Ноемврийски бебета 2025

• 10 542
  • 464
  •   1
Отговори
# 150
здравейте! искам да попитам има ли как АМ да не засища бебето,или просто моето бебе си е лакомо?🤷🏻♀

# 151
Здравейте, мамчета. Днес водих малкия на втори педиатър със следните симптоми: редки и чести изпражнения, обрив, много болезнени колики. Само като го видя веднага установи непоносимост към протеина на кравето мляко. Хем съм малко успокоена, че вече е ясно какво му е, хем ме е яд и съм бясна на предната докторка, която ми обяснява, че обривът бил от претопляне, да съм мажела с розова вода. Коликите били нормални да сме го возели в колата, били се успокоявали бебета, а за изпражненията по никакъв начин не реагира. Сега му давам специално мляко на Frisolac за деца с алергия. Надявам се скоро да се види подобрение, че сме го измъчили миличкият. Пиша ви всичко това за да сте предпазливи и да се допитвате минимум до още един специалист, когато имате съмнение. Тази първата докторка е хем с 30 години стаж
Да пази господ дечицата ни от такива лекари! Много се радвам, че се е установила причината. Дано в най-скоро време отшумеят всички неразположения.

# 152
Здравейте! Споделям резултати след срещата с дерматолога. Потвърди, че е бебешко акне като ми обясни, че много голяма част от бебетата страдат от него, но ако не се третира, може да продължи до 3ти месец. Ето какво изписа за мазане: Фуцидин крем за 1 седмица ( 4 дни сутрин и вечер, следващите 3 дни веднъж дневно) заедно с Авен цикалфат крем по няколко пъти дневно за продължителен период от време. Личицето се минава за изчистване с физиологичен разтвор и къпането е не по-често от два пъти седмично. Аз само за ден откривам добра промяна в състоянието. Ще споделя след седмица как е. Kissing Face

Междувременно да попитам с какво почиствате нослето? Аз не съм взела аспиратор, но само с клечки за уши нещо не се получава и затова мисля да взема. Препоръчайте ми подходящ Simple Smile

# 153
Здравейте! Споделям резултати след срещата с дерматолога. Потвърди, че е бебешко акне като ми обясни, че много голяма част от бебетата страдат от него, но ако не се третира, може да продължи до 3ти месец. Ето какво изписа за мазане: Фуцидин крем за 1 седмица ( 4 дни сутрин и вечер, следващите 3 дни веднъж дневно) заедно с Авен цикалфат крем по няколко пъти дневно за продължителен период от време. Личицето се минава за изчистване с физиологичен разтвор и къпането е не по-често от два пъти седмично. Аз само за ден откривам добра промяна в състоянието. Ще споделя след седмица как е. Kissing Face

Междувременно да попитам с какво почиствате нослето? Аз не съм взела аспиратор, но само с клечки за уши нещо не се получава и затова мисля да взема. Препоръчайте ми подходящ Simple Smile
Ние взехме електрически аспиратор. Марка не помня коя беше. Просто влязох в хиполенд и взех първия който видях. Иначе си има три степени на изсмукване и музика като се включи. Пробвахме го два пъти, но не излиза нищо, и сега мисля само веднъж профилактично да го пускам. Един единствен път имаше нещо като коричка в нослето успях да го махна с клечка за уши и физиологичен разтвор. Него ден беше върнала мляко и от носа и може би беше от него.

# 154
Нашият е на кикабу от хиполенд, електрически също, доста сме доволни. Върши ни добра работа. Иначе този, който доста съм чувала да хвалят е на Носко, който може да се свърже директно към домашната прахосмукачка.

# 155
Ние сме с Носко и е супер. По принцип е за прахосмукачка, но за ежедневно почистване аз засмуквам директно с уста. Това обаче не се препоръчва ако бебето е болно, защото можем да се заразим и ние. Преди Носко си бях взела един ръчен, тип круша и беше абсолютно безполезен. За електрическите пък четох повече негативни мнения и се отказах. За овлажняване ползвам ампули физиологичен разтвор или спрей Стеримар Бебе.

# 156
Аз имам Носко за прахосмукачка и Носко за уста. За електрически не намерих мнения и затова не съм взела. Пинсета също взех, тя даже ми е по-необходима в момента. А иначе обикновен физиологичен разтвор по 1 капка капя на всяка смяна на памперс.

