Ноемврийски бебета 2025

• 10 419
  • 460
  •   1
Отговори
# 180
Vertex, aз имах 4 шева след епизиотомията и когато отидох на контролен преглед 35 дена след раждането единият от конците още не беше паднал и ми го махнаха в кабинета. Ако ти е много некомфортно, а самите шевове вече са зарастнали, мисля, че може да отидеш да ти махнат конците.

# 181
Vertex да не е станало някакво разкъсване? Ако много ти е неприятно по-добре отиди на преглед да видят дали всичко е наред.

Fayona много готино за танците, дано си го направите като традиция и ние се надявам да се върнем към плуването, преди да напредне бремеността ходихме заедно да плуваме и беше доста готино. За храната успех, аз нещо нямам много вдъхновение да готвя и даже снощи каката си изпроси да ядем паста, но сме казали, че 1 път седмично може.

# 182
При нас температурата е 24 градуса. Знам, че е висока и от тази седмица мисля да я намалим на 23. Обличаме само боди с дълъг ръкав и клинче, а отгоре - тънко одеалце. Винаги ръцете ѝ са студени, но телесната температура е нормална. С чувалчето все още не ни се получава и ще го ползваме по-нататък. Имам чувството, че заради късия врат, който имат бебетата, в него й е по-лесно да си забие главата в текстила.

Тези от вас, които споделиха за проблема с напъването, гърченето и зачервяването – някой вече бил ли е на преглед, за да потвърди лекар, че това са колики? Все се притеснявам да не е нещо по-сериозно, а аз да си мисля, че са просто колики. Нашият преглед е другата седмица, а през останалото време комуникацията с лекаря е малко трудна.

Аз от два дни съм вече сама вкъщи. Таткото тръгна на работа, добре че поне има два дни хоум офис. Поздравявам мамите, които се справят с две деца сами вкъщи! Аз едва успявам с едно, сега и с това будуване и напъване, сънят е мираж. 😄

# 183
Здравейте момичета.

Минахме първия преглед при педиатърката. Оказа се че моята принцеса не наддава . От изписването е наддала едва 580гр , а ни изписаха преди месец. Та сега по предписание на лекарката вдигаме дозата АМ от 90 на 120. Сега се надяваме да започне да наддава.

Също е пораснала 2 см и главата и гърдите са с по само 1 см. Не знам дали е нормално това, не каза нищо лекарката, но и аз не попитах.

Относно излизането , готина идея Fayona, за жалост моя мъж е пълно дърво и танците не са му страст за разлика от мен. Ние излизаме на разходки, ходим по коледни базарчета ( сутрините като няма хора), а и си купихме къща та сега във всеки удобен свободен момент сме там. А когато той почива, тъй като вече 2 седмица съм сама с малката, аз ходя на кафе с приятелка, на фризьор, маникюр, уча за университета , абе каквото ми е кеф, та вече заприличах отново на човек.

Сега наближава Коледа вие как смятате да процедирате? Ние мислим да се събираме с роднините, а малката да е в другата стая и с мъжо да се редуваме кой да е при нея. Още не давам да я прегръщат и пипат (а за целувки дори по ръчичката в следващите 6 месеца да не са ме питали) Но все пак се колебая.

# 184
За колики превентативно почнах биоогайа и лефакс.Биогайя само не е много ефикасна.Температурата вкъщи е различна от 20 до 24 гледам че е в различните стая поддържам 22 за спане.
Наддава си като пропуска 1 ядене през нощта казаха ми да не я будя.
Аз съм зле кога спа 4 часа кога не и се разболях грип гадни храчки шум в ушите и болки в мускулите.От 3 дни имам болка вдясно под гърдата като разтегнат мускул днес е по ок но преди не можех да се изправя от леглото от болка.Незнам от къде се появи имах недобри пози май като я хранех и с шише и като се помпах.
Кака й е луда и щура без градина едвам смогвам да готвя.Мъжа е от офис на рябота разказа ми се играта.Пия колдрекс и витамин а до я незнам колко помагат.Бях на преглед при гинеколога шевовете са падняли там нямам болка но имам менструални болки все още и ползвам превръзка дневна. Даде ми зелена светлина за хормонална спирала реших се да я слагам януари или февруари след 1 цикъл за да ми е спокойна главата.
Мъжа ми е холандец и там е много разпространена буквално всички момичета от 16 са на хапчета после си слагат спирали но в България не е разпространено толкова или аз нямам приятелките ми не ползват нищо и няма от кой и съвет да взема .И те са без деца още моткат се😅

# 185
Hellokitty, как се предпазваш от бебчето? И вкъщи сме болни и много се притеснявам да не заразим бебето.

# 186
Като стана въпрос за дремките, вашите деца как спят и по колко? Снощи го нахраних в 21:00 (до 22:00ч) и в 00:00 не успях да го събудя, беше като ваденка. Оставих го и се събуди чак в 04:00ч. Според вас нормално ли е това? През деня например, има моменти, заспива точно 30 минути преди да трябва да яде отново. Ето пресен случай трябва да яде в 17:00, а е заспал в 16:20. В такива случаи как процедирате?

# 187
Мери, честито за къщата! А не е ли студено там в момента и заедно с малката ли ходите? Питам тъй като и ние преди 2 години купихме къща и все още я ремонтираме. Аз до средата на октомври ходих и оттогава само мъжът ми наминава за ден тук-таме да свърши по нещо. С малката още не сме ходили и не планираме до априлската ваканция, надяваме се юли месец да свършим ремонта и да се нанесем.

За Коледа ще събираме семействата у нас - една вечер ще дойде семейството на мъжа ми, а на следващата и моето, че няма как да се съберем всички заедно. Малката няма да я отделяме в друга стая - откакто е на месец вече сме я събирали с хора и позволяваме вече да я държат и целуват. Само предварително молим ако има болни да си кажат, за да отменим събирането. За тези две седмици не сме имали проблем до момента.

