Ноемврийски бебета 2025

• 12 211
  • 557
  •   3
Отговори
# 540
Здравейте! Напоследък много ми е изморено - недоспиване системно, таткото имаше натоварен период в работа, голямото дете беше болно, гости имахме и като че ли много ми се насъбра. И се получи че и цикъла ми дойде за първи път и май по тази причина и кърмата временно намаля (?) та се налагаше сто пъти да цедя, вместо да спя. Та така се бях стресирала и напрегнала, че решихме да въведем една бутилка АМ през нощта, за да мога да спя няколко часа и поне да не съм постоянно под стрес, че няма мляко… Та така… глътка въздух…

Малкият е много тегав с приспиването през деня. Вечер заспива що годе обаче през деня в голям зор. Трябва да му хвана точния момент, да е тихо, спокойно и аз да не съм на повече от 20см от него 😬 Мамите с неспаливи деца, как им организирате съня? Търся съвети и опит

# 541
И аз съм в подобна ситуация, как прие бебето адаптираното мляко? Дърпаше ли се в началото. Моята не иска, ни шише, ни ам

# 542
При нас също вечер заспива по-лесно, а през деня е тегаво. Това, което ние почнахме да правим, е че вече и дневните й дремки са в кошарката, а не при нас, така че да е тихо и горе-долу тъмно. Почнах да й засичам будните периоди и й давам 30-минутен период в края им, в който следя за прозявки. Ако се прозее почвам с приспиването веднага, иначе в края на периода. Самото приспиване представлява кърмене в спалнята и я слагам в кошарката, докато е будна, но спокойна. Обикновено за 2-3 минути хленчене се унася и заспива.

Ние с таткото и двамата се разболяхме - първо той, после и аз. За щастие успяхме да запазим малката като постоянно сме с маски покрай нея, а и почнахме да я оставяме тези дни повече да си играе самостоятелно на активните гимнастики. Ние също сме на бутилка АМ преди нощното заспиване, опитахме се да я махнем, но сега като че ли е в период на буен растеж и вместо това увеличихме още количеството, че вече и 150 мл не й стигат на едно хранене.

# 543
При нас през деня е същото, много му е зле съня, плаче, едвам успявам да го при спя, спи малко, но пък за сметка на това през нощта е доста добре, като заспи 22, рядко 23 и става чак 5 и 30 - 6, хапва и доспива до 8 и 30. Храненето му е изцяло на Ам и при нас имаше напрегнати дни даже и месеци баща му се разболя 2 пъти, за щастие бебчо е добре, но пък отменихме малко ваксините понеже ме беше страх да не прояви симптоми на грип.
И всичко това на мен ми дойде цикъл, който ми кара вече 16ти ден, чух се с агто изписа ми калций и витамин ц, днес даже я посетих, каза че всичко е наред. При вас как е положението в този аспект, малко се притеснявам?
Та предвид всичко и аз се чувствам доста изморена.

# 544
И аз съм в подобна ситуация, как прие бебето адаптираното мляко? Дърпаше ли се в началото. Моята не иска, ни шише, ни ам

Аз отдавна давам в шише цедена кърма, така че със шишето е свикнал. АМ се прие без протест. Май първата нощ му го бях направила доста хладко 😬

Аз сама си започнах магнезия заради цикъла, а и се усетих пак че ми изтръпват пак нощем краката, както през бременността.

Аз хубаво виждам кога му се спи ама като го приспивам по 30 мин за една дрямка от 30мин през един час… ми идва в повече.

Но явно съм се изнервила от това че ми дойде и липсата на сън. И аз съм решила да започна тренировки тази седмица.

# 545
И при нас понякога ни се опъва за дневния сън, но пък успява да си навакса с нощния. Предишната вечер беше спала вечерта за 13 часа, разделени на 8+5, и съответно през деня едва успяхме да я убедим за две дрямки - едната за час, втората за 45 минути, приспиването и за двете беше по 15-20 минути, та и аз малко се изнервих след втората. След това в 6:30 беше страшно уморена и вместо да си вземе още една дрямка направо заспа като за през нощта и се събуди чак в 1:30, после пак още 5 часа спа.

Днес вече първата й дневна дрямка мина и беше за 2 часа и половина, та се надявам да се нормализират нещата, но като цяло вече се научих да не очаквам нищо и просто да се опитвам да не се нервирам от това, че не прави това, което аз искам.

Малката е на 12 седмици точно днес, моят цикъл още не е дошъл.

# 546
Моят цикъл дойде на 58 ден от секциото. Кърмих само 2 седмици в началото. Обилен беше, но не чак както ме плашиха. След него на прегледа при АГ ми каза, че имам още да се чистя, предполагам ще е със следващия цикъл.
Моят спорт е всеки ден навън с количката, само така спи през деня с тези пусти колики. Вече само за януари имам 133 км с него, декември малко по-малко към стотина. Направо ми се реве и на мен като вали и не може да излезем.

