Бебка обаче беше много неспокойна вчера и имаше колики между 12 и 5 сутринта. Днес през деня също плака и ѝ дадохме малко чай от копър. Имам чувството, че не се справяме добре с храненето. Нямаме никакъв график, кърмата ми не се увеличава, и хапва все по често адаптирано мляко. Чудя се какво да правим и дали да се консултираме с някой. 🥲
Мами вие каква вода ползвате за адаптирано мляко? Понеже живеем до Sopharmachy взимаме от там понеже на нея пише, че е подходяща за храна за кърмачета. Затова и не я преваряваме като правим млякото.
Vertex, за увеличаване на кърмата според моята акушерка помага изцеждането в продължение на 3 дена след всяко кърмене (освен през нощта). След някои кърмения не изцеждах нищо, след други 10-20мл. Общо взето на ден събирах така за да заместя едно хранене и през това време стимулираш продукцията. При нас идва акушерка вкъщи и ако не беше тя, сигурно нямаше да може въобще да кърмя. През 2-3 дена съм с нови въпроси и постоянно променяхме неща докато се напаснем с бебето. То не че повечето неща не са писани някъде из интернет, обаче тя директно дава съвет какво работи в такава ситуация, за да не правя аз - проба/грешка със съвети на хора в подобни, но не идентични проблеми. Така че ако има консултант, и искаш да кърмиш, не е лошо да те посъветват за конкретно вашия случай.
График - в началото имахме почти стандартни часове за хранене, но сега е пълен хаос. Понеже вече хванах цаката, че той така се успокоява, аз просто го слагам на гърда много по-често и съответно се храни по малко на често...