Майка ми дели децата

• 338
  • 9
  •   7
Отговори
Обяснява, как не е така и как няма значение, кое на кого е кръстено, но виждам, че голямото (Г), което е кръстено на нея обира повече внимание от бебето (Б). Когато Г беше бебенце, майка ми не искаше за момент да се отлепи от него, а сега понякога даже забравя да поздрави, или да целуне за довиждане Б. Дори си позволи пред мен да каже, че друго си било Г като бебе,  било сладко. Питах я какво има предвид, и че Б не е сладко бебе ли, тя ми каза "Е, нее, ама другото беше сякаш по-сладко". Много ми разби сърцето, помолих я повече да не прави такива сравнения, особено пък пред децата, защото Г вече разбира. Знам, че сигурно няма какъв съвет да ми дадете, но исках да се оплача на някого

# 1
Ако съм аз, при следваща подобна изцепка, ще и спра достъпа до децата. Ще я уведомя предварително, и ако няма промяна ще последва горното. Не бих позволила близък да ми дели децата. И изобщо не ме интересува, че им е баба. Това поведение е вредно за децата.

# 2
  • Melmak
Много е неприятно! Няма лечение на проблема, освен да спреш достъпа до децата. Цял живот съм делена от майка ми, все брат ми по-хубав, по-добър, по-красив, аз грозното пате. Все му се купуваха коли, все той номер едно, моите успехи бяха потъпквани за да изпъкне той. Примерно каква професия имал, аз как съм останала без образование (което не е вярно).
И в крайна сметка днес се прави, че не я познава на улицата, изнуди я за пари, щеше да я остави без жилище.
Защо го пиша това, повечето са ми чели драмата. За мен най-голямото проклятие в живота е да имам брат. Никога не можах да бъда за майка ми това, което една майка обича. Никога не съм достатъчна. Каквото и да правя, гледала съм я болна, бях на 17 г, грижила съм се за нея като е била без работа, помагала съм страшно много. Не се оцени, никога не беше достатъчно. Сега уж много иска да е баба, но знам, че ако и брат ми имаше деца няма никога моето да е равно с тях. Аз самата не желая никога да имам повече от едно дете.
С цялото това, което написах искам да ти кажа, че нищо няма да промениш. Тя ще продължава да го прави. И толкова. Ако съм на твое място ще огранича достъпа ѝ до двете деца и толкоз.

Съжалявам, че минаваш през това, знам колко боли.

# 3
Много глупаво... Тя може пак да си предпочита Г,  още повече, че Б е още бебе и едва ли разбира дали баба му го е поздравила на влизане, но защо така демонстративно.

Според мен това е някакво неуважение към теб, не и пука дали ще те засегне. На всяка майка и става непиратно от пренебрегване на детето и, така че не си мълчи, кажи и, че се държи тъпо. И че, ако е заради името, жестоко се излага.

# 4
  • София
Пандора, зная ти историята и те съжалявам, но твоята единствена вина е, че все още се бориш за нейното внимание. Прознавам, че не ми е липсвала обичта на майка ми и не знам какво е,  а и съм 1 дете, но аз съм много горда и ако някой се държи така с мен няма да се мъча да му се харесам и пда искам да получа внимание, а ще го отрежа. Да, няма да я оставя на улицата, но с ясно поведение ще ѝ покажа, че немоционално след като ги е надробила такива няма как да разчита на мен. Точка.
На авторката - ако видя поведение, че някой ми дели децата ще му заявя, че или ще се държи подобаващо или ще спре да ги вижда.

# 5
  • Melmak
А, не, за нищо не се боря. Даже от великден не бях виждала майка ми. Ходих преди няколко седмици да ѝ кажа, че ще става баба. В 5 месец съм. Почти не общувам с нея.

# 6
Така става, когато децата се кръщават на баби и дядовци ,всеки гледа своето "защото е кръстено на мен". Затова ние от самото начало решихме,че нашето дете ще има собствено име, не на никого.

# 7
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Така става, когато децата се кръщават на баби и дядовци ,всеки гледа своето "защото е кръстено на мен". Затова ние от самото начало решихме,че нашето дете ще има собствено име, не на никого.

Не винаги е заради името. Понякога предпочитано е "мъжкото" дете, понякога това, което е кротко и послушно, понякога това, което е по красиво физически.
  Аз съм "любимото дете" за майка ми, и винаги това ме е дразнело ужасно много, компенсирам към сестра ми с каквото мога, но тя ( майка ми), е емоционален дебил , и толкова си може.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 12:27 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 8
  • Melmak

Не е заради името, баба ми не ни дели и обича всички трима внуци еднакво. Без оглед на имената. До човек е, не до име!

# 9
  • София
Аз пък ще кажа, че е нормално вниманието да е към по-голямото дете в момента, нормално е и към него да има по-голяма привързаност.
Авторке, успокой се, ще ти обичат детето наравно с първото.

Общи условия

Активация на акаунт