Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Декември'25

• 92 385
  • 963
  •   1
Отговори
# 45
Подаръците... това е моята тема. Обичам да ги мисля, избирам, подарявам. Гледам да са специални и избирани с внимание и мисъл за получателя. Обикновено се справям, рядко имам издънки, но имам де...
У нас през ноември и декември има добро количество рожденици и именици в къщи, освен това сме доста народ заедно с приятелките на момчетата, традиционно коледните им календари са също в картинката задължително, така че количеството идеи и осъществяването им е сериозна задача. Отделно приготвям малки пакетчета с коледни вкусотии за приятели и съседи, по-големи пакети за  "сватовете" ииии... буквално е една коледна подаръчна вакханалия. Приятна, но изтощителна, защото се занимавам основно аз с всичко.
Имам да набавя още няколко подаръка за тази Коледа, но по-голямата част е измислена и купена.
До тук съм доволна, че всеки си хареса коледния календар. Много ги мислих.
Аз се самоизглезих серизно с нещо голямо от ЧП, затова се надявам на нещо съвсем скромно под елхата за мен. Шушукат си децата нещо по темата, дано да не се изхвърлят с някоя скъпа щуротия. Аз съм трудна да ми се угоди, признавам.

# 46
Коко е един от любимите ми коледни парфюми, много красива канела, която в студено време е просто прекрасна. Но е ретро парфюм, трудно се харесва в днешни дни.
Обичам да подарявам подаръци, особено неща, които любимите ми хора са сложили в графа глезотии и са се отказали от тях. Все още нямам муза, но разходка по магазините винаги ме вдъхновява. И аз съм много капризна, често не си харесвам подаръците, но с времето успявам да се влюбя в тях, може би и сантиментът помага. Не обичам практични подаръци, харесвам неща, които ми оставят спомен, разбирай бижута Grinning Купих коледни звезди, направих венеца за първия адвент и за входната врата, но елхата ще почака още малко, първо трябва да проверя кога са датите за събиране на елхите януари, обикновено я оставям по-дълго.

# 47
Мадмлоазел от няколко години няма нищо общо с предишния, който аз просто обожавах...!
Шанел Алюр и Шанел 5 са едни от шанелите, които не са моето.
Льоня, Льоня не биваше да пишеш това, сега ще го сънувам тоз Ноар.Blush
Ние си имаме традиция, правим си наш семеен календар по Коледа с пейзажите на домашния ми фотограф. Толкова ги обичам, че правим по два, един да си занеса на работа и да ги гледам срещу мен! Blush

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 13:26 от mimi.7299

# 48
  • София
Трудно ми е да го обясня, но харесвам парфюми, които миришат "лилаво", особено през зимата, често нося тогава и лилаво яке, чанта и обувки. Тоест мирис на велур, кадифе, ирис с кожени нотки, виолетки. Такъв за мен е Iris Torrefie на Guerlain, Valentino donna noir absolu. Не се сещам за такъв на Шанел.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 17:47 от Lizzy_Crow

# 49
Трудно ми е да го обясня, но харесвам парфюми, които миришат "лилаво", особено през зимата, често нося тогава и лилави яке, чанта и обувки. Тоест на велур, кадифе, ирис с кожени нотки. Такъв за мен е Iris Torrefie на Guerlain, Valentino donna noir absolu. Не се сещам за такъв на Шанел.

Лизи, като те прочетох и се сетих, че аз имам един ирисов парфюм на Лерболарио.
Пък нали покрай теб станах фенка на марката, та ти обръщам внимание на този факт.Blush
На мен много ми харесва този аромат, точно днес съм си го сложила.

# 50
Мерси за темата Агент!
Скрит текст:

Изчетох ви прилежно. По темата аз съм, точно като Диа Миа!
Обожавам да правя подаръци, мисля ги за всеки какво би му харесало, от какво има нужда и така търся точния подарък. Избухвам здраво. Допълнително на Бъдни вечер, сме 2 ма рожденници. Wink Нямам несполучливо попадение, всички са много доволни и казват "Ей точно от това имах нужда.." Е, как да не съм щастлива?!
Обичм изненадите за подарък. Аз съм тежка гемия и си ме знаят близките затова мислят, чудят се и никога не бъркат, като ми подарят/подновят отново някой от парфюмите, който си ползвам или златно бижу.  