Hellokitty, пожелавам ти бързо да оздравяваш и никой вкъщи да не поеме щафетата!

LieToMe, сънят много зависи от това на колко вече е бебчето ти, че тук предполагам доста различни коментари ще има, тъй като някои деца са още на 2 седмици, а други - вече на 2 месеца. Нашата е на 44 дена и нощно време вече издържа по 6-7 часа. Снощи я приспахме в 22 часа като до последно се кърмихме и се събуди чак в 4:45. След това си поспа до сутринта. През деня има две дремки по около 2 часа, като се случва понякога да има и по-кратки между тях или да направи само една 4-часова. Аз още от началото храня на поискване и ако няма проблеми с жълтеница или лошо наддаване, то няма необходимост специално да се будят за хранене.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 18:17 от Fayona

# 188
Ами на 17 дни е малкия. Аз го будя постоянно на 3 часа, понякога хич не му се става. 😄

А как са пъпчетата на бебчетата ви? Нашият още не се е затворил, наполовина е.

П.П. Извинете, че питам все нещо, но педиатърката ми е нова и не сме се напаснали още. 😆

# 189
Моя Димитър е на 19 дни и още не е паднал пъпа.Днес бяхме при педиатърката каза че всичко е наред, просто при някои пада по-бавно.

# 190
Има ли мами, които не са кърмили изобщо, а бебенцата още от болницата са само ма АМ? Как се движат като растеж бебенцата?

# 191
Мери, честито за къщата! А не е ли студено там в момента и заедно с малката ли ходите? Питам тъй като и ние преди 2 години купихме къща и все още я ремонтираме. Аз до средата на октомври ходих и оттогава само мъжът ми наминава за ден тук-таме да свърши по нещо. С малката още не сме ходили и не планираме до априлската ваканция, надяваме се юли месец да свършим ремонта и да се нанесем.

За Коледа ще събираме семействата у нас - една вечер ще дойде семейството на мъжа ми, а на следващата и моето, че няма как да се съберем всички заедно. Малката няма да я отделяме в друга стая - откакто е на месец вече сме я събирали с хора и позволяваме вече да я държат и целуват. Само предварително молим ако има болни да си кажат, за да отменим събирането. За тези две седмици не сме имали проблем до момента.

Hellokitty, пожелавам ти бързо да оздравяваш и никой вкъщи да не поеме щафетата!

LieToMe, сънят много зависи от това на колко вече е бебчето ти, че тук предполагам доста различни коментари ще има, тъй като някои деца са още на 2 седмици, а други - вече на 2 месеца. Нашата е на 44 дена и нощно време вече издържа по 6-7 часа. Снощи я приспахме в 22 часа като до последно се кърмихме и се събуди чак в 4:45. След това си поспа до сутринта. През деня има две дремки по около 2 часа, като се случва понякога да има и по-кратки между тях или да направи само една 4-часова. Аз още от началото храня на поискване и ако няма проблеми с жълтеница или лошо наддаване, то няма необходимост специално да се будят за хранене.

Ние сложихме климатик, иначе сме с малката там дори и преди климатика.
Ние сме от бургас и тук е топло + къщата е кажи речи в "гората" и е завет и не духа и като пече я оставям да спи в количката отвън ( разбира се много добре облечена и завита с дебело одеало) А като захладнее влизаме в готовата част на топло.

Друг въпрос колко време са ви будни бебетата , моята е на 36 дена и си поспива. Не и засичам, ама като хапне и заспива. Има моменти между две хранения ( 3 часа ) си е будна през цялото време като тогава и пея , показвам карти , стои по коремче, разглежда но не заспива. Но не мисля че и се събират много часове на ден.

# 192
Има ли мами, които не са кърмили изобщо, а бебенцата още от болницата са само ма АМ? Как се движат като растеж бебенцата?

Аз. Кърмила съм я броени пъти и съм и давала малко изцедена кърма, но нямах почти нищо , така че не го броя.
Моята госпожица се роди 2,520, изписаха я 2,300 , а сега е почти 4кг. Така че за 45 дни е надддала 1,700кг. на АМ.  Ние си бвзехме кантар и я меря редовно, защото бях много притеснена, че я изписаха толкова слаба, отделно се самообвинявах, че не се получава с кърменето и наблегнах на храненето (без да я прехранвам разбира се, но ми беше топ приоритет да наддаде, защото беше толкова мъничка, че ми се плачеше, като я гледах) Grin

# 193

Аз не съм кърмила изобщо, бях на антибиотик в болницата и така общо взето се стекоха нещата. Бебчо се роди 3050гр. изписаха го 2950гр., но на първата консултация беше малко наддал, беше 3220гр. на 20 дни, педиатърката каза малко е вдигнахме АМ и мисля че сега за още 10 дни е наддал. Ще видим в петък сме на консултация отново.

# 194
След като се бях отчая заради конците, вчера докато се къпех видях как падат няколко. За мое щастие болката също почти изчезна.

Бебка обаче беше много неспокойна вчера и имаше колики между 12 и 5 сутринта. Днес през деня също плака и ѝ дадохме малко чай от копър. Имам чувството, че не се справяме добре с храненето. Нямаме никакъв график, кърмата ми не се увеличава, и хапва все по често адаптирано мляко. Чудя се какво да правим и дали да се консултираме с някой. 🥲

Мами вие каква вода ползвате за адаптирано мляко? Понеже живеем до Sopharmachy взимаме от там понеже на нея пише, че е подходяща за храна за кърмачета. Затова и не я преваряваме като правим млякото.

Общи условия

Активация на акаунт