# 157
На Nosko за прахосмукачка взех и аз, но в последствие разбрах, не помня дали четох или някой ми каза, че не се препоръчват за малки бебенца като нашите в момента, защото капилярчетата в носа им били много нежни. Ако ми се наложи сега, бих изчакала и бих пробвала друг вариант.

# 158
Ние имаме Носко за прахосмукачка с каката го ползвам, но и аз бях чела, че не се препоръчва за новородени, че и много изсушава носната лигавица, та най-добре физиологичен разтвор, ако е много зле положението тогава бих прибягнала до аспиратора. Ние имаме и солен спрей за нос, който пише, че може да се ползва от деца 1+ месеца, та вече нашата е над месец и може и него да ползвам, но дано не се налага де.

# 159
Вие сменихте ли шишетата вече с биберон с 3 капки? Бебка е на 45 дни вече, но е по-мъничка и не знам дали не е рано.

# 160
Ние сме с Nuk Perfect match S размер все още, но сме на 16 дни.

Вашите бебчета като се нахранят напъват ли се? Прави ми впечатление от два дни насам, че като се наяде и после се започва едно напъване, чак червен става. Ака по два пъти на ден, до три максимум, на смесено хранене сме…

Постоянно се чудя дали това, което прави е нормално, дали е ок, да не би да е нещо грешно или симптом за нещо .. Постоянно се засилва тази тревожност, дори понякога ми се доплаква чак.

# 161

Вашите бебчета като се нахранят напъват ли се? Прави ми впечатление от два дни насам, че като се наяде и после се започва едно напъване, чак червен става. Ака по два пъти на ден, до три максимум, на смесено хранене сме…

Постоянно се чудя дали това, което прави е нормално, дали е ок, да не би да е нещо грешно или симптом за нещо .. Постоянно се засилва тази тревожност, дори понякога ми се доплаква чак.

При моя син е абсолютно същото, когато се наяде се напъва, ръмжи, издава едни звуци да се чуди човек става ли му нещо. Четох в Интернет, че го правят от раздвижването на червата след ядене. И той ака 2 пъти на ден, рядко 3, даже често и по 1 път, само на адаптирано мляко е.

# 162

При нас е абсолютно същото. Нашето бебе е на 20 дни и от 3 дни след хранене започна страшно много да се напъва, пъшка и зачервява. Решихме, че са започнали коликите и започнахме да даваме капки Нанибел, топли компреси на коремчето и гушкане по корем. Сякаш има съвсем малко подобрение, но може и да си въобразявам. Поръчала съм и БиоАмика да пробваме и с тях след някакво време. Наистина изглежда доста притеснително и тревожно, когато започне да го прави Confused Заради напълването и безпокойството много често пропуска някоя дрямка, най-вече в интервала от 6 сутринта до обяд.
Иначе и аз ползвам Nuk perfect match S за изцедената кърма и засега е ок. С Philips natural response 2 капки й беше много трудно и заспива бързо. Сега чакам да дойде комплект от 3,4 и 5 капки, защото ми се иска да си ползваме стъкленото шишенце на Philips.
Благодаря на тези, които споделиха, че веднага след изписването са махнали ръкавичките. И аз се престраших и вече доста време дори не се е одраскала Blush

# 163
Тези шишета на Philips Natural Response се оказаха най-голямата ми грешка и най-зле ч харчените пари. А даже бях купила 2 малки и 4 големи. Имам биберони номер 1,2,3 и 4. Детето не може да се храни от нито един. Пълен кошмар. Добре, че бях купила и едни шишета на Bibs, та да не остане гладно детето.

# 164
Здравейте мами ☺️
Имам въпрос към тези, които са скарани със свекърва си 😀 (дано не съм само аз).
Въпроса е насочен към 40-те дни, които при нас се падат на 17.11(сряда). По- скоро ме интересува ходенето в църквата - чувала съм, че трябва със свекървата да се отиде, но ние сме в ужасни отношения и изобщо не желая да присъства. Някой да каже дали може просто да отидем аз и детето да му четат все пак молитвата, и дали да отидем в сряда или в неделя, бяха ми казали, че ако се пада през седмицата се прави в неделя.
Моля за помощ! 🤗 Поздрави на всички 😘

Общи условия

Активация на акаунт