По въпроса за Коко ноар, за мен е страхотен! mimi.7299 можеш да го душнеш в Pretty shop. А онлайн разбира се се намира на по добра цена от шанелските парфюми единствения който ми е nо, nо, е №5, така и никога през годините, не можах да го харесам.

Коледната украса я правя около 20-21ви, защото си ползвам, истински клонки от бора в двора. А на топло вътре не издържат повече от две седмици, та така.

# 51
Такъв за мен е Iris Torrefie на Guerlain, Valentino donna noir absolu. Не се сещам за такъв на Шанел.
Iris Torrefie е моят най-най-най-любим парфюм, съвсем скоро ще приключа бутилката и водя спорове със себе си, дали искам да дам толкова пари за нова. Има ли шанс Валентиното да е заместител, луда съм по ванилията в Гарлен, или са много далечни като усещане?

# 52
  • София
Ми то и Валентиното вече го няма по сайтовете, спрян е. С тоя изчанчен вкус за парфюми не знам какво ще правя. Иначе няма голяма прилика между двата.

# 53
Taffta, хубава визия, колан върху жилетка много интересно, харесах цялото съчетание!

Два парфюма съм запомнила, от всички ползвани от мен през зимата. Единият - Aqua Allegoria Mandarine Basilic на Guerlain /на мен винаги ми е миришел на грейпфрут/ неизменно го свързвам с зимните празници.
Друг мои зимен парфюм /без да свързвам с празниците/ е La Nuit Trésor на Lancôme.
Вече не ползвам тези парфюми и няма да подновя, но съм ги запомнила.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:35 от Sweta

# 54
  • Burgas, Bulgaria
"Озарена" и cool ..... Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 11:16 от kolevaangela

# 55
Моите лични подаръци си избирам сама, опаковам дори и ги връчвам за подаряване, само не ги плащам аз. Laughing Познават ме и няма как да ми избират подаръците, т.е. не се наемат. Satisfied
За семейството и най-близките правя подаръци според кой каквото иска, както и пари подарявам. Тази година не съм готова напълно, ще поръчвам съвсем скоро още. Но за всички жени от семейството със сигурност ще има по една копринена калъфка за възглавница. Много ми харесва усещането и за мен не пропуснах още една.
Купих и доволно количество билети за театър и един мюзикъл.
И както винаги е най-труден изборът за моя любим.

# 56
Angie, не знам точно какво правиш, но продължавай да го правиш! Променяш се в много положителна посока!

Сега пък ми се доноси Алюр сенсюел, а нямам Sad
А! Но аз имам дребни остатъци и е чудесна идея за този студен зимен и снежен ден при мен! Мерси, Л!

Май съм писала и друг път, но само Алюрите са мои от Шанелите, и женските и мъжките! Със Allure Extrait се жених и много ме е яд, че го спряха, макар, че се носят слухове, че пак ще го пускат!

А разговорът ми напомня, че отпреди 3-4 Коледи имам прекрасен и неотворен подарък - минита на някои Шанелски класики. Може би му е време да го отворя!
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 18:29 от Agent Provocateur

# 57
  • Русе
Страхотни mtz и Анджи! Други снимки не видях.
Коледни подаръци обичам да правя. Слушам какво е споделил някой и се опитвам да зарадвам близките ми хора.
Почти съм готова с подаръците. Мен обичам да ме изненадват, но и пари и ваучери не бих отказала. Аз също, ако нямам идея какво да подаря, подарявам ваучери и пари в плик съм давала.
Мими даде тон за меченца и аз да не остана назад се сдобих без време с едно светличко леопардче. Без да съм имала за цел, видях го, пробвах го, взех че се харесах и го купих. И два чифта боти ме чакат да ги взема от куриера, дано ми станат и са ми удобни.

# 58
Анджи, не си просто “озарена”, а сияеш!!! ❤❤❤
Майка ми навремето имаше Шанел 5, но го пазеше като реликва, не зная колко го е ползвала въобще.  Най- накрая се развали- потъмня, стана на пластове и трябваше да замине на боклука.
Аз инак само мъжки Шанели харесвам трайно и от сърце.
Хм, Агент, сега ме вкара в размисли. Въобще май и идея си нямам с кой парфюм съм била на сватбата. 🙄

# 59
Аз пък имам с Лятна луна. След години го потърсих и не го открих. На бала с АнайсАнайс! 😀

Общи условия

Активация на акаунт