Ноемврийски бебета 2025

• 10 444
  • 460
  •   1
Отговори
# 135
Нефи, може ли да пратиш линк към таблицата? Мисля, че ще ни е полезна на всички.

# 136
Здравейте, при нас не е съвсем лесно положението. Бебка вече е на 2 седмици и по схемата от родилното и по препоръка на педиатърката и да яде по 100 мл на хранене. Естествено не винаги се случва да яде по толкова понеже нямам толкова кърма. В момента е на хибридно хранене - гърда, изцедена кърма шише и по едно или две хранения са адаптирано мляко.

За пелените има 10+ мокри и вчера ака само 1 път. Според книжката, която имам е нормално след първата седмица да е между 1-3 пъти на ден.

При нас обаче почнаха коликите и на моменти е много интензивно. Даваме и Омнибиотик и Colief (вече 2-3 дни) и въпреки тях си има газове. Ако е вечерта и плаче повече време помага да я повием. Вие как се справяте с тях? Не ми се иска давам капки със семитикон понеже знам, че те предизвикват запек.

За АМ ние също даваме Aptamil. Педиатърката каза, че може да и двамае по 100 мл вода на ден въпреки, че е на смесено хранене. Вие давате ли вода?

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 13:55 от Vertex

# 137
При мен също не се получи кърменето за съжаление. Нa Аптамил пронутра сме, с това я захраниха в болницата. До скоро на всяка смяна имаше изпражнения, сега има дни само с по 1. Започвам да мисля, че обривът може да е от него, днес сме дерматолог, защото и аз нямам много вяра на педиатърката Grinning За колики много познати и лекари ми препоръчаха Lefax , но от Германия, защото тук не били същото качество и няма смисъл. Иначе в момента пие Биоамика , пробиотик Биогайя и Еспумизан комфорт еднкратно (него само,ако има болки).

# 138
Заповядайте линка към растежните скокове. https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/

# 139
Нашата бебка ака около 1-2 пъти през ден, на кърма сме изцяло. В началото се притеснявах, че така рязко намаля акането, но не изглежда да я мъчи през останалото време, броя мокри памперси си е същия.

Вчера ми излезе информация в фб, че щели да дърпат от магазините АМ на NAN, открили някаква бактерия в него. Проверете и обмислете какви опции имате, не искам да ви плаша, просто е добре да сме информирани.

# 140
При мен също не се получи кърменето за съжаление. Нa Аптамил пронутра сме, с това я захраниха в болницата. До скоро на всяка смяна имаше изпражнения, сега има дни само с по 1. Започвам да мисля, че обривът може да е от него, днес сме дерматолог, защото и аз нямам много вяра на педиатърката Grinning За колики много познати и лекари ми препоръчаха Lefax , но от Германия, защото тук не били същото качество и няма смисъл. Иначе в момента пие Биоамика , пробиотик Биогайя и Еспумизан комфорт еднкратно (него само,ако има болки).
И него го захраниха с това мляко в болницата и с него продължавам. Аз се притеснявам, че има прекалено много изпражнения, а децата на АМ е нормално да имат по-малко. Докато беше на смесено хранене не ме притесняваха, защото знам, че бебетата на кърма имат чести изхождания, но от две седмици е само на АМ и памперсите с изпражнения са около 10-12 за 24 часа. Той също е с обрив и болезнени колики и газове ... Утре ще споделя след втората педиатърка, нейното мнение.
Vi Simple Smile ще пишеш ли как е минал прегледа при дерматолога после?

# 141
Момичета, някоя от вас ако ползва адаптирано мляко NAN, моля сверете си името и номера на опаковката. Доста притеснителна новина.

# 142
Доколкото видях става въпрос за една партида. Когато светих опаковката, която имам вкъщи, не отговаря на посочените нито по срок на годност, нито по номера.

По колко време сучат от гърда вашите бебчета? До онзи ден на моето бебе му отнемаше по 30 мин, а от вчера - за макс 20 мин е приключил и стисва устата.

# 143

По колко време сучат от гърда вашите бебчета? До онзи ден на моето бебе му отнемаше по 30 мин, а от вчера - за макс 20 мин е приключил и стисва устата.

