота си - Бренда Сонг. Двамата се запознават на снимачната площадка на „Changeland“, където имат поддържащи роли и оттогава са неразделни.

През април 2021 г. двойката посрещна първото си дете – син Дакота. Те кръстили момченцето на сестрата на Маколи.

А през декември година по-късно посрещат и втория си син - Карсън.

Oще при раждането на първото му дете си е спомнил за лошия пример на баща си. Той все още не може да проумее как един родител може да се отнася по този начин с децата си, които са нищо по-малко от прекрасни.

„Един от най-ранните ми спомени за него е как си мисля, че когато порасна, няма да правя това с моите деца!“

Семейството носи на Маколи смисъл и спасение, а той обича да прекарва време с децата си и да бъде най-добрият баща на света. Актьорът отбелязва, че се стреми да „прави нещо страхотно за момчетата си“ на Деня на бащата всяка година.

„Правя Деня на бащата голямо събитие в дома си. Не е на същото ниво като Коледа и рождените дни, но със сигурност е по-добър от Деня на паметта. Тази година отидохме в @legolandcalifornia и мина толкова добре, че момчетата ми не искаха да си тръгват. Същата вечер те прошепнаха на майка си: „Искам да е Денят на бащата всеки ден.“

И някои любопитности за емблематичния филм
Създателите на „Сам вкъщи“ не са подозирали, че комедията ще бъде толкова успешна. С бюджет от $ 18 милиона те планирали да спечелят $ 40 милиона, но само през първия уикенд филмът събрал $ 17 милиона, като общо печели $ 286 милиона в американския боксофис и повече от $ 476 милиона в света.
Въз основа на филма са създадени 3 видео игри, 2 настолни игри и други стоки.

Маколи Кълкин виза в Книгата на рекордите на Гинес като най-добре платеното дете актьор. За участието си в 1-вата част той получава 110 000 долара, а за работата си във 2-рата част хонорарът му се увеличава до 4,5 милиона долара.

Главната роля е написана за Маколи Кълкин. Това обаче не попречи на режисьора Крис Колумб да види над 100 деца на прослушвания. Но всичко се оказа напразно: никой не можеше да засенчи Кълкин.

Братът на Маколи Кийрън - Кайл Кълкин също участва във филма. Той получи ролята на братовчед на Кевин Фулър. ( той също продължава да се занимава с актьорство и тази година дори получи "Оскар" )

Често Катрин О’Хара, която играе ролята на майка на Кевин, е била принудена да произнася текста, докато гледа тенис топка. Факт е, че на децата било позволено да бъдат на снимачната площадка за ограничен период от време. Тя си спомня: „Заснемахме сцена с едно от децата и след това до 1 часа сутринта работехме по моите близки планове. Имаше топка за тенис на стойка, на нивото на главата на детето, а думите на малкия герой се четяха от ръководителя на сценария.“

Една от най-запомнящите се реплики в "Сам вкъщи" всъщност е импровизация на Маколи Кълкин. Към края на филма той казва на бандитите: "Отказвате ли се, момчета, или сте жадни за още?" И му се получава толкова добре, че репликата не просто не е изрязана, а се превръща в един от най-добрите моменти изобщо.

Приятелката на Бъз (братът на Кевин) всъщност не е момиче. Това е синът на творческия директор на филма, който е направен така, че да прилича на момиче. Причината? Режисьорът не е искал да засегне някоя тинейджърка, като използва нейна снимка.

Актьорът Джо Пеши (който играе Хари) често е забравял, че участва в семеен филм и не веднъж и два пъти е използвал думичката „fuck”. Режисьорът го е съветвал да я заменя по възможност с „fridge” (хладилник)
Друго, което правил Джо Пеши по време да снимките е да избягва среща с Маколи Кълкин извън процеса на заснемане. Това било направено с цел момчето наистина да се страхува от актьора.

По време на една от репетициите на сцената, Пеши трябвало да каже репликата „Ще му откъсна пръстчетата на ръката един по един”, но точно тогава той действително се престарал в изпълнението на ролята и разкървил пръста на малкия Кълкин.

Филмът „Ангели с мръсни души”, който Кевин гледа, изобщо не съществува в света на киното. Известната сцена, в която гангстерът от лентата стреля, е заснета специално и то в няколко „епизода”.

Тарантулара на лицето на Марвин е истинска. За да не изплаши паяка, Даниел Стърн трябвало да заснеме сцената само като прави мимики, а писъците и виковете били записани по-късно.

Диктофонът на Кевин не съществува, а е специално измислен за филма реквизит.

Стъклените играчки, които настъпва Марвин в тази сцена, всъщност са били сложени под опаковки на бонбони. За всеки случай, актьорът бил обул и гумени тампони, които щели да го предпазят, ако случайно върху тях е попаднало някое стъкълце.

Маколи в действителност е нарисувал тази карта на къщата съвсем сам.

Звукът, който зрителите чуват, когато мокрите бандити падат, е създаден чрез хвърляне на замразено говеждо месо на пода.

Режисьорът разказва, че в сцената, в която Кевин поставя лосион за бръснене на лицето си, сценарият предполага, че той просто ще го намаже и ще махне ръцете си. „Но той запази същата позиция като персонажа от картината на Мунк „Викът“. Едва се сдържахме да не се смеем и заснехме тази сцена от първия кадър.“

Филмът е заснет почти изцяло в Чикаго. Сцената с летището в Париж всъщност е от международното летище на Чикаго „О'Хара“. Местата с луксозната бизнес класа пък са били разположени на баскетболно игрище в местно училище. Тамошният басейн пък е използван за сцената, в която Кевин тича през наводненото мазе в дома си.

