Ноемврийски бебета 2025

• 10 400
  • 460
  •   1
Отговори
# 195
След като се бях отчая заради конците, вчера докато се къпех видях как падат няколко. За мое щастие болката също почти изчезна.

Бебка обаче беше много неспокойна вчера и имаше колики между 12 и 5 сутринта. Днес през деня също плака и ѝ дадохме малко чай от копър. Имам чувството, че не се справяме добре с храненето. Нямаме никакъв график, кърмата ми не се увеличава, и хапва все по често адаптирано мляко. Чудя се какво да правим и дали да се консултираме с някой. 🥲

Мами вие каква вода ползвате за адаптирано мляко? Понеже живеем до Sopharmachy взимаме от там понеже на нея пише, че е подходяща за храна за кърмачета. Затова и не я преваряваме като правим млякото.

Vertex, за увеличаване на кърмата според моята акушерка помага изцеждането в продължение на 3 дена след всяко кърмене (освен през нощта). След някои кърмения не изцеждах нищо, след други 10-20мл. Общо взето на ден събирах така за да заместя едно хранене и през това време стимулираш продукцията. При нас идва акушерка вкъщи и ако не беше тя, сигурно нямаше да може въобще да кърмя. През 2-3 дена съм с нови въпроси и постоянно променяхме неща докато се напаснем с бебето. То не че повечето неща не са писани някъде из интернет, обаче тя директно дава съвет какво работи в такава ситуация, за да не правя аз - проба/грешка със съвети на хора в подобни, но не идентични проблеми. Така че ако има консултант, и искаш да кърмиш, не е лошо да те посъветват за конкретно вашия случай.

График - в началото имахме почти стандартни часове за хранене, но сега е пълен хаос. Понеже вече хванах цаката, че той така се успокоява, аз просто го слагам на гърда много по-често и съответно се храни по малко на често...

# 196
Има ли мами, които не са кърмили изобщо, а бебенцата още от болницата са само ма АМ? Как се движат като растеж бебенцата?

Аз. Кърмила съм я броени пъти и съм и давала малко изцедена кърма, но нямах почти нищо , така че не го броя.
Моята госпожица се роди 2,520, изписаха я 2,300 , а сега е почти 4кг. Така че за 45 дни е надддала 1,700кг. на АМ.  Ние си бвзехме кантар и я меря редовно, защото бях много притеснена, че я изписаха толкова слаба, отделно се самообвинявах, че не се получава с кърменето и наблегнах на храненето (без да я прехранвам разбира се, но ми беше топ приоритет да наддаде, защото беше толкова мъничка, че ми се плачеше, като я гледах) Grin

Ние сме с много сходни килограми при раждането (2580) и рри изписването (2460) и наддаване (4100 на 37 ден). Само на АМ сме. Бях се притеснила, че темпът е много бърз, но педиатърката каза, че за момента е ок предвид, че е била по-малка при раждането.

Вчера гледах таблици за наддаване по месеци и тези кг са в нормите. Пишеше, че бебета на АМ наддават средно 20% повече, което ме учуди и мислех, че е обратното.

# 197
Аз изварявам водата винаги.

# 198
Нашето момче е изцяло на адаптирано мляко от началото на декември, а преди това - на смесено хранене. Роди се 3360, изписаха го 3150, в неделя на 33 дни беше 3800.

Вода ползвам на бебелан, загрявам я малко в каната до към 60 градуса, слагам в термос и когато правя млякото я смесвам със студена от бутилката за да стане 40 градуса.

Много го мъчат колики, направо е истински ад. Предполагам коремчето му е супер раздразнено от първото мляко, защото му откриха непоносимост, от коликите по принцип и сега от новото мляко, докато свикне. Давах му само Камилия 2 седмици, но от вчера по препоръка на педиатърката добавихме infacol и colief, ефект не мога да кажа, че има, но все пак трябва да мине известно време. Постоянно е кисел, няма период от време - и през деня и вечер е така, не мога да го оставя нито в люлката, нито в кошарата, единствено се успокоява по коремче върху мен, съответно нищо не мога да свърша вкъщи защото сме залепени, тези дни ще го пробвам в слинга. Другото, което го успокоява е навън в количката, може да спи непробудно 3-4 часа. Вече имаме навъртяни над 50 км, но вчера и днес има мъгла и е по-студено и не става за разходки.

