Ние довихме малкия на 40тия ден при д-р Атанасов, от когото останах с много добри впечатления. Посъветва ме обаче да посетим хирург тъй като пъпчето на детето стърчи, което ме притесни. Имате ли опит с изпъкнало пъпче?
Буквално сега се прибираме от преглед при педиатърката. Днес беше нашата втора консултация и тя каза, че малката има пъпна херния също - пъпчето стърчи и е леко надигнато. На нас препоръча да го лепим с лепенки, като първо събираме кожата около него един вид за да го притисне надолу, и след това слагаме лепенката. Каза, че масовата практика е да пратят на хирург, и че с тези лепенки всъщност се оправяло и няма нужда от операции. Но поне 2 месеца ще ходим с тия лепенки. В аптеката ги продават "лепенки за пъпче" им викат. Аз съм раздвоена, защото според информацията в интернет това е често срещано при новородените и обикновено не е нужно да се взимат мерки и щяло само да се прибере покрай края на първата годинка-две. Чак вече след 4 ако продължи трябвало да се иде на хирург.
Нашата педиатърка твърди, че това е по-щядящ метод и работи, а според интернет и чат джпт са бабини девитини. Много съм объркана и аз. 😩