Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Декември'25

• 92 488
  • 963
  •   1
Отговори
# 60
Като написа за бала, веднага се сетих- бях с Габриела Сабатини. А сватбата, 11- години по- късно ми е мъгла. 🤣

# 61
На бала бях с Жан Пол Готие- класик.  За сватбата- нямам никаква идея.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 18:53 от mariat

# 62
Ха, помня и този от бала, дори все още имам половин шише от същия - Diva на Унгаро, брутална класика от ерата на ранната Мадона! Излишно е да казвам, че тук изобщо не мога да го нося, твърде силен е за всички алергични към миризми. Изобщо съм почнала да си избирам парфюми на принципа "ако може да се усети на метър от мен и мирише на нещо различно от омекотител за пране не става за делничен ден" Grinning

Щях да пиша за ружовете и четките...
Скрит текст:
Имам срамно количество ружове, но искам да поясня, че моята представа как една жена на нашата възраст трябва да носи руж е много, много консервативна - ръжът трябва да е "полъх" от цвят, идеално полиран в съответната зона, който да обединява цвета на червилото с този на останалия макияж. Нищо драмaтично, нищо графично! Ще се илюстрирам, защото  подборът на четки и продукти зависи от тази изначална концепция. Ето това е максимумът за мен (всяка от нас има пълното право да има различно мнение по въпроса, разбира се!):

Държа да подчертая, че както със всичко останало някои лица могат да носят по-очевадни цветове руж, други - абсолютно не (същото е със "озарителите"). И колкото повече посивяваме толкова повече си личи всякакъв "цветен" грим по лицата ни. "Личи" съвсем не винаги е равностойно на "разкрасява ни"

И понеже търсим "полъх" пигментацията на продукта съвсем не е толкова важна. Има едно правило - колкото по-можещ/умеещ човек гримира, толкова по-пигментиран продукт може да се ползва без да се превърнем в карикатури.

И стигаме до четките. Най-честото нещо, което масово се пренебрегва е, че размерът на четката трябва да е съобразен със размера на лицето. Съвсем не е задължително на дръжката и да пише "руж" за да може четката да се позлва за руж. След размера аз лично гледам колко е "рехава' съответната четка - колкото по-рехава, толкова по-воално е нанасянето на продукта  и обратното - колкото по-гъсто набита, толкова по-плътен цвят дава.

За най-масовите ружове под формата на пресовани пудри предпочитах някога четки от естествен косъм, като какъв ще е косъма зависи от пресовката на ружа (по-пресован продукт или някои от минералните = четка с по-груб косъм и обратното). Понастоящем четките от изкуствени влакна станаха толкова добри, че не си заслужава да се изхвърляме на естествен косъм най-често. Разбира се, винаги ще има жени, които ще "имат нужда" от японски ръчно изработени четки от естествен косъм от синя катерица, но прекрасен резултат може да се постигне и със 50 пъти по-евтина четка, гарантирам Wink

Покрай намаляващия естроген друг фактор, който трябва да отчитаме е, че кожите ни стават все по-сухи ерго пудрообразните ружове стават все по-некомфортни за носене. Четките за течните и кремообразните ружове е най-добре да са от изкуствено влакно. Срез и гъстота пак съобразени със консистенцията на любимия ви продукт и ефекта , който търсите.

Ще потърся някой информативен клип при профи МУА, които си следя за приспиване, че темата е много дълга и детайлна!

И малко ревюта на продукти:

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 19:08 от Agent Provocateur

# 63
  • Велико Търново
Агент, благодаря за темата!Всичко съм изчела, някои снимки съм пропуснала, но тези, които видях ми харесаха.
Видях, че в предната тема имаше намесени и модератори, но искрено се надявам в тази да няма.

Агент, твоята девойка много ми хареса.Браво и за отличното представяне в училище.
Моята тази сутрин ми сподели, че са намалили таксата с 500 долара.

Надя, Анджи-страхотни сте!Много моля, да ме извините, ако пропусна някоя дама-mtz, теб те изтървах с екипите, но съм сигурна, че си била фантастична.
Теди, и ти много ми харесваш винаги.
Мими, ти си знаеш!По темата с Шанелите и парфюмите, ако в този момент спра да купувам имам за следващата петилетка, ама те пък нямат такъв срок.
Въпросният Шанел три пъти съм го връщала, защото мъжа ми все него купува с лосион и душ гел, а аз не го харесвам и на 4 ми преровили профила във ФБ за да са сигурни какво купувам и пак са объркали, защото го бях снимала за една корица и после го върнах.
Иначе аз на тема Шанел съм  обсебена.
Скрит текст:
[https://www.facebook.com/photo/?fbid=10221320212580262&set=a.3664679381039][/url]

По темата за четките за грим-моите ги мия с бензин, иначе нямам нито време, нито нерви да търкам.Имам доста, но доста често ползвам пръстите.

За подаръците-купила съм ги още лятото, а днес купих матрак на мъжа ми за спалнята, палто и костюм му взех, но му ги и дадох предварително.Все пак съм му взела жилетка, парфюм и още някаква козметика, която ще е за под елхата.
За момичетата няма да пиша, защото "американската" гражданка ме чете и ми прави забележки да не пиша във всяка тема, че съм в менопауза-хаха.
Аз обичам да правя подаръци много, да получавам не толкова.
Аз освен баща ми нямам други близки от моята страна, затова свекърва ми ми е като майка.На нея обожавам да подарявам всичко.С такава любов купувам чанти, парфюми, козметика и се моля на Бог дълго време да имам възможност да го правя.Имам си и една едничка приятелка, на която правя постоянно подаръци и това е.