Аз имам чувството, че цикълът ми започва. 37 дни са минали от секциото ми, не съм имала все още напълно чист ден - най-добрият такъв беше с ежедневна превръзка и няколко петънца съвсем бледи зацапване, но от вчера имам леки болки - точно като менструални и наченки на нормално червено зацапване. Възможно ли е толкова рано?

# 199
Точно във връзка с горния коментар и аз исках да попитам кога е нормално според вас да ни дойде цикълът, ако не кърмим? Аз съм 45 дни след раждане, но първите две седмици се изцеждах постоянно (макар и без голям ефект) , от няколко дни усещам по-странни болки ниско долу сякаш ще ми идва, но няма нищо... и настроението ми е по-кисело от обикновено. Знам, че като не кърмиш и трябва да ти дойде по-бързо..

# 200
Аз като правя АМ използвам чешмяна вода и я преварявам, за тази на Бебелан знам, че не е необходимо, но не вреди, ако искаме да се презастраховаме.

За цикъла знам, че като се кърми е нормално да дойде от 2 месеца след раждането нататък, ако не се кърми може и по-рано от това и се случва да се слее с края на лохиите.

# 201
Искам да попитам ползвали ли сте гръцки капки за колики и ако да - как се казват и доволни ли сте? Бях чела някъде за тях, но не им запомних името.

# 202
Ние взехме от Гърция Infacolic, които ги има и в България под името Infacol. Опаковка е същата, но според мои познати гръцките били по-ефективни. При нас в някои дни имат ефект, в други не.

# 203
След като се бях отчая заради конците, вчера докато се къпех видях как падат няколко. За мое щастие болката също почти изчезна.

Бебка обаче беше много неспокойна вчера и имаше колики между 12 и 5 сутринта. Днес през деня също плака и ѝ дадохме малко чай от копър. Имам чувството, че не се справяме добре с храненето. Нямаме никакъв график, кърмата ми не се увеличава, и хапва все по често адаптирано мляко. Чудя се какво да правим и дали да се консултираме с някой. 🥲

Мами вие каква вода ползвате за адаптирано мляко? Понеже живеем до Sopharmachy взимаме от там понеже на нея пише, че е подходяща за храна за кърмачета. Затова и не я преваряваме като правим млякото.
Ние имаме същия проблем с храненето... Вместо да намалим и разредим започна да се храни на всеки час през деня, а спи едва по 30-40 минути.
Кръста ми вече не издържа с това постоянно кърмене. Не мога да се наместя, в същото време той супер много мърда и не можем да се нагодим.
Ние ползваме водата на "бебелан" и също не я преваряваме.

# 204
Ние взехме от Гърция Infacolic, които ги има и в България под името Infacol. Опаковка е същата, но според мои познати гръцките били по-ефективни. При нас в някои дни имат ефект, в други не.

Защо в чужбина са по ефикасни?

# 205

Ние имаме същия проблем с храненето... Вместо да намалим и разредим започна да се храни на всеки час през деня, а спи едва по 30-40 минути.
Кръста ми вече не издържа с това постоянно кърмене. Не мога да се наместя, в същото време той супер много мърда и не можем да се нагодим.
Ние ползваме водата на "бебелан" и също не я преваряваме.

И при нас от няколко дни е същата работа с яденето през деня. Засега през нощта се стабилизира, но през деня иска на гърда през час, спи супер малко и после плаче, успокоява се само на ръце или в слинга. Има колики, но по-скоро рефлуксът е проблем май, връща кърма и после пак е гладна, омагьосан кръг. Само по време на разходката с количката се кротва за около два часа и спи дълбоко, но като е лошо времето не става. Ще видим дали ще мине само с нанибел и пандата или ще звъня и аз на педиатърката пак, май няма да издържим до следващата консултация по план.

