Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Актуална тема за ДЕКЕМВРИ 2025 (Тема 12)

• 42 706
  • 1 015
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ясно. Защото сега трябва да се насила,да изхарча този кредит...не са 20-30 лв за да ги прежаля.

Нека всички  питаме в чата и да искаме настоятелно връзка с агент. АI  е настоятелен да ви помогне, но вие искайте агент. Да  им стане ясно какво е положението.

С сайта на контакти има БГ телефон, някой пробвал ли е да се обажда.  Аз не съм в БГ. Моля опитайте  да се обадите.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 14:59 от luchi92

# 556
Получих си нещата от 02.12, Коледата е спасена Simple Smile Това с 3 евро на артикул е много притеснително, какво ще се прави... Вчера четох някаква статия колко е опасно да пазаруваме от Тему - колиета, дрехи, били пълни с канцерогенни вещества. Сега като им плеснат по 3 евро на обеци за 2 лв, чудодейно ще се изчистят от канцерогените Rage

# 557
  • София
Не е на артикул.
От извора
По въпроса за 3-те евро такса от 1 юли - в източника (сайта на Съвета на ЕС) пише:

The Council today agreed to apply a fixed customs duty of €3 on small parcels valued at less than €150 entering the EU, largely via e-commerce, from 1 July 2026.

https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2025/12/ … 20tax%20purposes.

Тоест, на пакет.
Но има време до 1 юли.

Иначе подкрепям с две ръце изискванията за качество, които се опитват да наложат, но те нямат общо с тази такса.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 15:01 от milenaka

# 558
На предишната страница е постнат линк от друг извор, по-нашенски.
https://customs.bg/wps/portal/agency/media-center/news-details/16-12-2025-am

# 559
  • София
Според мен ЕС би трябвало да е по-наясно със собствените си разпоредби.

П.П. Всъщност, не знам кое е вярно, защото:
Цитат
The Council today agreed to apply a fixed customs duty of €3 on small parcels valued at less than €150 entering the EU, largely via e-commerce, from 1 July 2026.
...
Цитат
The €3 duty will be applied to each different item, according to their tariff headings, contained in a consignment.
Тези две изречения си противоречат.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 15:25 от milenaka

# 560
Така е. Confused

Похвалвам това нещо - знам, че много хора във форума мразят такива предмети, но аз пък харесвам. Първо, много съм изненадана, че кутията не е засегната и е в перфектно състояние. Твърд картон, като кутия за съхранение, а не опаковка за хвърляне. И е перлена на цвят. Самото нещо е тежко, няма дефекти и изглежда по-добре на живо, отколкото на снимка. Сайтът ми го даде много евтино с карта за отстъпка, затова и се изкуших да го поръчам - излезе 5 лв или нещо подобно:

# 561
  • На изток от Ада
Вероятно ще е 3€ на пакет

# 562
Линка,който пуснах е от Агенция митници България и там ясно е написано.Цитирам:
"Фиксираната митническа ставка ще се прилага на артикул, независимо от произхода и вида на стоката. Това означава, че при закупуване на няколко артикула, изпратени в една пратка, митническото задължение ще се начислява за всеки отделен артикул."

# 563
  • На изток от Ада
Ще го измислят до юли. Аз рядко поръчвам един артикул. Онзи ден поръчах 15 артикула.  Някои еднакви...

# 564
Именно - моите малки пратки (тези до 30 лв) са с 4-5 артикула. (стойността им е поне двойна, ако махнем купона и картите за отстъпки)

А при такава промяна, пак може да е изгодно да се пазарува, но трябва да се поръчва само един по-скъп артикул и да се ползват отстъпки само за него.

# 565
Аз пък пазарувам основно боклучета и дрехи, никак няма да ми е изгодно да пазарувам един скъп артикул. Нали затова го ползвам този сайт, за да ми е евтино...

# 566
  • София
Линка,който пуснах е от Агенция митници България и там ясно е написано.Цитирам:
"Фиксираната митническа ставка ще се прилага на артикул, независимо от произхода и вида на стоката. Това означава, че при закупуване на няколко артикула, изпратени в една пратка, митническото задължение ще се начислява за всеки отделен артикул."

Съмнявам се да е така, няма как да отворят всяка пратка и да преброят артикулите.

Да не го ворим, че ако имаш комплект от 6 чаши, как точно ще го таксуват Mr. Green

# 567
  • София
Днес пак бях много настоятелна  и отговорите са тези

# 568
Да сте поръчали зимно яке? Видях  в ревютата че изглеждат добре и се чудя

# 569
Аз поръчах два пъти.
https://share.temu.com/pxZacVjdoWB
 Първото дойде голямо, върнах го и взех номер по-малко - сега пък  е тясно. Ще го върна, явно не е моето. Взех си едно по-тънко, есенно и е добро.
 https://share.temu.com/UAnqPBKa3PB

Общи условия

Активация на акаунт