Последните дни съм така:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
На последната снимка съм тръгнала към шивачката да връщам празна кора от яйца и тя се вижда за мен, и сака, който снощи не съм прибрала, че и дамската ми чанта.Пиша и ставам да оправям, че не мога да търпя.
Поднових и кремовете за лице, за Сюблимажа нямам "сили" вече.
Скрит текст:
И за косата
Скрит текст:

На балът/ужасно неприятен период в живота ми/ бях с Нина Ричи, на сватбата нямам спомен, но като се има предвид финансовото ни състояние по онова време със сигурност не съм била с Шанел или нещо от този сегмент.

За ружовете сега основно ползвам един на Герлен, който много ми харесва.

# 64
  • Burgas, Bulgaria
Сиска = СТРАХОТНА, мнооого шик! HeartHeartHeart Агентче, перфектна визия на грим показваш HeartHeartHeart, обичам обраните изпълнения. Аз самата съм от тези, на които всякакъв руж стои комично - имам розацея /абсолютно излишен ми е, нямам такъв продукт/. Позволявам си все - още озарител, хромотипа ми е силен и много, много внимавам с цветните петна по лицето. Колкото до подаръците, подарявам единствено пари в плик - $$$ , всеки да си купи, каквото желае / Wear DressWear HandbagWear High HeelWear LipstickWear JeansWear Mans ShoeWear NecktieWear PurseWear RingWear ShirtWear TophatWear TshirtWear WatchWear Womans Clothes/ , капризи, прищявки и сръдни  трудно понасям. Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 17:48 от kolevaangela

# 65
Анджи, абе това не съм аз Wink

# 66
  • Burgas, Bulgaria
Агентче, извинявай, много твои прекрасни визии си показвала, но по-скоро като силует, в лице не съм те виждала. Все едно, мацката е перфектно гримирана, съжалявам, подведох се. HeartHeartHeart

# 67
  • София
Анджи, прекрасна!
Страхотен стайлинг. Сиска, аз теб не съм те виждала в лоша визия, та не знам дали въобще да пиша пак, че си  страхотна.
Руж никога не съм имала. Макса ми е една бронзираща пудра, обаче само лятото я слагах и даже вече не я знам къде е. Но съм съгласна, че с годините трябва все по-обрано цветово по лицето.

# 68
Анджи, както и Агент каза: уау как се променяш. Браво, момиче!
Като ви чета ми се приисква да съм от семейството на половината.
Диа вече ме осинови - но ще се хваля след 9ти с какво ме е изненадала. 😍🥳🥰❤
Мими, догодина и за мен един календар моля 🙏

# 69
  • Бургас
Мими, той Коко Ноар е много класен, както пишат, но задължително го тествай.Не е изобщо за всеки вкус за мен, и при много хора включително и при мен е нетраен.Аз намирам общи нюанси с Коромандел на Шанел, дъждовно време много му отива.Благодаря за темата.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 18:55 от Bright Crystal

# 70
  • София
Трудно ми е да го обясня, но харесвам парфюми, които миришат "лилаво"...
Хм... аз пък съм силно привлечена от нежно розови парфюми със сребърни елементи по шишенцето. Видя ли такъв, почти на сто процента знам, че ще ми хареса.
Любимата ми Еуфория ЕДТ

Чакам тази рокля за коледния служебен банкет, да видим дали ще я върна. Уморено ми е и никак не празнично.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 19:27 от Льоня

# 71
Анджи, страхотна визия! Много ми харесва съчетанието на принтовете.

Бях влюбена в Сосо Noir, при все, че никога не съм била върла фенка на Шанелските парфюми. Не знам дали са го реформулирали или нещо аз се бях бъгнала, но миналата година го подарих, след като го бях поръчала по спомен...  Убийте ме, нямам спомен с какво съм била  на бала, но нещо от сорта на Кобако ще да е било.

Момичета, гледам една чанта намалена, какво ще кажете, знам, че е стара колекция, но ми харесва, а и аз обичам намалени чанти Laughing И ако да, по-голямата или по-малката, че не мога да си ги представя.

# 72
Анджи е убийствена, както винаги!!!! 🤩
Ноара не съм казала, че ще го купувам...но да съм подготвена ако реша! 🙂🙃😀
Шанелите съм ги загърбила,...и червилата не биват...! 🙃

# 73
  • Велико Търново
Анджи е убийствена, както винаги!!!! 🤩
Ноара не съм казала, че ще го купувам...но да съм подготвена ако реша! 🙂🙃😀
Шанелите съм ги загърбила,...и червилата не биват...! 🙃

Факт, обаче пуста първа любов.
Мими, на мен Coco ми е много любим.Винаги имам по един, само Габриел и №5 никога не исках да ги повторя, а от второто имах всичко, че и парфюм за косата, а сега се сетих, че с един нощен Мадмоазел пръскахме ....... и мъжа ми каза, че повече нищо няма да ни купи.

За Анджи пак факт!

Фенси, чантата е много хубава, ако ти харесва много, купувай.Аз не държа на нови колекции или марки, а на мен да ми харесва и тогава нося с такова удоволствие.
От 10 години ходя с палта "болнични халати" и бая подигравки съм отнесла, обаче на мен си ми харесват и толкова.

# 74
Номер 5 ми го преподари една колежка...от децата й,  но на мен никога не ми е харесвал и замина за София! 🤣🤣🤣
Фенси, вадиш ролетката и ще си ги представиш. Аз така правя! 😊 С тоз модел Сфера се сдобиха и други от темата, включително и аз - българския вариант обаче! 😀

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 20:40 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт