Искам да кажа... (237) през ДЕКЕМВРИ 2025

• 40 428
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро!

Благодаря ви още веднъж за пожеланията за моя любим 🥰

Вчера минах преглед на колата,  а пулмологът бил за днес.  Довечера ще почвам да посъбирвам багаж за болницата,  че в събота няма да имам време от ивенти 😁

Спокоен ден, банда!

# 586
Добро утро!
Пия кафе, а си мечтая за тортата на Али...
Днес ММ тръгва от Ирландия. Три дни път с камили ще е, но няма да се оплаквам.
Хубав ден от мен!

# 587
  • при моите деца .....
Добро утро!
И аз пия кафе.
Приготвих пликчетата със сладки за базара на Митето.
Сега просто се наслаждавам на моето време....
Хубав ден!

# 588
  • на Мелмак
Добро утро, момичета!
Али, тортата е топ!
Какъв багаж? Имаш пижами и пантофи и си топ. Ако си в София, мога да притичам, да ти дам нещо. Wink
Мари, много се радвам Hug
Радвам се, че вече нямам ангажименти с коледни базари. Нямам фантазия за такива неща, но в интерес на истината имаме неща от тези базари, които ползваме.
Тит, все така да се хвалиш Simple Smile
Нещо ми е тревожно, дано не е сериозно.

# 589
  • На брега на реката
Добро утро!

Али, наистина снаха ти  има златни ръце! Браво!

Янче ще го пусна в скрит текст, защото не на всеки му се чете такава информация, рано сутрин, но сега съм на компа.
Скрит текст:
за съжаление, в България, но като чета е и  много други страни, се обръща внимание на ТСХ, а той е хормон на хипофизата, имащ задачата да стимулира жлезата да произвежда Т3 /активния, нужен на тялото хормон/ и Т4 /който в последствие се конвертира в Т3 в черен дроб, бъбреци, черва/.
Ако жлезата е увредена обаче и в Космоса да отиде ТСХ, няма да върши работа. Тя няма да се поправи, затова е нужен синтетичен хормон.
В моя случай, години нарес си бях с високо ТСХ и пиех Еутирокс, но ФТ4 и ФТ3 ми бяха ниски. Мнението на док беше, че на нашата възраст може и ТСХ 10 , не било проблем. Е да де, ама хипофизата праща хормони като луда, на жлеза която не произвежда, та файда никаква.
Започнах на своя глава да увеличавам Еутирокса и в момента съм на 125 мкг. ФТ4 ми е почти на горна граница /както би били ако жлезата работи/, но понеже ФТ3 си стоеше на дъното, пак не е ОК. При мен конверсията на Т4 в Т3 куца, затова започнах пак на своя глава да добавям по малко Т3 /турски Тиромел/.
Сега слава Богу и двата хормона са оптимални. ТСХ ми е много ниско, но е по-важно, че организма получава достатъчно количество хормон.
При нас лекуват така, както са учили и си имат протоколи, които следват. Рядко има някоя бяла лястовица, която да реши да промени статуквото, за огромно съжаление на пациентите!
Аз също съм с нисък сутрешен кортизол, но нямах никакви проблеми, но оправянето на ФТ4 ми отне повече от година. Въвеждах внимателно и в последствие и с Т3 по същия начих.
Чета в 2 групи във ФБ /през профила на приятелка, че и тя с тези проблеми/ и тук във форума има тема в която пишат препатили, но доста адекватни хора и така се уча в движение, но определено, имам подобрение в сравнение с периода в който док ме лекуваше с минимални дози.

Аз ще помоля за палци днес!
Скрит текст:
Лекувах пустата Ешерихия коли 3 седмици с АБ и онзи ден пак пуснах изследвания и излезе пък друга бактерия, но в несигнификанто количество. Днес съм на доктор и се опасявам, че ще има още един АБ, а вече ми омръзна много, а и на стомаха не ми е ОК!
Идват празници и искам да съм добре и да не ме боли!

Хубав ден, момичета!

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 09:04 от Бубoлина

# 590
Стиснати палци на нуждаещите!

# 591
  • някъде другаде
Добро утро!
Последен работен ден за тази седмица , а утре на Сърбия на банкет.
Бубе , стиснати палци.
Тути , палци и за теб.
Мари , лек да е пътя на ТМ.
Але , тортата е страхотна.
Хубав ден!

# 592
  • София
Добро утро!

Бубе, стиснати палци!
Тортата е професионално направена!
Мари, лек път на ТМ!

Хубав и успешен ден!

# 593
  • на Мелмак
Бубе Hug

# 594
Стискам палци, Буб! Най- вероятно (чисто лишки) от ниското ниво на естрогени се стига до тези инфекции. Може да ти изпишат някоя и друга свещичка/крем с естроген, за да се подпомогне лечението. Питай ги! Иначе и задължителните противогъбични, лактобацили и нещо за стомаха, се надявам да ги има в рецептата. Благодаря и за обяснението за хрмоните. Ще го пусна на щерката, да си го препрочита.

# 595
  • Бургас
Добро утро!

Бубе, а дали се налага лечение, след като е незначително количество? Една година се въртях в кръг с бактериите в носа на Марто, АБ, тест, бактерия, АБ, тест, друга бактерия, натрових го с лекарства и накрая личната каза "спираме с АБ, то и ти да си пуснеш сега изследване, ще излезе някоя".

Але, снаха ти трябва с това да си вади хляба, майстор е!

На два пъти снощи влизах в серия с раздираща кашлица, лъжица мед и горещ чай и успявах да я успокоя, но докато заври водата, кънтеше сигурно целият етаж.

Марѝ, не остана Hug

# 596
Бубе, дано намериш облекчение.

# 597
  • Germany
Добро утро!
Спи ми сееее! Едвам отлепих днес. Дано е спокойно на работа, че предпразнично имаме всеки ден спешни случай.
Бубе, стискам палци! И аз мисля, че ако бактерията не е в големи количества и нямаш симтоми, може да се пробваш да си стабилизираш имунитета и да не го мислиш.
Хубав да ви е деня!

# 598
  • София
Добро утро!
Але, уникално красива торта!
На мен ще ми трябва за другата седмица, а още не съм измислила от къде, каква...
Палци, за Буб, Тит!
Буб, и според мен е хубаво да заложиш на добри пробиотици и ако можеш да направиш средата в стомаха с храната по-алкална. Ще се самопогубят бактериите. Relaxed
Селесте и на теб да ти минава кашлицата, че не е приятно. Аз от 4-5 дни се мъча с такава и накрая антибиотик започнах. Снощи трудно издържах да ми направят маникюра. Голямо кашляне беше от прах и миризма.
Едното дете запраши към североизтока с татко си при роднини, другото след няколко дни и то ще отива при тях.
Само хубави неща да се случват на всички днес!

# 599
  • някъде ... тук ...
Але, здрав да ти е мъжа! Много красива торта!
Палци на всички нуждаещи се!
Весело и спокойно на пътуващите!

Хубав ден от мен!

Общи условия

Активация на акаунт