През по-голямата част от снимките на филма, екипът разчита на изкуствени сняг и лед. Точно за най-знаковата сцена обаче, тази, в която майката на Кевин най-накрая стига обратно до къщата им, в която са го забравили, започва да вали истински сняг. "Беше най-големият снеговалеж от години и то на Свети Валентин. Майката природа наистина ни помогна", спомня си Джейколин Бъксбаум, който е част от екипа на "Сам вкъщи".

Къщата на Маккалистър не е построена специално за филма. Това е истинска сграда, в която са живели обикновени американци.Собствениците на къщата, в която е снимана по-голямата част от "Сам вкъщи", са живеели в нея през цялото време докато се е работело по филма. По свое желание те така и не са се възползвали от апартамента, който им е бил нает. И въпреки че снимките е трябвало да траят само около месец, семейството е останало отделено в една от големите спални в къщата почти шест месеца. В крайна сметка домът им остава непокътнат, тъй като повечето сцени с разрушения са били заснети в местна гимназия.
 През 2015 г. „снимачната площадка“ била продадена за 1,5 милиона долара, въпреки че обявената цена била 2,4 милиона долара.
Към днешна дата, къщата е AirBnB дестинация - https://news.airbnb.com/a-holiday-wish-come-true-the-real-life-h … -is-now-bookable/

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 09:27 от Летящ Кактус

# 1
Честит декември! 🌨️🎄🎁 Благодарим, Кактусче! Ще изчета всичко с кеф

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 09:39 от #Frozen#

# 2
О, не! Сам вкъщи и песента на Марая Кери! Аман

# 3
  • Наблизо
Край,Марая се размрази отново.

# 4
Ооо, да, Коледа определено е свързана със Сам вкъщи и Марая.  По-скоро обаче не бих гледала продължението.

# 5
Къде я видяхте Марая в тази тема?

Благодаря за страхотното начало! Много обичам любопитни факти!
Пуснах си сет с коледни песни, отворих черен шоколад на Линд с лешници и започвам да чета Chocolate BarCoffee

# 6
  • София
Благодаря за темата!

Брайън Остин Грийн
Скрит текст:
Александър Скарсгард
Скрит текст:
Кери Мълиган
Скрит текст:
Джоан Колинс
Скрит текст:
Бени Бланко и Селена Гомес
Скрит текст:
Педро Паскал
Скрит текст:
Джоди Фостър
Скрит текст:
Лили Бекер
Скрит текст:
Аня Тейлър-Джой
Скрит текст:
Крис Пайн
Скрит текст:
Майкъл Фасбендър
Скрит текст:
Кейт Бланшет
Скрит текст:
Леонардо ди Каприо
Скрит текст:

# 7
Супер пост!
И да добавя меме с майката на Кевин, която е във филма е било прието че е 36 годишна

Скрит текст:

И линк към супер яка реклама с Маколи/Кевин -ако филма беше сниман в днешно време - https://www.instagram.com/reel/DRrt4iijZXP/?igsh=NnV6aWNtcnM2bjk1

# 8
Благодаря за новата тема и за заглавния постинг с така любимият ми Макколи Кълкин. Радвам се, че се е съхранил като човек след всичко преживяно. Историята му ме трогва до сълзи.

# 9
Благодаря за новата тема!
Не е Коледа, ако не пуснат Сам вкъщи по телевизията!
Ето го и моят скромен принос към темата: през август 2020 г. Маколи пуска следния пост в туитър:

Скрит текст:
Ей, искате ли да се почуствате стари?
Аз съм на 40.
Няма нужда да ми благодарите.

# 10
  • Glasgow
Историята на Маколи е много обнадеждаваща, щом той може и се измъкна- значи има надежда . Бях чела, че големите медии имат подготвен материал за повечето възрастни звезди, в случай че някой почине- биография, постижения. За Маколи и Бритни в даден момент са имали готови, защото и за двамата се е очаквало. Но ето ги и двамата още тук.

Серина Уилямс, с новото тяло. И малко Тина Търнър стил
Скрит текст:

# 11
Благодаря за темата, Кактусче! 🌹 Съвсем в духа на Коледа. Беше ми интересно четиво, филмчето наистина е било всички рекорди. А най важното е, че е радвал и продължава да радва милиони деца по света. Радвам се, че и Маколи е вече добре. Само не знам в кой период е ходил с Мила Кунис. Какво се оплаквате ценете труда на Кактусчето.

# 12
Благодаря за темата! Прочетох на един дъх, Летящ Кактус страхотно ти се получава Yellow Heart
Не знаех всички тези подробности за Маколи и определено е бил детето -чудо още от малък. Радвам се че сега вече е щастлив и има смислен, семейство и дечица, предвид през какво е минал.

# 13
  • Пловдив
Финансистът Емил Хърсев е починал на 64 години .Лека му пръст на човека . Някой знае ли от какво е починал?

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:46 от mdonkova

# 14
Спортистите вземат добавки за мускули , издръжливост, та като спрат и  това помага да  отслабнат, освен другото. Серина не съм очаквала как ще изглежда, все една набита беше.
 Маколи   е добре , без филма нямаше Коледа  и пак ще го пускат, очаквано , стана виц това.

Общи условия

Активация на акаунт