Ноемврийски бебета 2025

• 11 287
  • 506
  •   1
Отговори
# 495
Аз започнах с леки тренировки вкъщи два месеца след раждането. От началото на януари тренирам и във фитнес отново. Хоби ми е от 2019 година, така че беше просто въпрос на време да го подновя. Е, от както го направих се чувствам като нов човек. Имам много повече енергия и настроението ми се подобри значително. Ходя в залата рано сутринта докато двете деца все още спят и мъжа ми не е тръгнал за работа. Това време за себе си ми е изключително ценно, за да съм адекватна мама и съпруга и се надявам и занапред да успявам да си го отделям. 😊 Правя и всеки ден упражнения за възстановяване на коремната стена, защото съм с около два пръста диастаза.

Покрай кърменето пък ми се появи някакъв неистов глад и съм качила 3кг отгоре. Сега имам около 6кг за сваляне, но ще гледам да е плавно, за да не навредя на количеството кърма.

# 496
Тези, които сте минали ваксини, имат ли децата някакъв имунизационен картон или нещо такова?
Нашата лична не ни даде, единствено вписа датите на ваксините в един картон на Панадол бебе и каза, че нямало нужда от друго. Но това не е официален документ, нито има партиди на ваксините.
По-нататък не се ли изискват от учебни заведения такъв тип документи или всичко е онлайн?

Благодаря.

# 497
Виолетка, ние занесохме здравна карта, която педиатърът попълни. Тях ги искат за учебните заведения, наша е отговорността да я занесем, тяхна е да я попълнят. За ваксинациите се попълва датата, възрастта на детето и партидите, залепени са и самите стикери от партидите.

# 498
Ами нас никой не ни е информирал, не сме носили, вече сложихме първи ваксини. Какво следва сега? Може би да звънна в НЗОК?

# 499
Предполагам и да я занесете на следващия преглед няма да е проблем да я попълнят със задна дата. Ако ти или съпругът ти имате профил в е-Здраве, там има данни за ваксинациите на детето, включително и номерата на партидите, така че информацията ще може да се вземе оттам.

# 500
Предполагам и да я занесете на следващия преглед няма да е проблем да я попълнят със задна дата. Ако ти или съпругът ти имате профил в е-Здраве, там има данни за ваксинациите на детето, включително и номерата на партидите, така че информацията ще може да се вземе оттам.

Аз свалих приложението но как се активира?

# 501

Номера на партиди ще има, но не и етикет, предполагам.

# 502
Активира се с електронен подпис или в офисите на РЗИ и РЗОК. Лятото имаше и мобилни екипи предимно в моловете, където можеше да се активира, може и тази година да направят такава кампания.

На стикера освен номера на партидата има единствено годността, така че не мисля, че е жизненоважна информация.

# 503
Нашият педиатър също иска Здравна карта.
Аз имам и еЗдраве, страшно удобно приложение. Много съм доволна, че го има. Аз съм си го активирала с eTrust.

Иначе имам и такъв календар от нея на Колийф мисля е. То идеята и горе долу да се ориентираш и да записва там часове за следващи прегледи и мерки при ДК.

Тази Здравна карта е като нашите картони, които уж отпаднали, но но мен ми го искат все още.

# 504
Кое мляка купувате за бебето ?Аз нестле нан оптипро 1 .Но ми свърши и не намерихме в аптеките в района такова казаха че са изтеглили партидите..и преминах на Аптамил.Него съм го давала и на каката.
Но от днес за утре стана ...много неприятно.Иначе си го пие и незнам сега с Аптамил ли да продължавам или пак да търся нестле

# 505
Ние сме с Аптамил от началото. Ако й понася добре и вече е свикнала с него бих го продължила в твоята ситуация.

# 506
И ние сме с Аптамил, в началото бяхме с Кендамил, защото моя приятелка ми даде няколко кутии, останали от нейната дъщеричка. Но и от двете съм доволна, и първия ми син си го хранех с Аптамил:)

Общи условия

Активация на акаунт