Столче за кола - помогнете в избора

• 8 661
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
# 31
# 32
Ние пък сме много доволни от чико кей и наистина има полегнало положение(като в кошница)...И разбира се,че бебето може да спи в това положение,то за това е и няаправено.Страхотен стол Peace

# 33
  • София

това е кошница за новородено....

# 34
Добре де , кошница !  Embarassed въпросът ми не става за тази тема ли ? Жалко ......

# 35
Виж този модел на Inglesina https://http://www.adria2001bg.com/index.php?m=320&lang=1&catego … id=564&city=8    много хубав  стол 0-18кг който има легнало положение като в кошницата. Успех

# 36
  • София
Добре де , кошница !  Embarassed въпросът ми не става за тази тема ли ? Жалко ......

еее не съм казала, че не е за тук, просто темата е насочена към по-големите столчета и се обарках нещо като видях това, докато загрея че е кошница....но не ние сме нямали такова, бяхме с това - http://family-bg.com/prX_1292.htm?osCsid=812c79db900b67f0c49c0fd07cf6ca10

# 37
# 38
  • welcome to the Jungle
Roly Poly ,

Roly Poly, на втората снимка съм снимала една от двете дупки, острани на столчето, които не позволяват на детето да се изпотява, ако се вози твърде дълго в него. В момента ползваме 2 столчета - в на мъжа ми колата има МАКСИ-КОЗИ приори ЕКСПИ, та то запарви сина ми, сравнявайки ги - Конкорда много повече ми харесва  Peace

mama_meggie, за пътуването на едно малко дете в колата основна грижа на производителите на столчета е, да му дадат най-голяма сигурност при :
 - челен удар, - при страничен удар, - при обръщане на колата и т.н. (да не дава Господ  Praynig).
Това със забавлението го забрави, защото извъртяно столчето на 90*, означава, че при челен удар...детето няма да е живо.
Елементарните краш тестове, в средностатистическа кола сочат, че възрастен не оцелява при страничен удар от 50км/ч и челен удар от 80 км/ч.
Т.е., ти извъртяла по този начин столчето - ще направиш един челен удар - страничен и по този начин ще сътвориш самичка най-лошото.
Естесвено, надявам се, че разбираш, че говорим чисто теоретично и в никакъв случай не образно  Hug Wink.
Всъщност - виж това http://www.concord.de/en/driving/produkte/trimax/crashtestvideos.html

Същото важи и за "легналите" позиции на столчетата. Те също не се правят при столовете ( а не при кошниците), защото в легнало положение при всеки от ударите - детето има много по-малки шансове да оцелее ( други точки по тялото му стават "носещи на удара").

В страницата на конкорд www.concord.de има много написано за сигурността, краш тестовете, и филмчета има даже, и в крайна сметка, човек си прави преценката какво по-точно иска, дали да търси забавата или сигурността  Crazy Heart Eyes Peace

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 17:37 от Lioness

# 39
  Lioness съгласна съм с теб, като помисли човек наистина доводи като моите са меко казано наивни.. мисля,че си напълно права
  Днес ходих в три основни магазина - 9+, Макси Кози и Малечко ... та като говорим за сигурност вие какво мислите за системата Isofix , столчетата са двойно по- скъпи, ноооо...моята кола го позволява, както и на мъжа ми, дали си заслужава човек да дава такива пари, като за количка която е чисто за удобство дава и повече...
 за тези които не знаят Iseos обикновен е 420 , а със изофикс система за закрепяне е 735.....лв...
Малко съм стресирана
 Иначе Recaro другата седмица ще имат комбиниран вариант за 9 - 36м и ще е около 430 лв

# 40
Lioness, златна си. Мерси за снимките и за подробните обяснения. Вече имам база за сравнение. Поздрави.

# 41
  • welcome to the Jungle
  Lioness съгласна съм с теб, като помисли човек наистина доводи като моите са меко казано наивни.. мисля,че си напълно права

Hug Не, не бих казала, че са наивни  bouquet. При дълго возене на детето е нормално то да не иска да седи повече на столчето и да си търси забавление, раздвижване и смяна на обстановката. Забавната част при возенето трябва да е на доста по-заден план от сигурността  Blush ( според мен).
Лично аз считам за себе си, че един доказано качествен стол за кола винаги струва по-малко от животът и здравето на детето, а не сумата, която му искат в магазина. Много по-добре е да се инвестира в сигурност, отколкото да се случи приказката " Като се обърне каруцата - пътища много". Пак казвам, това си е моето виждане  bowuu, което само споделям, но не налагам  Peace. Иначе горещо препоръчвам  този сайт за допълнителна информация:
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp … urcePageID=130822

# 42
nie kupihme Inglesina i sme strashno dovolni. vse pak stava vapros za sigurnostta na detenceto i reshihme kato shte kupuvame to pone da e nai- kachestvnoto, a i bebo se chuvstva udobno koeto e vajno.

# 43
Нашето е Chicco Key 1. Страхотно е  newsm10

# 44
Споделете моля, къде в София мога да видя на живо столчетата на Конкорд, интересува ме група 15-36 кг. И какви са им цените евентуално.

Общи условия

Активация на акаунт