# 206
Момичета, не се отчайвайте от кърменето на по-кратки интервали. По този начин бебето дава сигнали на мозъка на мама, че има нужда да увеличи производството на кърма. Ако кърменето ви е важно, съветвам да не дохранвате с адаптирано мляко, защото така пречите на процеса. Съвсем нормално е и е временно. Ние също минахме през такъв етап и в бъдеще знам, че ще има още такива периоди когато нуждите на бебето отново се променят. 😊

А за мамата, която се оплака от болки в гърба/кръста, на мен кърменето легнала ми е спасението. През нощта само в тази поза я храня малката. През деня много рядко за жалост, защото обикновено баткото беснее покрай нас и ме притесняват резките му движения. 😅

# 207
Здравейте, момичета!
Последният път ви се оплаках за трудностите, през които преминавам с цеденето и храненето с шише. От повече от седмица обаче имаме промяна - вече кърмя бебка! Направо не мога да повярвам, че се получи.
От 3-4 дни вече се храни само на гърда, не й додаваме изцедена кърма с шише.
От както я кърмя усещам гърдите си по нов начин - имам болки и определено сякаш имам повече кърма. Все още съм в дилеми трябва ли и кога да цедя с помпата и изобщо как е правилно да се процедира. От една страна се притеснявам да не загубя кърмата, а от друга да не стане хиперлактация. На този етап цедя само ако бебето не е сукало активно (че и такива моменти имаме). Но да си призная различен човек съм след като вече не седя по часове на денонощието с помпата в ръка.

Иначе през изминалата седмица направихме погачата, беше приятно. Не успях особено да се видя с гостите ми, но бебето си иска своето и се кърмихме 2 пъти. Минахме и два прегледа - за ставите и на ехограф за фонтанелата. Всичко е наред 🤗
Вече и няколко пъти излизаме с количката.

Да споделя и за един проблем. 😔 При мен се получава нещо доста неприятно - изпотявам се постоянно, а миризмата е доста специфична. На някоя от вас да й се случва същото?

# 208
Здравейте, момичета!
Последният път ви се оплаках за трудностите, през които преминавам с цеденето и храненето с шише. От повече от седмица обаче имаме промяна - вече кърмя бебка! Направо не мога да повярвам, че се получи.
От както я кърмя усещам гърдите си по нов начин - имам болки и определено сякаш имам повече кърма. Все още съм в дилеми трябва ли и кога да цедя с помпата и изобщо как е правилно да се процедира. От една страна се притеснявам да не загубя кърмата, а от друга да не стане хиперлактация. На този етап цедя само ако бебето не е сукало активно (че и такива моменти имаме). Но да си призная различен човек съм след като вече не седя по часове на денонощието с помпата в ръка.

Иначе през изминалата седмица направихме погачата, беше приятно. Не успях особено да се видя с гостите ми, но бебето си иска своето и се кърмихме 2 пъти. Минахме и два прегледа - за ставите и на ехограф за фонтанелата. Всичко е наред 🤗

Да споделя и за един проблем. 😔 При мен се получава нещо доста неприятно - изпотявам се постоянно, а миризмата е доста специфична. На някоя от вас да й се случва същото?

Аз 2 дни след раждане се потях като прасе в сауна но и жега беше в болницата явно е от хормоните.След това още няколко дни понякога доста зле меришеше силно и мъжа ми забеляза 2 пъти но сега месец след раждане отшумя.А по принцип трудно се потя и така никога не е меришело🤣

Друг въпрос тези с вагинално раждане колко дни чакахте за първи път с мъжа ви за интимност?Моя ме налита🤣😅

# 209
Здравейте, момичета!

За потенето- аз имах слаба промяна и не издържах , взех си на biotrade odorex deo ,
Слага се 3 вечери поредно после по веднъж на 10 дена. Изключително доволна съм. Няма потене няма миризма. Само внимавате с бебче. Аз слагах таман когато заспи вечерта и имах едни 6-7 часа в които не се налага да я гушкам, защото е силен препарат. То си е под блузата, но за всеки случай препоръчвам да е по-надалеч от бебенцето. Аз също сленях блузата след като изсъхне/попие.

Общи условия

Активация на акаунт