# 547
Момичета, днес реших да водя дневник в chatgpt с храненията и спането и да видя какви насоки ще ми даде. Гледам да спазвам прозорците за заспиване и хранене. Ще видя довечера какъв анализ ще ми спретне 🤭

# 548
Привет и от мен. Изобщо не смогвам да пиша, но чета всичко. Бебка вчера стана на 2 месеца, след няколко дни ще слагат ваксините и сме на консултация. Много ми е любопитно колко е наддала, защото вече доста ми натежава. Аз я меря вкъщи към 4600, но тези домашни кантари не знам колко са надеждни.
Минаваме през кърмаческа стачка и е меко казано ужасно.
А бебка е обърнала деня с нощта и това също е ужасно 😀. Не знам дали е заради тези скокове в растежа в 8-ма и 9-та седмица или просто са грешки в режима, но като мине ваксинацията започвам да работя по въпроса, защото не се издържа.
Бяхме на ортопед и кардиолог и тази седмица ни предстои ТФЕ.
За столчето ще ползвам Cangaroo I eat. Имам го от каката и беше доста удобен. Ползва го почти до 3 години.
Аз още не съм я слагала в слинг, но ще я пробвам тези дни дали й харесва. Имам на Caboo и е супер лесен за връзване.

# 549
Ние в четвъртък сме на консултация и ще слагаме ваксини най-вероятно. Доста се притеснявам, но няма как. 😃

Изгубен-щъркел пиши после със сигурност. ще е полезно. Simple Smile

# 550
Приспиването през деня при нас се получава с повиване и бял шум. Моята госпожица другата седмица прави 3 месеца и след това не се препоръчва повиване, че нали се опитват да се обръщат и малко се притеснявам, та гледам тези дни да оставям с 1 ръка не повита, за сега се получи, но понякога забравям. Иначе най- често прави около 4 дремки, като има 1 дълга от около 2 часа и другите са между 40мин и 60-70. горе долу около 4-5 часа спи през деня. През нощта 2-3 вечери беше много добре и като заспи към 21-22 и ставаше към 5 за ядене, но снощи пък се събуди около 3 пъти, но и вчера бяхме доста в движение и тогава е малко по-сложно с дневния сън. Другата седмица сме на преглед при педиатър, та ще видим как върви с растежа, аз вече извадих дрехи 3-6 месеца и са й доста ок бих казала.

# 551
И при нас положението със съня през деня е доста трудно. Задължително трябва да спи в ръцете ми или върху мен. Само нощем спи ДО мен Joy Аз вече и не смея да я оставя в кошарата, защото ще се събуди след 2 минути. Най-добре се унася на шишенцето или ако видя, че вече е преуморена - с много люшкане, ходене из стаята и шшш-кане. Даването на сиропа за хемангиом по два пъти на ден задължително на пълен стомах допълнително ни усложнява целия ритуал. Имаше един ден, в който изкара 8 часа будна с две дремки по 30 минути Fearful
Поне през нощта започна да спи една идея повече и може да изкара 4ч и нещо. Буди се един път между 2 и 4 часа през нощта. Тогава ми излиза и късмета с кърменето Grinning Но на гърдата много лесно заспива, затова сменям по някое време памперса и дохранвам с доизцедената кърма от шише.
Прикачвам скрит скрийншот на нашия хаотичен график Grinning
Скрит текст:
От няколко дни започна пак да я боли коремчето и да има газове. Буди се стресирана и ококорена и й е много трудно да пръцка. А аз си мислех, че тези неща отминаха...
При нас с първите 3 ваксини нямаше никакви проблеми, дори температура не е вдигала. Пожелавам ви и при вас да е така Blush Може би беше една идея по поспалива и 1-2 пъти се буди с плач сякаш сънуваше кошмар, но това беше.

# 552
Ние имахме няколко вечери олеле мале с плач и газове, едвам акаше накрая. Виждам, че все едно се стиска и й е трудно да пръцне. Та дискотеката в 1/2 през нощта, за да стои мирна и да не плаче е в разгара си 😄

От друга страна, заринахме се от дрешки - подаръци валят постоянно и сме супер благодарни, но ми е кофти колко бързо ги израства. Вече вадя по-големи размери и ми е много тъжно. Освен усмивки, вече започна и да “говори” повече - всеки ден са нови звуци, радва се на хора и предмети. От миналата седмица съм любимия родител, цялата грейва, като ме види сутрин ❤

Започна да обожава тези черно-белите книжки и карти. Във вкъщи сме ги сложили навсякъде и преди не ги забелязваше толкова, но напоследък само те я занимават. Купихме и активна гимнастика, та от утре ще я пробваме и там. Вашите бебоци започнаха ли да се смят с глас вече? Аз я чакам и вече нямам търпение 🥰

# 553
Вашите бебоци започнаха ли да се смят с глас вече? Аз я чакам и вече нямам търпение 🥰
Нашата бебочка се опитваше от няколко дена и вчера за първи път хванахме смеха й на видео. Още е рядкост и повече раздава усмивки, но наистина е вълшебно!

# 554
Здравейте, влизам с един въпрос. Закъсняхме с първата ваксина и я сложиха 1 седмица след като навърши 2 месеца ( не бяхме разбрали, че като детето има личен лекар, който не е педиатър , взимаме ваксината от него и я носим на педиатър. В бургас лични лекари- педиатъри на възраст под 60- НЯМА)
Таа по спомен нашата педиатърка беше казала- между ваксини трябва да има 40 дена или нещо подобно. На 11.02 навършва 3 месеца , та ми се иска да и запазя час при педиатърката началото на месеца , но не знам колко дни да чакам. 30 от ваксинста или 40... иска ми се да пиша на педиатърката ама не ми се иска да я протеснявам с такива глупости, а не запомних.

Иначе нашата започна пронцеса да се опитва да се смее... имам даже клип със първият и смях.  Сърцето ми се разтопи .

Общи условия

Активация на акаунт