Моят в началото сучеше по доста повече време, а сега вече само 5-10 мин на гърда през деня и 15-20 макс през нощта. Пак е на периоди - има дни леко по-малко време, а в други дни стои повече..може би зависи от това колко е спокоен. На 4 седмици е

# 144
Доколкото видях става въпрос за една партида. Когато светих опаковката, която имам вкъщи, не отговаря на посочените нито по срок на годност, нито по номера.

Нашата бебка изкарва по около 10-13 минути на гърда. Обаче метода който работи при мен за момента е след храненето на първата гърда да сменя памперса и след това да я сложа на втората. Помага ми вечер когато спи да не се унася веднага от първата, а и защото понякога е кисела докато се храни и така я разсейвам за малко.

Има моменти от скоро, в които суче за по 5-6 минути само колкото да се успокои и да се приспи.

# 145
Нашето бебе дали суче 10-15 минути или 40-45 минути имам чувството, че е все същото. Четох, че активното сучене е първите минутия след това могат да случат за успокоение или неактивно. При нас проблемът е, че ако я сложа само на гърда след няма и час пак плаче понеже е гладна. Особено вечер е много уморително понеже с часове я храним, сменяме памперс, приспиваме и след половин до едни час пак е будна и гладна. Затова ѝ даваме и адаптирано мляко, но все повече се чудя дали това не е грешка за кърменето понеже свиква да яде определено количество и си го иска.

Продължават и коликите като за сега бих ги определила като "средна работа". Даваме и Colief, които не мога да кажа, че правят нещо. Взехме ѝ Infacolic/Infacol от Гърция, който много мои познати казват, че помагат.

# 146
Без да съм експерт, смятам, че е грешка. Нормално е на кърма да се буди на час. Моята три дни сука на 30 мин. Така се увеличават млякото.
Като и дадете АМ се засища и пропуска сукане и лактацията намалява.
Тази грешка направих с първото и кърменето не беше особено успешно, до 5 ти месец и с дохранване.
Нашето бебе дали суче 10-15 минути или 40-45 минути имам чувството, че е все същото. Четох, че активното сучене е първите минутия след това могат да случат за успокоение или неактивно. При нас проблемът е, че ако я сложа само на гърда след няма и час пак плаче понеже е гладна. Особено вечер е много уморително понеже с часове я храним, сменяме памперс, приспиваме и след половин до едни час пак е будна и гладна. Затова ѝ даваме и адаптирано мляко, но все повече се чудя дали това не е грешка за кърменето понеже свиква да яде определено количество и си го иска.

Продължават и коликите като за сега бих ги определила като "средна работа". Даваме и Colief, които не мога да кажа, че правят нещо. Взехме ѝ Infacolic/Infacol от Гърция, който много мои познати казват, че помагат.

# 147
Здравей те мамчета💖
Моя бебок хич не иска да спи на 52 дена е
2-3 часа будува о 20-30мин спи и на всеки 3 часа яде🤦♀
С другите такива проблеми не съм имала😕

# 148
Момичета, кърмените бебета, колко често се изхождат? Моето има дни с по 15 изхождания, преди и след храна, но често са колкото монета, а не големи. Притеснявам се нормално ли е чак толкова чест

# 149
Здравейте, мамчета. Днес водих малкия на втори педиатър със следните симптоми: редки и чести изпражнения, обрив, много болезнени колики. Само като го видя веднага установи непоносимост към протеина на кравето мляко. Хем съм малко успокоена, че вече е ясно какво му е, хем ме е яд и съм бясна на предната докторка, която ми обяснява, че обривът бил от претопляне, да съм мажела с розова вода. Коликите били нормални да сме го возели в колата, били се успокоявали бебета, а за изпражненията по никакъв начин не реагира. Сега му давам специално мляко на Frisolac за деца с алергия. Надявам се скоро да се види подобрение, че сме го измъчили миличкият. Пиша ви всичко това за да сте предпазливи и да се допитвате минимум до още един специалист, когато имате съмнение. Тази първата докторка е хем с 30 години стаж

Общи условия

Активация на акаунт